hälso-och sjukvård för äldre

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-29
Seniorer kan behöva särskilda överväganden när det gäller sjukvård. Det finns specialitet leverantörer att hitta, åldersrelaterade sjukdomar att behandla och frågor kretsar kring kostnaderna för hälso-och sjukvården. När vi åldras antalet hälsotillstånd i allmänhet ökar, liksom den totala kostnaden för hälso-och sjukvården. Anpassade program och skräddarsydda tjänster är av stor betydelse

Räckvidd

Vilka typer av frågor vård inte pensionärer har? Som seniorer ålder blir de mer mottagliga för sjukdomar av ålderdom, kroniska tillstånd och långsam återhämtning. Till exempel är influensa, vilket är en olägenhet för de flesta friska personer, en livshotande sjukdom för seniorer. Ett brutet ben till exempel en höft kan bli en dödsdom för seniorer, som komplikationer efter operation som lunginflammation kan vara mycket troligt. Tillstånd som högt blodtryck och diabetes börjar utvecklingen över tiden, vilket leder till stroke, hjärtinfarkt och amputation. Med 76 miljoner baby boomers pensionsåldern måste senior hälso-och sjukvård som skall behandlas.

Betydelse

Var seniorer får bättre sjukvård? Eftersom de flesta äldre har någon form av offentlig sjukförsäkring, som Medicare, många seniorer begränsade till att gå till leverantörer som accepterar denna form av betalning. Detta kan smala alternativ för ett begränsat antal leverantörer, leverantörer som kan vara stora och opersonliga med ökade väntetider. Denna form av medicinsk service kan vara främmande för seniorer som används för att veta sina läkare personligen. Detta kan vara ett allvarligt problem, särskilt för äldre med flera sjukdomar.

Access

Varför pensionärer har mer hälsa tillgång frågor? En högt uppsatt på Medicare kanske inte kan gå till den betrodda husläkare något mer om hennes läkare inte accepterar Medicare, så sent i livet, kan hon byta till en ny leverantör. Reglerna för Medicare och steg för att söka till Medicare kan vara förvirrande och tidskrävande, ett potentiellt hinder för seniorer. Mobilitet är en annan fråga pensionärer måste brottas med. Om seniorer inte längre kan köra bil eller navigera kollektivtrafiken på grund av kostnaderna eller medicinska tillstånd, bara komma till en läkare eller sjukhus kan vara nästan omöjligt.

Hjälp

En hemsjukvård medhjälpare är någon som kommer i din hem och kan erbjuda transport till läkarbesök, lämna ut läkemedel och bistå i dagliga aktiviteter (bad, påklädning, rörlighet, promenader, matning). De kan också ge sjukvård i hemmet. Dessutom finns det många statliga, ideella och privata organ som är avsedda för senior hälsa och tillhandahålla hälso-och sjukvårdsresurser som National Institutes of Health Senior Health Services. Kolla in resurserna nedan för att läsa mer.

Överväganden

För att bäst hjälpa en äldre med att få hög kvalitet och fullständig vård, bör du först avgöra vilka frågor som är till hands. Är det tillgång till vård, kostnader för vård, kanske nyanser i det dagliga livet? Timing är en kritisk komponent till ledande hälso-och sjukvård. De ofta inte kan vänta veckor för ett möte, då ett enkelt åkomma kan ha livshotande följder för äldre. Likaså bör pensionärer ha regelbundna besök med en betrodd leverantör för att upprätthålla kontinuerlig täckning. När du bestämmer vilka frågor som är till hands, kan du utveckla en plan för att säkerställa bästa senior sjukvård.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om det diastoliska blodtrycket nummer

Relaterade artiklar


 • hur de ska hantera (kanske till och med blomstra) när mamma eller pappa kommer leva med dig
 • hur man anpassa sig till pension och har tid i ditt liv
 • hur man sparar pengar på ett gym medlemskap
 • hur man får en god natts sömn
 • om testosteron hos kvinnor
 • hur man kan stoppa och förhindra en näsblödning
 • hur man kan förstå om din personlighet ökar risken för demens
 • Hur tar mediciner under graviditeten påverkar barnet?
 • hur man lär sig för att sluta alkohol genom ayurveda
 • hur du tar bort en ring som sitter fast på fingret
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com