hur har mer tid för dig själv

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-10
Ingen kan skapa tid, eller göra tid. Du kan bara använda den tid som finns. Vi har alla 24 timmar varje dag, oavsett hur rik eller fattig, upptagen eller lata. Det kan finnas hur du kan använda mer av den tid för dig själv

Du behöver:. .
En anteckningsbok
En penna.
En önskan om mer tid.


1.
Börja med att konstatera sätt att ha tid för dig själv. Hur många timmar spenderas varje dag med tillägg för andra: Plocka upp kemtvätt. Banking. Få e-post. Läsa e-post. Telefonsamtal. Plocka upp andras skräp, disk, etc.
2.
inse och enas inom dig som din hälsa och frid i sinnet kommer att gynna andra, såväl som dig själv. Du går med på att ge tid för dig själv varje dag, även om det bara är minuter.
3.
Tänk på hur mycket tid du behöver, och vad du vill göra med din den Tid: Läs en bok? Blogg? Motion? Få tänderna rengöras? Stirra på en vägg? Eller behöver du tillräckligt med tid att ta en klass hemifrån?
4.
Reda på om så 10 minuter extra varje morgon innan andra i huset är vakna är praktisk. Om du delar nära håll, kommer dina extra 10 minuter snart en extra 10 minuter ges till någon annan. Du kanske måste ta din minuter på kvällen efter middagen, eller när andra sover.
5.
Om du behöver tillräckligt med tid att ta en klass, eller gå med något som tar dig bort hemifrån en kväll varje vecka, be om hjälp. Din make /maka kan hjälpa till. En av dina släktingar, eller granne kan enas om att handel gynnar
6
Ordna sysslor för andra att hantera. . Vem kan hjälpa till med disk, tvätt, sopor bort? Du behöver inte göra allt själv, och med start idag, kommer du inte. Var realistisk. Andra inte bara kan, utan bör hjälpa. Om du har barn, kan detta vara rätt utbildning för att förbereda dem för vuxenlivet.
7.
Organisera saker du måste göra bort från ditt hem så att alla dessa aktiviteter kan göras på ett dagen. Till exempel, gå till banken på vägen till städare, ska du gå till posten. Din kommer att bli förvånad över hur mycket tid du kommer att spara för dig själv.
8.
Gör så mycket du kan på nätet. Detta kommer att ge mer tid för dig. De flesta banker erbjuder en gratis betalar räkningar tjänst, som kan spara timmar varje månad. En av de största tidspararna av detta århundrade kan vara internet-dra nytta av detta.
9.
Om du arbetar bort från ditt hem, se om det är möjligt att byta ut ett kortare lunchrast för en tidigare avsluta tid. Detta gör att du 30 minuter för annan användning.

Tips och varningar


 • När du har krävt tid för dig själv, inte ändrar dig.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Hur registrerar i en klinisk prövning eller studie

  Relaterade artiklar


 • om graviditetsillamående
 • Så för att lindra smärta ryggsäck
 • hur man bygger upp ditt barns självkänsla
 • hur man köper och använder bilbarnstolar och boosters för barn i åldern 2 till och med
 • hur man gör barnmat hemma
 • hur man hanterar ett flygplan öronvärk
 • Så för att lindra smärta från en halsont
 • hur bli gravid
 • som tvål dödar bakterier bäst?
 • om testosteron hos kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com