hur att linda ett knä med ett ess bandage

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-24
Oavsett om du vrickning knät i en pick-up basketmatch eller halka på is, är ett ess bandage en av de första och mest effektiva behandlingar för en sådan skada. Ett ess bandage och lite vila kan förebygga svullnad och minska smärta i ett knä vrickning. Kom också ihåg förkortningen ris-det står för Rest, Ice, Compression och Elevation. Dessa steg är de mest effektiva första hjälpen för en stukning. Vissa människor expandera den till pris, med "P" som representerar skydd. Detta är helt enkelt för att påminna oss om att det första steget i att behandla någon skada är att förhindra ytterligare skador och göra vad som krävs för att skydda skadan. Detta kan innebära immobilizing knät med bettskena eller använda kryckor om nödvändigt

Du behöver:. .
Ice eller kall kompress
Tyg medicinska plåster.
Sax.


1.
Innan du lindar knät, ansöka isen för cirka 15 till 20 minuter. Syftet med is, kompression och höjd är att begränsa blodflödet till området. Detta kommer att minska svullnad före emballeringen och lindra smärta. Kalla kan också minska blödning vid en tår i vävnaden. Kontrollera att huden inte blir vita, och att det inte är domningar när du ansöker kall, dessa kan vara tecken på köldskador. Personer med diabetes eller dålig cirkulation är särskilt känsliga för köldskador.
2.
Bort bandaget från sin plast förpackning och rulla omkring 2 till 4 inches av det. Håll knäet i en bekväm position. Med ena handen, håll den lösa änden av bandage på en plats strax ovanför knät.
3.
Rulla bandage en gång hela vägen runt knäet. Gör din första svepa över toppen på den lösa änden av bandage, att hålla den på plats. Börja strax under knät och arbeta dig upp, för att undvika att tvinga in vätska i knät.
4.
Fortsätt att linda runt knäet, arbeta dig upp till en plats precis ovanför det. Med varje ny wrap, overlay ca 1 /2 till 1 /3 av den tidigare bredd bandage. Linda inte för hårt. Om bandaget är för trång eller obekväm, packa den och börja om. När du har helt inlindad knäet, klippa bandage loss från rullen och fäst den på plats.
5.
Ta en over-the-counter smärtstillande medel, som ibuprofen. (Se till att du inte har några villkor, föreskrifter eller allergier som skulle förhindra tar dessa läkemedel). Mayo Clinic hemsida rekommenderar en kylklamp eller snöslask bad av is och vatten i 15 till 20 minuter var 2 till 3 timmar för de första dagarna. Kom också ihåg att hålla området förhöjda så mycket som möjligt. Hålla området ovanför hjärtat kommer att vara mest effektiva för att minska svullnad. Mayo Clinic föreslår du ringa din läkare om smärta, stelhet samt svullnad inte förbättras inom 2 eller 3 dagar.

Tips och varningar


 • Enligt Mayo Clinic webbplats, bör du söka läkarvård omedelbart om något av följande inträffar:Du hör ett knäppande ljud när du skadar gemensamt;Du inte kan bära vikt på det gemensamma grund av känslan av instabilitet eller smärta, ellerDen vrickning är mycket allvarligt. För stammar, sök omedelbart medicinsk hjälp om området snabbt blir svullen, eller om du misstänker en brusten muskel eller brutna ben.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hälsosam kost när du är gravid

  Relaterade artiklar


 • hur du tar bort en spillra
 • hur man hålla sig nykter oavsett vad
 • hur man behandlar en stukad fotled
 • hur man förstår barns växtvärk
 • hur fungerar kolesterol?
 • om traditionella surrogatmödrar
 • Hur fungerar ett stetoskop arbete?
 • Hur sluta röka för gott
 • hur man får hårt med en penus pump
 • negativa effekter av hormonersättning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com