hur man förstår om ADHD mediciner kan orsaka psykiatriska symtom hos barn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-14
Om ditt barn tar ADHD mediciner för barn, måste du vara medveten om beteendeförändringar eftersom dessa läkemedel kan orsaka psykiatriska symptom hos vissa barn
1.
Om du har en ADHD barn som är visa konstigt psykiatriska symptom, inte vara alltför snabba att ta ditt barn har ett mentalt problem. En nyligen publicerad medicinsk studie visade att många av standarden ADHD mediciner för barn kan orsaka överraskande psykiska biverkningar från visuella hallucinationer till maniska beteende även när de ges normalt ordineras doser.
2.
Denna studie, som publicerades i den medicinska tidskriften Pediatrics
denna månad, gjorde en analys av nästan femtio kliniska prövningar ser effekterna av ADHD mediciner till barn. Trots att antalet fall där barn manifesterade psykiska symtom var liten, ska adhd mediciner alltid övervägas när ett barn utvecklas konstigt nytt beteendemässiga symptom. Symptomen kan helt försvinna när läkemedel stoppas, trots att detta aldrig får ske utan samråd med ditt barns barnläkare första.
3.
Vilka adhd mediciner är mest sannolika att orsaka dessa symtom? Principen FDA utredare Andrew Mosholder, MD som deltog i studien uppgav att denna typ av reaktion kan inträffa med någon av ADHD mediciner för närvarande godkända för användning på barn. Med nästan åtta procent av barnen i USA diagnostiserats med denna sjukdom och nästan hälften av de som föreskrivs med ADHD mediciner för barn, kan problemet gå mycket djupare. Det kan ibland vara svårt att identifiera psykiska biverkningar som hallucinationer hos barn som tar dessa läkemedel eftersom de beskriver vad de ser annorlunda från vuxna. När de rapporterar ser maskar kryper på väggarna, kanske en förälder avfärda detta som en barndom fantasi snarare än som läkemedelsinducerad hallucinationer.
4.
Är vissa barn mer benägna att ha psykiska biverkningar från ADHD mediciner för barn? Utredarna har inte kunnat identifiera en viss ålder eller personlighetstyp som gör barn mer mottagliga för effekterna av dessa läkemedel. Symptomen också verkar inte ha samband med läkemedlet dosering. Detta gör det mycket svårt att förutsäga vilka barn skulle kunna påverkas av dessa biverkningar.
5.
Om ditt barn tar någon typ av ADHD medicin för barn, är det viktigt att du tittar på dem noga för beteendeförändringar såsom förändringar i aktivitetsnivå, arga utbrott, se eller höra saker som inte finns, agitation eller ökad rädsla. Var inte för snabb att anta att ditt barn har en överaktiv fantasi när han eller hon beskriver man ser eller hör underliga saker. Om något av dessa symptom, diskutera det med ditt barns barnläkare direkt. I studien, symptomen löst i mellan en fjärdedel och mer än hälften av barn vars läkare avbröt sin ADHD mediciner.
6.
Nedersta raden? De biverkningar av närvarande godkända ADHD mediciner för barn bör vara av intresse för föräldrar och diskuteras med ditt barns läkare om ditt nästa besök.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man kan förstå om omega-3’s kan hjälpa klimakteriebesvär

Relaterade artiklar


 • hur du hittar den bästa verktyget blackhead bort för dig
 • hur man vet Ayurveda bortom vata, pitta, kapha
 • tidiga symptom på att vara gravid
 • om prostatan
 • lägren för att gå ner i vikt
 • hur man hittar påminner om barn redskap och leksaker
 • hur att hålla värmen
 • hur man gör ett ockuperat säng
 • vad tester kan göras för att se blockerade äggledare?
 • äggdonator och nackdelar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com