hur man gör det mesta av din sjukhusvistelse

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-05
En sjukhusvistelse kan ta fram det rädsla och oro man aldrig tänker på vid andra tillfällen. Du lär dig att gå igenom systemet, vad som väntade och vad man inte ska förvänta

Du behöver:. .
Lust att lära
.
Förmåga att visa respekt för sjukhuspersonal.
.


1.
Planering för en vistelse på sjukhuset är stressande. Du vet aldrig vad som väntar eller hur saker fungerar. De flesta människor får sin information från läkare som erkände dem till sjukhuset. Tyvärr så är kommunikationen mellan läkarens kontor och den faktiska enheten där patienten kommer att stanna är enorm. Protokollet kommer att vara olika beroende på om patienten är inlagd på sjukhus på grund av sjukdom eller före kirurgi. Det finns olika typer av sjukhus enheter såsom slutenvårdsenheter och öppenvård enheter.

En sluten enhet där en patient som kommer att bo en eller flera nätter kommer att antas. En poliklinisk enhet är när en patient som kommer in för ett förfarande som införs tillfälligt, och oftast går hem samma dag.
2.
Förstå skillnaden mellan att vara upptagna till akut vård och att vara upptagna till observation är oerhört viktigt. Den läkare som medger en patient kommer att skriva ordrar som hålls på patientens diagrammet. Den första raden av de order som kommer att ange. Erkänn att akut vård eller Erkänn för observation
När en patient anländer till akut vård innebär att patienten faktiskt är inlagda på sjukhus. Om läkaren medger patienten att observation patienten inte är faktiskt anses vara inlagd på sjukhus trots att både patienter kan vara i rum vägg i vägg med varandra. Anledningen till att detta är så viktigt för patienten är att beteckningen påverkar hur försäkringsbolaget betalar din ansökan. Du kan hitta dig själv skyldig att betala ganska stora summor pengar om du är upptagna till observation över natten. Lyckligtvis patienter är sällan, om någonsin, tas upp till observation i mer än tjugofyra timmar. Läkaren krävs för att ändra upptagande status på den tiden.
3.
Det är viktigt att förstå vilket ansvar olika anställda till patienten under vårdtiden. Din sjuksköterska är en välutbildad, skicklig yrkesman. Behandla din sköterska med den respekt du skulle ge alla professionella som ger dig service. Din sjuksköterska är inte en piga och bör inte behandlas med respekt. Ditt liv är i händerna på din sjuksköterska. Din sjuksköterska kommer att bedöma ditt tillstånd, administrera läkemedel, ändra dressing på såren, och spela in dina framsteg i diagrammet. Din sjuksköterska är din anslutning till din läkare. Hon kommer att vara i kontakt med din läkare och få nya order som behövs. Teknik har kommit in i världen av omvårdnad och sköterska kommer att tillbringa många timmar kartlägga dina livstecken, medicin och annan information relevant för din vård under hennes skift. Var omtänksam och försöka att inte göra onödiga krav.

Du kommer också att ha en patient vårdbiträde som kommer att delta på dina grundläggande behov. Din PCA kommer att kontrollera din vätske-utgång, ta din livstecken, hjälper dig att äta om det behövs, ändra din säng, hjälpa dig med ett bad vid behov, och andra grundläggande behov du har under din sjukhusvistelse.

Du får träffa andra tekniker som arbetar för sjukhuset under din vistelse. Många sjukhus har på personal kaplaner som regelbundet besöker patienterna. Du får träffa en socialarbetare, präst, apotekare, laboratorietekniker, röntgen tekniker och kollegor från näringslivet kontoret utan att lämna ditt rum. Alla dessa människor arbetar bakom kulisserna för att göra din sjukhusvistelse en framgång.

Receptionisten eller enhet sekreterare, som hälsar dig på det ammade station är inte vanligtvis en sjuksköterska patient vårdbiträde även om det har funnits en tendens att ha personal gå över till andra områden av tjänst. Denna person kommer att ta dina meddelanden kontakta den person du vill prata med, och eventuellt hjälpa dig på något personligt sätt. Men oftast denna person inte kommer att bli en sjuksköterska och kan inte lämna ut läkemedel eller göra någon annan omvårdnad arbetsuppgifter.
4.
din sjukhusvistelse är viktigt att alla, inklusive din familj, och varje anställd som väntar på att bistå i din vård. Målet är att se till att du får den vård man behöver på kortast möjliga tid. Göra din vistelse till en framgång kommer att bero på den interpersonella kommunikationen mellan din sjukhus team och du (din familj).
5.
Om du inte är klar eller inte förstår instruktionerna du får under din sjukhusvistelse, ställa frågor. Din läkare kommer att besöka dig varje dag och detta är din chans att ställa frågor om ditt tillstånd, planer för din behandling, framsteg du gör, eller något du behöver veta. Håll inte tillbaka information när läkaren frågor om din fysiska symptom. Det är inte tid att oroa sig för att vara en klagare. Om du inte tala med din läkare vad som händer med dig kan du inte ta emot hjälp.
6.
Ansvarsfrihet planering börjar den dag du skrivs in på sjukhuset. Läkaren, präst, sjuksköterska, sjuksköterska chef, och vissa andra teammedlemmar som (socionom) skapa en vårdplan som placeras i kraft den första dagen av din vistelse. Denna vårdplan skall innehålla din behandling, att läkemedel skall införas, typer av verksamhet som skall införas, diet, etc. Innan du lämnar sjukhuset vara säker på att du har ditt ansvarsfrihet och skriftliga recept att ta till er utanför apoteket när du går.

Innan du lämnar be din patient vårdbiträde som hjälper dig att packa dina tillhörigheter och se till att du har allt med dig. Det är inte lätt att hitta objekt när du lämnar dem bakom. Hushållsarbete ger rum en grundlig städning och såvida inte artikeln tycks ha värde det kan kastas ut. Det är bäst att lämna alla värdesaker hemma inklusive smycken och pengar.

få en förståelse om vad som väntar kommer att göra din sjukhusvistelse en succé och leda till över alla tillbaka till hälsa för dig!

tips och varningar


 • Du kan besöka det sjukhus som ska pre upptagna innan du skriver sjukhuset om du har kirurgi eller procedur.
 • De kommer att ta din medicinska historia och se till att pre-hospital testning.
 • Du kommer att underteckna sitt samtycke till behandling, ekonomiskt ansvar, och få information om sjukförsäkringen Portabilitet och Accountability Act (HIPAA). HIPAA är din garanti för integritet för din medicinsk information.
 • När du kommer till sjukhuset på dagen kan du bli ombedd dessa frågor igen under antagningsprocessen som äger rum på det ammade enheten.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur du hittar den bästa manlig fertilitet självhjälp program

  Relaterade artiklar


 • Hur berätta om det är dags att byta läkare
 • hur aktier du medicin skåp för kallt väder
 • hur man sover bättre när man är gravid
 • som magnetiska bäddmadrass är bäst?
 • hur man gör en cellprov mindre obekväm
 • hur man blir en certifierad undersköterska i Pennsylvania
 • vad är det bästa sättet att räta ut håret?
 • hur man känner igen tecken på en diabetiker "låga" - vad ska du göra
 • hur man inse vad som verkligen är viktigt i livet
 • hur man kan sluta röka utan att gå cold turkey
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com