hur man förstår tjocka gula tånaglar

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-17
Har du tjocka, gula tånaglar? Här är vad kan orsaka dem och vad man ska göra åt dem
1.
Har en av dina tånaglar blev en ful nyans av gult? Det kan vara störande att titta ner på dina fötter under sandal säsongen och en skymt av gul tånaglar. Vad som orsakar detta fenomen och vad kan man göra åt det?
2.
Det finns flera anledningar till varför du kan utveckla gula tånaglar, men den vanligaste är en svampinfektion i spik. Om en svamp är orsaken, kan dina tånaglar visas tjockare, har strimmor av missfärgning, och kan vara mer spröda. Även om vissa nagellack innehåller en kemikalie kan orsaka en gulfärgning av spik, detta är en mindre vanlig orsak. Om du inte kan skrapa bort den gula färgen med en nagelfil, kommer du säkert att göra med svamp. För att bekräfta denna diagnos, är det alltid klokt att få uppfattning om din husläkare eller fotvårdsspecialist innan själva behandlingen.
3.
Vad orsakar svampinfektioner i tånagel sängen? Om du spendera någon tid i varma, fuktiga allmänna platser såsom omklädningsrummet på din lokala gym, du på en högre risk för en svampinfektion spik infektion. Svampar trivs i dessa varma, fuktiga miljöer. Du ökar också risken när du låter dina fötter för att få fukt genom att bära svettiga strumpor eller inte torka dina fötter ordentligt efter exponering för fukt. Bära åtsittande skor kan också leda till att fötterna svettas som skapar en bra miljö för svampar att växa och skapa tjocka gula tånaglar.
4.
Vad ska du göra för behandling av gula tånaglar? Låt dig inte frestas att bara täcka upp problemet med nagellack. Detta kan göra problemet värre genom att försegla i svampen. Om svampinfektion tillåts fortsätta obehandlat, kan du hamna förlora hela tånagel. Dessutom kan du sprida också infektionen till andra människor om du delar handdukar eller fot kläder. Den bästa lösningen är att se din läkare för behandling.
5.
Behandling av gula tånaglar på grund av svampinfektion vanligtvis innebär trimma bort så mycket av de drabbade tånagel som möjligt. Din läkare kommer att skicka provet till labbet för att bekräfta att orsaken är svamp. Han kan till en början erbjuda dig ett läkemedel nagellack för att behandla infektionen. Detta kan vara effektiv i vissa fall, medan andra mer avancerade fall kommer att kräva ett oralt läkemedel. Det är oftast bäst att prova det medicinska nagellack först sedan de orala svampinfektion kan ibland orsaka förhöjda leverenzymer. Ibland kan spröda gula tånaglar vara associerade med diabetes som är varför det är viktigt att inte försöka hembehandling.
6.
Att förebygga framtida gula tånaglar, hålla dina skor och strumpor så torr som möjligt Undvik att bära åtsittande skor och bära flip flops eller sandaler när vid poolen eller i omklädningsrummet av din hälsa klubb.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man undviker onödiga medicinska tester

Relaterade artiklar


 • hur man vaknar mer energi
 • Vad betyder blod i pall?
 • hur man analyserar blodtrycksmätningar
 • hur du får ditt barn att dricka vatten
 • oplanerad graviditet statistik
 • Hur man naturligtvis sänka blodtrycket under graviditeten
 • hur att desinficera ditt hem
 • hur man kan förebygga rynkor
 • hur man skapar rätt motionsprogram
 • hur att avbryta amningen smärtfri
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com