hur man kan minska din påverkan pt.

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-10
Del 3 i min pågående serie om att minska din påverkan på planeten. Dessa är bara lätt att följa tips som alla kan göra för att skapa en bättre plats för oss alla
1.
Använd trasor för spill eller mässar. Vi har alla en del gamla kläder som vi inte bär längre, om du skär upp dem du kommer att ha gott om trasor för att städa upp. Inget behov av så mycket pappershandduk användning.
2.
Köpa e-böcker eller begagnade böcker från en lokal bokhandel eller Amazon. com. Detta kan innebära mindre vinst för författaren, men det sparar träd!
3.
Spola inte. Som ohygieniska eftersom det kan vara, men töm inte varje gång du kissar. Det finns en produkt som kallas "One Drop" som använder växtsteroler att rengöra och GÖRA LUKTFRI din toalett. Om din urin luktar, lägg en droppe eller två för att neutralisera lukt. Chansen är någon kommer att behöva använda toaletten snart ändå.
4.
Ta med en mugg till arbete och återanvända den när du får kaffe eller te. Styro-skum tar hundratals år att brytas ner och igensättning deponier. Bara en mugg var kan rädda miljön!
5.
Använd inte konstgödsel eller bekämpningsmedel. Båda kan läcka in i vattentäkter och bekämpningsmedel ofta inte fungerar riktigt bra vid avlivning buggar. Prova att sätta några små tefat eller kepsar fyllda med öl runt din trädgård. De buggar kommer att vara mycket mer intresserad av öl och kommer att lämna dina växter ensam. Byt gödselmedel med din kompost och nu har du en ekologisk trädgård!
6.
För hand tvål och diskmedel, använd en retur pump och se till att köpa stora flaskor som att fylla dem med . Det kostar ofta mindre per uns och kommer att spara på totalt plast som används.
7.
Stäng av kylskåpet. Ofta förbises eftersom du bara strömmar din apelsinjuice och ska sätta den tillbaka. Du behöver bara knäcka kylskåpet öppet att få saft och stänger det direkt. Förlusten av kall luft är förmodligen mycket högre än du tror.
8.
Använd laddningsbara batterier. Batterier är ett enormt slöseri med energi och mycket svårt att göra sig av ordentligt. Batterisyra ständigt absorberas av jorden på grund av dålig omhändertagande tekniker. Åtminstone kan du spara en del av detta genom att använda uppladdningsbara sådana.
9.
Donera gamla kläder. Om du har tillräckligt trasor (steg 1), donera oönskade dukar till välgörenhet som skapar mindre avfall och extra bonus av ett skatteavdrag.
10.
Recycle toalett och hushållspapper rullar. Dessa rullar ofta får förbises, men försök att inte glömma bara för att papperskorgen är så nära dem.
11.
Deodorant behållare kan återvinnas. Många tror att de kan inte eftersom de kemiska ämnena i dem, men de kan återvinnas. Kolla med din lokala återvinningsstation för bekräftelse.
12.
Återanvändning ätpinnar ges från kinesiska restauranger. Om du ofta att ta ut, låt dem veta när du inte behöver ätpinnar att minska ditt avfall. Du kan komma undan med att använda dem 5 gånger innan man kastar ut dem.
13.
Refill tändare. Investera i en Zippo. Påfyllning tändare innebär att det blir mindre plast konsumtionen från lättare själv och förpackningsmaterial.
14.
Medan du bor på hotell, rengöras begära sängkläder varannan dag. Du inte använder din handduk bara en gång hemma, varför skulle du på ett hotell? Om du bodde hos några vänner, skulle det innebära en mindre belastning av tvätt varannan dag sparar vatten, energi och tvättmedel.
15.
Uppgraderar nuvarande dator istället för att köpa nya. Många gånger, när en dator är redo att bytas ut, är det bara ett fåtal viktiga komponenter som verkligen behöver uppgraderingen. Anlita en professionell för att utvärdera (eller göra det själv om du är dator kunniga) datorn att räkna ut vad du behöver.

Detta sparar på många sätt. Datorer är svåra att återvinna på grund av de har så många komponenter av olika material. Nya datorer använder omätliga mängder energi för att skapa och fartyg. Några enkla uppgraderingar kan spara pengar och resurser.
16.
Använd e-post. De flesta av er förmodligen huvudsakligen använda e-post, men det finns många som inte gör det. De flesta konton tillåter stora filer som ska överföras, så att e-posta bilder och videor är enklare än någonsin. Det kan spara massor av träd från skörd!
17.
Plocka upp skräp. Det är så enkelt är det. När du ser skräp på marken, plocka upp det och slänga det i en soptunna.
18.
Städa efter dina husdjur. Pet avfall kan komma in vattentäkter eller transporteras via fötter till platser som det inte borde vara. Om det är i en gräsyta, kunde barnen få kontakt med den och kontrakt en sjukdom. Snälla, bara plocka upp det.
19.
Investera i en whiteboard för meddelanden. Om du inte använder tillräckligt med papper för att skära upp alla för skrot, är då en whiteboard nära telefonen en perfekt lösning för meddelanden och listor.
20.
Satsa på kremering i stället för jordbegravning. Att bli begraven, det tar traktorgrävare, grävmaskiner, bensin. Även göra kistan förbrukar enorma mängder resurser och energi. Moderna kremering använder luftfiltrering och skapar mycket mindre föroreningar än grävmaskiner.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur kan utöva utan att spendera pengar

Relaterade artiklar


 • Hur effektiv är orto EVRA-plåster?
 • Hur fungerar insulin arbete?
 • hur man förhindrar självmord när det händer live på nätet
 • hur man köper kontaktlinser online
 • hur man startar det nya året friskare
 • är östrogen säker?
 • hur man talar med dina barn om sex
 • hur man ska äta bönor utan pinsamt gas
 • om testosteron hos kvinnor
 • hur man väljer en hemtjänst anläggning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com