hur man kan förstå om omega-3’s kan hjälpa klimakteriebesvär

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-14
Om du lider av värmevallningar, kan du bli uppmuntrade av resultaten av denna nya studie som tyder på att omega-3 kan hjälpa till med klimakteriebesvär
1.
Klimakteriet kan vara en utmanande tid för kvinnor. Den värmevallningar, sömnlöshet och humörsvängningar kan ta ut sin rätt på även de mest stoiska av honor. Tyvärr har konventionella receptbelagda behandlingar för klimakteriebesvär inte visat sig vara särskilt effekt och kan vara riskabelt, särskilt användningen av hormonell behandling.
2. Har
växtbaserade behandlingar inte gått mycket bättre i behandla symtomen vid klimakteriet hos kvinnor med få studier som stödjer deras effektivitet. Lyckligtvis resultaten av två nya studier som utförts i Kanada verkar uppmuntrande när det gäller behandling för klimakteriebesvär. Dessa studier tyder på att tillskott med omega-3 fettsyror kan vara till nytta.
3.
Den första studien tog upp frågan om hur omega-3-tillskott påverkar symtomen på depression ofta upplevs av kvinnor som går igenom en förändring av livet. Efter att ha tittat på 120 kvinnor som var kompletterad med antingen omega-3 fettsyror eller placebo, visade studien att båda grupper av kvinnor upplevt förbättringar av sina symtom på depression. Även om denna studie inte gjorde klart att omega-3 var bättre än placebo eftersom båda grupperna förbättrades, har tidigare studier stöder användningen av omega-3 för behandling av allmän depression.
4.
Den andra studien som tittade på omega-3 för klimakteriebesvär upp frågan om värmevallningar. Man fann att de kvinnor som kompletterades med omega-3 haft en minskning i frekvens av värmevallningar jämfört med placebogruppen, även om intensiteten i värmevallningar inte minskade avsevärt. Det faktum att värmevallningar minskat i frekvens är uppmuntrande nyheter för kvinnor som lider av detta gemensamma symptom på klimakteriet.
5.
Även om båda av dessa studier var små, tyder de några blygsamma fördel att komplettera med omega-3 för klimakteriebesvär. Förhoppningsvis kommer större kliniska prövningar utföras i framtiden för att avgöra om omega-3 kan vara mer allmänt rekommenderas för kvinnor.
6.
Skulle du komplettera med omega-3 om du upplever klimakteriebesvär? Även dessa studier är preliminära, omega-3 har andra positiva hälsoeffekter. Studier har visat att de inte bara ha anti-inflammatoriska egenskaper, men kan minska förekomsten av hjärtsjukdomar också. Av denna anledning verkar det finnas föga anledning att inte lägga omega-3's till din kost om du går igenom klimakteriet. Undantaget skulle vara om du tar ett blodförtunnande medel där omega-3 kan öka risken för blödning.
7.
Hur mycket ska du ta för klimakteriebesvär? Börja med 1. 000 milligram och gradvis öka dosen upp till högst 3. 000 milligram per dag. Vissa personer upplever lindriga mag upprörd och gasbildning när de för första gången omega-3, som brukar avta med tiden. Var noga med att diskutera det med din läkare innan du börjar någon typ av tillägg, särskilt om du är på annan medicinering.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man vaknar utan väckarklockan ljuder

Relaterade artiklar


 • hur man gör hemmagjord mascara
 • kondom effektivitet
 • hur man förbereda för en framgångsrik hysterestomy - pre operativa utvärderingar
 • om äggledaroperation återföringar
 • motordrivna rullstolar säkerhet
 • typer av MR-maskiner
 • vad är digital röntgen?
 • om Medicare krav
 • effekter av rökning under graviditet
 • hur man ska behandla blöjeksem naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com