hälsosam kost när du är gravid

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-24
Du kan bli vad du äter, men anser att detta: När du är gravid, är ditt barn vad du äter också. Varje tugga du tar under graviditeten kan antingen främja ditt barns allmänna hälsa och utveckling, eller det kan förbjuda det. Det betyder inte att du inte någonsin kan njuta av din favorit dessert eller ett lägre än frisk förrätt val, men det betyder att du bör vara särskilt försiktig att äta en välbalanserad kost rik på essentiella näringsämnen för att ge barnet de bästa start möjligt

spannmål för energi

Du behöver mycket energi för att göra en baby, och korn är ett underbart sätt att få friska kolhydrater du behöver göra att energin. De flesta läkare är överens om att en gravid kvinna bör äta sex till nio portioner av fullkornsprodukter varje dag för att uppfylla de minimala näringsbehov under denna tid. Även om detta kanske låter som mycket, om du handlar i din sockrade flingor, vitt bröd, ris och pasta till fullkorn sorter, kan du enkelt uppfylla dina dagliga säd krav. Kom ihåg, en portion är bara en skiva bröd, en halv kopp spannmål, hälften av en engelsk muffin, ena halvan av en liten bagel eller bara sex kex.

Mycket frukt och grönsaker

Oddsen är att du redan vet vikten av att äta mycket färsk frukt och grönsaker, men visste du att de kan hjälpa stöd matsmältningen när du är gravid? De hjälper dig också absorbera järn bättre och kan hjälpa barnet att bilda starkare vävnader och organ. För att få precis rätt mängd fibrer och vitaminer i din kost, se till att äta tre eller fler portioner frukt varje dag och fyra eller fler portioner av grönsaker.

orolig att du omöjligen kan konsumera så mycket? Fundera över hur lätt det kan vara att lägga till en portion eller två vid varje måltid när man ser på vad en portion är: en halv kopp caned eller fryst frukt eller 1 /4 kopp torkad frukt. Blanda upp några små en-portion påsar med trail mix att mumsa på i bilen eller på jobbet (eller till och med när du tittar på TV), eller toppen morgonen spannmål med några skivade bananer.

När det gäller äter tillräckligt mycket grönsaker, försök att göra en trevlig storlek sallad att gå med din lunch eller middag. De flesta människor inte inser det, men en sallad full av dina favorit greener, morötter, gurkor uppfyller, ärter och andra råa grönsaker ofta en hel dag till ett värde av vegetabiliska krav. Tänk bara på att gå lätt på förbandet.

Glöm inte kött, fågel, fisk, ägg och bönor

När man är gravid behöver du mycket protein, B-vitaminer och järn för både dig och barnet. Utan tillräckligt med magert kött, fisk, ägg och bönor, kommer ditt barn inte att kunna växa ordentligt och du kommer inte har energi att ta sig igenom dagen. Var noga med att få minst två portioner av dessa proteinrika livsmedel varje dag. Kom ihåg att ett enda ägg räknas som en portion. Du kan också få en portion av två matskedar jordnötssmör, 1 /2 kopp kokta bönor eller bara två eller tre uns av magert kött, fågel eller fisk.

Mejeriprodukter

Bebisen behöver precis den rätta mängden av kalcium-rika mejeriprodukter i syfte att bygga starka ben och tänder. Det betyder att du måste försöka få minst fyra portioner av fettsnål mjölk, yoghurt eller ost varje dag.

se till att få dessa viktiga mineraler och vitaminer

Även om det är viktigt att äta en god hälsosam mix av mat när du är gravid, finns det några speciella mineraler och vitaminer som är viktigt att inkludera i din dagliga kost . De innefattar:

* Folsyra-Brist på folat (folsyra) under graviditeten har kopplats till en mängd av neuralrörsdefekter, liksom ryggraden och hjärnan problem hos nyfödda. De flesta läkare rekommenderar att gravida mödrar får minst 1000 mikrogram folsyra varje dag under hela sin graviditet. Några bra källor till folsyra är grön grönsaker, citron frukt, torkade bönor, ärtor, spannmål, spenat, sparris och kött.

* Kalcium-Kalcium främjar inte bara stark benbildning och hälsa, men kan också hjälpa ditt barns cirkulationssystemet, muskulös och nervsystemet att bilda normalt. En anteckning här: Om du inte får tillräckligt med kalcium i kosten, kommer ditt barn att stjäla vad den behöver från din egen ben, sätta dig i riskzonen för osteoporososis. Några av de bästa källorna till kalcium är mjölk, yoghurt, ost, juice och lax.

* Protein-ditt barn kommer att göra en hel del växande under andra och tredje trimestern, och kommer att behöva massor av protein för att göra det. Var noga med att få minst 71 gram protein per dag genom ett utbud av mat källor som magert kött, fisk, ägg och keso

* Iron. -När du är gravid, ditt barn måste göra sin egen blodtillförsel. Detta kräver hemoglobin, ett protein i de röda blodkropparna som transporterar syre i kroppen. Det är därför gravida kvinnor behöver dubbelt så mycket järn än de gjorde tidigare. Några av de bästa källorna till järn innehåller magert rött kött, fågel, fisk, järn-berikade spannmål, nötter och torkad frukt.

Vad inte äta när man är gravid

Som ni ser finns det gott av livsmedel som du bör äta när du är gravid, men det finns också några saker som du bör hålla dig borta från:

opastöriserad ost som Brie, feta, camembert och blåmögelost kan vara mycket farligt vid gravid.

Koffein kan passera moderkakan, vilket kan påverka ditt barns hjärtfrekvens och andning.

Örtte i stora mängder kan ge tidig sammandragningar.

Alkohol är aldrig bra för ett foster som utvecklas och kan orsaka fosterskador, missfall och utvecklingsstörning.

De flesta experter är överens om att äta ekologiskt kött och mejeriprodukter, borta från kött och mejeriprodukter som innehåller hormoner, som är bäst när man är gravid.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man kan öka ett spädbarn hjärnans utveckling

Relaterade artiklar


 • bli en äggdonator över 40 år
 • om graviditet vikt
 • hur man kan förstå hälsoriskerna med skallighet
 • hur man rengör en Waterpik
 • vad hormon gör att brösten växa?
 • hur man identifierar och återvinna plast
 • hur man undervisar din tonårige son att raka
 • Hur man vet om leksaker är säkra
 • hur man sluta bita på naglarna
 • Hur utvecklas ett inåtväxande spik?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com