hur man förstår riskerna med energidrycker

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-17
Energidrycker är allmänt konsumeras av högskolestudenter. Vilka är farorna med dessa koffein lastade drycker
1.
Energidrycker är ett hett trend bland de yngre som som använder dessa koffein lastat kolsyrade drycker att hålla sig vaken under studietiden och att ge dem extra fokus och energi när de har stannat uppe hela natten. Trots dessa drycker kan tillfälligt öka energinivåer tack vare den höga koffeinhalten bör riskerna med energidrycker vara om att både föräldrar och det medicinska samfundet.
2.
Först nyligen rapporterades det att ett college student tappade död på en nattklubb dansgolvet efter chugging ner fyra burkar av den populära energi dryck Red Bull. Även om denna tonåring var på en receptbelagd medicin mot epilepsi, inga andra droger som finns i hennes system. Senare upptäcktes att detta offret hade en sällsynt hjärtfel att koffein i energidrycker kan ha förvärrat. Detta är inte den enda dödsfall i samband med användning av energidrycker. År 2001 dog en annan arton år gammal student av plötsligt medan en basketboll match i England efter att ha delat tre burkar Red Bull till en vän.
3.
nyaste trenden bland högskolestudenter är att dricka energidrycker med alkohol som enligt uppgift bidrar till att minska känslan av att vara berusade, vilket ytterligare bidrar till farorna med energidrycker genom tillsats av alkohol till mixen. Dessa drycker är också populära bland college idrottare som tror att de hjälper till att öka hastigheten och uthålligheten under tävlingar.
4.
En av farorna av energidrycker härrör från det faktum att dessa drycker innehåller höga halter av koffein. Koffeinhalten inte är skyldig att anges på etiketten, så de faktiska beloppen i de flesta energidrycker är okända. Studier har visat att vissa vanliga energidrycker innehålla allt från två till sex gånger så mycket koffein som finns i en burk cola. Koffein är inte den enda ingrediens som bidrar till riskerna med energidrycker. Många av dessa populära drycker innehåller också pomerans och synefrin, ingredienser tros ha negativa hälsoeffekter av sina egna. Synefrin liknar ephedra som förbjöds 2004 efter det var skulden för flera dödsfall hos unga idrottare.
5.
Eftersom koffeinhalt är inte listade på den näringsmässiga etikett, har du ingen aning om hur mycket du tar i när du ner en burk Red Bull eller något av de tusentals energidrycker på marknaden. Tar i hög koffeinhalt att många av dessa drycker utsätta dig för kan orsaka en cykel av koffein beroende och tillbakadragande. Resultatet kan bli svårt att sova
, personlighetsförändringar, och varvade symtom på ångest och depression.
6.
Trots den uppenbara faran med energidrycker, verkar det inte de 'll vara går bort någon gång snart, särskilt bland högskolestudenter. Energidrycker tycks ha blivit den nya, alkoholfri social dryck val med liten oro om farorna.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man förstår tjocka gula tånaglar

Relaterade artiklar


 • hur man ser yngre
 • hur företaget benen
 • hur man använder väktare larm 911 telefon
 • hur du skyddar ditt barn från blyförgiftning
 • hur man undervisar din tonårige son att raka
 • Hur utvecklas magsår?
 • hur man vända Alzheimers sjukdom naturligt
 • Hur man känner igen septikemi
 • om Alzheimers sjukdom och död i familjen
 • hur vård under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com