hårvård huskurer

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-28
Många tror att uppnå och bibehålla sunda hår är antingen dyrt eller omöjligt, men det är helt enkelt inte fallet. Det finns ett antal huskurer som du kan använda för ditt hår vård regim. Dessa åtgärder kan hjälpa dig att spara pengar och föra håret tillbaka till ett hälsosamt tillstånd. Oavsett om du hår är torrt, matt, svag eller fet, följande är några billiga lösningar för att förbättra hälsan för ditt hår

svagt hår

För att stärka ditt hår, prova att lägga till några ägg till din balsam. Blanda ett ägg i för varje 2 koppar balsam, och tillämpa den på dina torrt hår. Låt det stanna i ditt hår för en halv timme innan det sköljs ut. Ett annat hem rättsmedel för att stärka svaga hår, är att använda majonnäs. Du bör gälla 1 /2 kopp majonnäs till ditt hår och skölj sedan.

Glanslöst hår

För att lägga glans till tråkigt hår, prova klämma saften ur en citron i en kopp vatten och att tillämpa den till ditt hår. En annan blandning som ska användas är äppelcidervinäger och vatten. Denna blandning kan hjälpa till att bli av med att bygga upp som kan ackumuleras i håret från stylingprodukter och schampo. Lägg till lite bakpulver till ditt schampo för att ge håret bättre glans. Ett annat sätt att lägga glans är att sätta en sked honung i ditt balsam, lämna den i 20 minuter och skölj sedan. Rosmarinolja hjälper villkor håret, vilket ger extra glans. Det hjälper också ditt hår att behålla sin färg om du har mörkt hår. Om du har ljusare hår, prova kamomill för mer levande färger.

torrt hår

den bästa lösningen för torrt eller skadat hår är att se till att du håller en hälsosam kost och utövar regelbundet. Överväga att ta E-vitamin kapslar om dagen. Det finns några hem rättsmedel recept för torr hår. En lösning är att tillämpa 1 /4 kopp av varm kokosolja på huvudet. Låt det ligga i blöt i en halvtimme, och sedan tvätta den. Försök också lägga till lite olivolja till din balsam, för att ge extra fukt. Om ditt hår är också burrigt som en följd av torrhet, prova gnugga lite av kokosolja till ditt hår.

fett hår

För fett hår, prova denna lösning. Borsta majsstärkelse på rötterna av ditt hår och hela hårbotten. Låt majsstärkelse in och njuta av oljan i 10 minuter, och sedan borsta ut det. Ett annat hem botemedel hem hår är att använda en morotspuré till ditt hår. Lämna det på i ca 15 minuter, och skölj sedan. Försök också att använda mynta för att bli av ditt fett hår. Ta 2 msk. av mynta och koka den i 1 1 /2 dl vatten i 20 minuter. Separera mynta från vattnet och tillsätt mynta till ditt schampo. Använd detta schampo varannan dag för att avlägsna ansamling av olja.

Normalt hår

De av er med normalt hår, behöver bara hålla en hälsosam diet för att hålla upp hälsa i ditt hår. Om du har normalt hår, pröva att använda en gurka mos innan tvätta håret för extra styrka och kropp. Försök tvätta håret med vitvinsvinäger gång på ett tag, för att hålla upp sin friska utseende. Dricka grönt te och använda henna kan också bidra till att upprätthålla friskt hår.

Håravfall

För att förhindra håravfall, eller bromsa utvecklingen, prova att använda aloe vera. Du kanske också vill prova kinesisk ört, Ho Shou Wu, som främjar god hårväxt. Du kan också prova några andra örter som främjar hår hälsa. Några av de örter som ger denna fördel är indiska krusbär, fjäril ärta, kardborre rot, rosmarin, salvia och kamomill.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om muntorrhet och uttorkning

Relaterade artiklar


 • Hur vet man att en hög puls är ett allvarligt tecken
 • hur man kan slå sömnlöshet under graviditeten
 • vad är digital röntgen?
 • vad som orsakar blod i sperma?
 • hur man förstår tjocka gula tånaglar
 • om andningsfrekvensen
 • hur man vet om du har STREP (streptokocker) i halsen
 • hur man förstår vad som orsakar oönskad hårväxt hos kvinnor
 • hur man kan släppa alla gamla oförrätter, smärtor, Angers och skuld
 • hur man förstår varför öl magar är hårt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com