hur man kan förstå en ny orsak till kvinnlig infertilitet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-03
En besvärande ny studie visar att en gemensam grupp av kemikalier kan påverka fertiliteten hos kvinnor. Här är vad du behöver veta
1.
Cirka två miljoner kvinnor i detta land kommer att få problem att bli gravid ett barn. Detta kan vara ett frustrerande problem för många par som är lyckligt gifta och har en uppriktig önskan att lägga till ett barn i deras hem. Även om det finns olika skäl till kvinnlig infertilitet, visar en oroväckande ny studie som vanliga kemikalier i miljön och i hushållsprodukter påtagligt kan påverka fertiliteten hos kvinnor som längtar efter att föda ett barn av sin egen.
2.
En studie publicerad i tidskriften Human Reproduction visar att exponering för en gemensam grupp kemikalier som kallas perfluorerade kemikalier eller PFC kan göra det svårare för en kvinna att bli gravid. Än mer oroande är det faktum att dessa kemikalier finns i vanliga hushållet itemss och även mat och kosmetika att kvinnor utsätts för på daglig basis.
3.
Hur PFC påverka kvinnorna i denna studie? Forskarna kunde mäta nivåer i blodet av PFC hos kvinnor och jämföra dem med den tidsperiod det tog för kvinnor att bli gravid. Infertilitet anses föreligga om det tar längre tid än ett år att bli gravida. När kvinnorna med de lägsta nivåerna av PFC var jämfört med de med de högsta nivåerna, konstaterades det att de med de högsta nivåerna i blodet av dessa kemikalier var betydligt mer benägna att ta längre tid än ett år att bli gravida, vilket tyder på att PFC kan orsaka kvinnlig infertilitet.
4.
tillverkare
som använder dessa kemikalier i sina produkter betona att det inte finns något bevis för att dessa kemikalier faktiskt påverkar fertiliteten, bara att det finns en förening. Trots detta har EPA valt att vidta åtgärder mot företag som använder dessa kemikalier i sina produkter. Deras mål är att kräva att dessa företag för att eliminera PFC helt från produkter till 2015.
5.
Finns det bevis för att PFC negativt kan påverka fertiliteten eller orsaka andra hälsoproblem? EPA webbplats påpekar att PFC har visat sig orsaka störningar i utvecklingen liksom andra hälsoproblem hos djur. De betonar att de flesta kvinnor har en viss nivå av dessa kemikalier i sin blodet vid test. Det är oklart om deras påverkan på hälsan sträcker sig utöver påverkar kvinnlig infertilitet till allvarliga hälsotillstånd som cancer. Mer forskning behövs för att ytterligare klargöra eventuella hälsorisker.
6.
Även PFC är bara en av många faktorer som kan påverka infertilitet hos kvinnor, väcker denna studie handlar om rollen miljögifter och toxiner spela kompromissa bördighet och påverkar fostrets utveckling. Ännu mer oroande är det faktum att dessa kemikalier förekommer i produkter som kvinnor utsätts för på daglig basis. Tack och lov verkar EPA att ta en aktiv ställning i frågan.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man kan stoppa kronisk näsblod

Relaterade artiklar


 • hur man ska hantera när de släpper en kär på ett vårdhem
 • hur man effektivt och enkelt motion för att förbli alert
 • hur man ska leva till ålder 81 och förbli frisk
 • vad komponerar en navelsträng?
 • hur man kan spara ditt barns navelsträngsblod
 • hur man kan förhindra fall i hemmet
 • Hur mycket är rullstol hissar?
 • hur man sätter på en krubba stötfångare pad säkrare
 • hur man kan minska förlossningssmärta med andningsteknik
 • hur man hittar orsakerna till sjukdomarna enligt ayurveda
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com