fysiska effekter av alkohol

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-28
Den som misstänker att deras barn, föräldrar eller andra större har druckit lätt kan cement sina misstankar genom att hålla utkik efter de fysiska effekterna av alkohol. En kraftfull och lömsk drog, alkohol allmänt tillgängliga och accepterat i samhället, även för minderåriga. Polis och andra myndigheter använda fältstudier nykterhet att avgöra om någon är påverkad, och några av dessa metoder kan lånas för hemmabruk. Alkoholbruk är ganska lätt att upptäcka när någon blir bekant med vad alkohol kan genast göra.

Sight

Röda ögon, ansiktsrodnad och svettning finns vissa tecken på bruk av alkohol. En person kan förekomma viltfärgad, särskilt i kinderna och näsan. Skrynklig kläder, utsmetade smink och rufsigt hår är andra tecken på bruk av alkohol för att personen blir mindre i kontroll. Andra tecken på personens oförmåga att fokusera på en annan persons ögon. En vanlig metod som används i fältförsök nykterhet håller en penna eller annat föremål omkring 1 fot framför en persons ansikte. Objektet flyttas fram och tillbaka som den person ombeds att följa det med ögonen. De som har druckit kommer ofta uppvisar ofrivilliga spasmer öga, skakningar eller ryckiga ögonrörelser.

Stance

Någon som är häpnadsväckande runt, faller över, båda slöa eller inte kan stå rak kan vara påverkad av alkohol . Metoder som används i fältförsök nykterhet omfatta be personen att gå i en rak linje, vända och gå tillbaka i samma raka linje. Att balansera på ett ben är ett annat sätt att testa fylleri. En person ombeds att stå med hälarna ihop och lyft ett ben cirka sex inches från marken. Hans mål är att stanna balanserad och lugn medan du räknar till 10. Någon som har druckit får slaga hans armar, tveka från sida till sida eller bara brast i skratt.

Ljud

sluddrigt tal, mumlade ord och en tung röst är andra tecken på bruk av alkohol. Någon som har druckit har ofta svårt att uttrycka en sammanhängande mening, upprepa sig i all oändlighet eller prata jibberish helt och hållet. Fält nykterhet tester ber ofta den person att recitera alfabetet, vilket kan vara en stor bedrift för någon som dricker. Att göra det ännu tuffare, be den personen att recitera alfabetet baklänges eller räkna från 1 till 20 i omvänd ordning.

Smell

Alkohol är ofta tillräckligt stark för att vara luktade flera meter bort. Om en person går in i ett rum och rummet omedelbart luktar ett destilleri, kan en dricksvattenanordning finnas till hands. Andra försöker använda munvatten, tuggummi eller andetag spray för att maskera lukten av alkohol. Dessa lukter kommer inte att dölja alkohol men mingla med den för att skapa en beklämmande söt lukt med den underliggande doft av dryck. Lukten av alkohol kan komma från både den andan eller från hans svett. Lukten av spyor är ett annat tips-off eftersom människor som har druckit ibland kräkas.

Andra tecken

Morgonen efter kan vara en stor tecken på bruk av alkohol kvällen innan om personen vaknar upp svettig, sjuklig , illamående och med en större huvudvärk. Andra mindre tydliga tecken på alkohol kan avses lömska beteende, ofta springer iväg till badrummet eller annan avskild plats eller alltid tuggummi, som täcker i munnen eller står långt borta från andra människor. En dramatisk personlighet eller humör förändras, om betyg, isolering eller en uppsättning nya vänner och ointresse för fritidsaktiviteter --- om de inte innebär dricka --- är andra tips.

Långsiktiga effekter

Dessa som dricker hårt och länge kan räkna med att ha en rad fysiska tecken associerade med sådana kroppsliga övergrepp. Långsiktiga fysiska effekter av alkohol kan avses leverskador, som startar som en inflammerad lever och utvecklas till en ärrad lever eller levercirros. Magen kan också ta stryk med blödande sår, skadad foder och oförmågan att hålla ner mat. Hjärnan kan också lida med minnesförlust, cellskador och i värsta fall, ett tillstånd som kallas "wet hjärnan" som medför brist på samstämmighet, successivt promenad och psykiska störningar.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:tecken och symtom på premenopause

Relaterade artiklar


 • gemensamma äktenskap problem
 • om värmevallningar under klimakteriet
 • hur man hanterar kvinnlig urininkontinens - inkontinens behandlingar
 • hur man kan förebygga rynkor
 • hur man får det bästa av din läkare
 • vad är det bästa sättet att ta bort oönskat hår?
 • kan bantning orsaka oregelbunden mens?
 • om alkohol förgiftning
 • hur man startar en grupp förlust stöd
 • hur man ska behandla sinus infektioner hemma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com