hur man blir en ammande surrogatmamma

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-30
Amning ett barn är en av de mest fantastiska gåvor en mor kan ge ett barn. Denna process kan vara en utmaning för biologiska såväl mammor som adoptivföräldrar eller surrogatmödrar. Det finns två mål för mammor som vill amma, men har inte fött barn: första, mödrar måste hjälpa barnet att lära för att amma, och för det andra måste mamman att börja producera bröstmjölk. Det finns mediciner som hjälper dig att börja laktat. Denna uppsättning steg fokuserar på naturliga metoder och hjälpmedel amning.

Du behöver:
Elektrisk bröstpump
. Kompletterande omvårdnad system .
Bröstmjölk lagring väskor.
Bockhornsklöver tabletter.
Lanolin grädde.


1.
Flera månader innan barnet är fött, börja med ett möte med en amning konsult. Etablera en relation med en amning konsult är till hjälp. Hon kan hjälpa dig att lära dig använda din bröstpump, ditt extra omvårdnad systemet och hur säkert lagra någon mjölk du producerar.
2.
Börja använda din bröstpump så tidigt som möjligt, även om du är pumpning tre månader före barnets ankomst. Börja med att pumpa en gång per dag i minst fem minuter. Långsamt öka frekvensen och längden på din pumpa sessioner. Ditt mål bör vara att pumpa åtta till 10 gånger per dag i 10 minuter med den tid det barnet anländer.
3.
Räkna inte med att börja producera mjölk snabbt. Det kan tar veckor eller kan kroppen inte börja producera mjölk tills barnet kan sjuksköterskan. Även den mest avancerade pumpsystem inte helt kan reproducera ett nyfött amning rörelse. Om du inte producerar mjölk, spara den i enlighet med de riktlinjer som föreslås av din amning konsult. Om dina bröstvårtor blir ömma, gäller Lanolin till dem efter varje pumpning session.
4.
Åtta veckor innan barnet är fött, börja ta bockhornsklöver tabletter. Denna naturliga kosttillskott har visat sig öka mjölkproduktionen. Ta tabletterna enligt anvisningar på etiketten på flaskan.
5.
Om möjligt, låt inte barnet att ta emot flaskor efter födseln. En konstgjord nippel kan förvirra barnet och minska dina chanser att framgångsrik amning. Om extra näring behövs innan du kan amma, begära att barnet ges formel eller bröstmjölk genom en dropper eller med en kopp.
6.
Så snart som möjligt, börja amma barnet varannan timme. Låt barnet ligga kvar på bröstet så länge han vill. Tvinga inte ammar. Söka en naturlig, bekväm spärren. Använd ditt extra omvårdnad för att tillhandahålla barnet med formeln, donerade bröstmjölk eller mjölk som du tidigare har uttryckt. Försök att undvika användning av konstgjorda bröstvårtor eller andra typer av utfodring. Detta kan minska dina chanser att lyckas amning.
7.
Kontrollera att du har en expert, exempelvis en amning konsult, tillgänglig för att ge vägledning och råd under din första omvårdnad session. Amning ska inte göra ont. Om det är smärtsamt, kan du ha problem med barnets spärren.
8.
Fortsätta amma det nyfödda barnet så ofta som möjligt. Vissa barn kommer att tillbringa mycket tid vid bröstet, medan andra kommer att sjuksköterskan snabbt. Låt nyfödda finna sin egen väg.
9.
Följ upp med den nyföddes barnläkare eller med amning konsult. Adekvat viktökning är viktigt under de första veckorna. Ett lokalt sjukhus kan ha ett program som tillåter ammande mödrar att ta in nyfödda för vikt kontroll. Kom ihåg, nyfödda kan gå ner i vikt efter födseln. Barnläkare förvänta oss att vara tillbaka upp till sitt födelsevikt två veckor efter förlossningen.
10.
Det är viktigt att inse att många kvinnor försöker förmå amning inte producerar all mjölk sina barn behöver. Alla bröstmjölk är bättre än ingen bröstmjölk. Ha detta i åtanke när du fortsätter omvårdnad och njuta av bindning tid att omvårdnad ger dig med ditt barn.

Tips och varningar


 • Du kan överväga att prata med en hälso- vårdgivare om recept som kan öka mjölkproduktionen. Kom ihåg att ingen medicin är utan eventuella biverkningar. Prata med din leverantör om riskerna och fördelarna innan ett läkemedel regim. Det finns många olika typer av bröstpumpar finns. Denna artikel rekommenderar en elektrisk bröstpump, eftersom de ofta är de mest effektiva. Tala med en amning konsult innan de köper en pump. Du kanske också kan hyra en pump från ett lokalt sjukhus, WIC program eller La Leche League-programmet.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:abstinensbesvär från alkohol & droger

  Relaterade artiklar


 • om de fysiologiska åldrandet
 • om luftfilter
 • hur man ger upp en vana
 • hur man kan förbättra din hållning det enkla sättet
 • Hur är provrörsbefruktning till?
 • hur platsen symtom på narkotika-och alkoholmissbruk
 • hur man får recept stöd för låginkomstländer
 • Hur sluta röka
 • hur man ska hantera de hinder för erkännande av missbruksproblem i ledande vuxna
 • hur man använder borsyra
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com