hur man kan minska din påverkan pt.1 (med grönt sken)

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-05
Vi måste alla ta lite ansvar för våra egna handlingar. Det är dags att vi alla ta några små steg för att minska påverkan vi har på vår planet. Som vanligt klyscha går, om vi alla bara bidra lite, kommer det att vara att göra en enorm skillnad

Du behöver:. .
Bestämning
Ett samvete.


1.
Ändra alla dina glödlampor till CFL lökar. Lågenergilampor är mycket mer energieffektiva än glödlampor och kan spara upp till $ 30 under den tid lampan. CFL är också kan spara upp till 2000 gånger sin egen vikt av växthusgaser.

till besparingar, ser att installera vissa ljusregleringsarmatur att öka effektiviteten och livslängden på varje lampa.
2.
Förhöj din termometer i varmt väder och ner i kallt väder. Det mest bekväma temperaturer mellan 68 och 72 grader. På sommaren, vända den upp till 75-78 och på vintern, vänd ner det till 64-66 grader.

Varje grad under 68 kommer att vara i genomsnitt 3-5% i energibesparingar. Om du känner av NIP kallt, lägga till en tröja eller filt.
3.
minska och återvinna din skräppost. Vi får alla en massa mail från återförsäljare, försäkringsbolag och slumpmässiga flygblad. Börja med att få bort de direkta mailer listor. Sök efter Val-Pak, Direct Marketing Association, generaladvokaterna Inc. , och Harte-Hanks listor. Få sin postadress och skicka dem ett brev där du vill bli borttagen från deras e-postlista och få ditt namn, adress och variationer av din adress som Street, St, St etc.

För post du får, ta den till en återvinningsstation, använd den för dina barn papper mache, eller använda den för att pad rutor när du skickar ett paket.
4.
Stäng av vattnet. När du borstar tänderna eller tvätta ansiktet, stänga av kranen när du inte direkt med hjälp av vatten. Om du låter ditt vatten värmas upp till duschen, samla det kalla vattnet som ska användas för dina växter. Poängen är att om vattnet är igång, bör det användas för något!
5.
Installera lågt flöde handfat och luftare kran. Dessa, tillsammans med att vrida av vattnet, kommer att drastiskt minska vattenförbrukningen.
6.
Kompost! Det finns gott om platser ute för att ta reda på hur du skapar en riktig komposthög så jag ska inte gå in på detaljer. Detta kommer att drastiskt minska hur snabbt dina sopor kan fyller upp och kommer så småningom att hjälpa dina växter, varv, och planeten.
7.
Koppla elektronik. Även när elektroniken inte används, är de fortfarande använder elektricitet. Du kanske inte märker om du kopplar din lampa på natten, men om du gör en massa kopplas ur varje natt, kommer du att se en skillnad. Om du använder ett grenuttag för alla saker i ditt i ditt nöjescentrum, bara dra ut remsan när du går till sängs. Dra ur laddaren mobiltelefon när du inte använder den. Hitta något som du inte använder och koppla den.
8.
Släck ljusen när du lämnar rummet. 30% av elräkningen kommer från belysning, är ännu bara 60% av de 30% som faktiskt när du behöver ljuset. Installera dimmers hjälper också, men din bästa insats är att stänga av lamporna när de inte behövs.
9.
Plantera ett träd. Detta bör vara det första och sista steget. Vi bör alla plantera många träd, men om vi alla bara planterade en, vi kunde kraftigt minska koldioxiden släpps ut i atmosfären.
10.
Köp lokala råvaror. Köpa lokalt inte bara stöder ditt samhälle, men det innebär att det är mindre utsläpp från fordon för att transportera produkter till din plats från andra håll. Gå till din lokala jordbrukarna marknaden eller Whole Foods livsmedelsbutik som är stolta över det som säljer lokala produkter.
11.
Åker kollektivt. Mindre bilar på vägarna innebär mindre föroreningar.
12.
Om du måste köra, hålla dina däck pumpade. Detta innebär att din bil kommer att löpa smidigt och inte arbeta så svårt att göra samma jobb behövs om dina däck blåstes korrekt.
13.
Unload din bil. Precis som ovan kommer en lättare bil kör mycket smidigare. Så bara hålla saker i bagageutrymmet som används dagligen eller kan användas i en nödsituation. Ta ut allt överflödigt såsom golfklubbar, utrustning etc.
14.
Använd tygpåsar att utföra dina matvaror. Många livsmedelskedjor har börjat erbjuda belöningar för den som lägger ut sina egna väskor att använda, vilket är en bonus, inte att du behövde en.
15.
Se till att du vänta med att Använd din bricka och diskmaskin tills du har full last. Detta kommer att skära ned på antalet gånger som behövs för att köra dessa vitvaror och kommer att minska slöseri av vatten och energi.
Sexton.
Häng torra kläder. Om du behöver något omedelbart, torr bara ett fåtal saker så det tar bara några minuter. Allt annat bör lämnas att hänga torka.
17.
Släng kapsyler från flaskor du bör återvinning. Locken förhindra avdunstning av vätskan inuti vilket skapar övervikt som ökar energi för att transportera återvinningsmaterial.
18.
Köp Energy Star apparater. Sedan 1994 har de flesta, om inte alla apparater ska uppfylla den Energy Star, men det skadar aldrig att se.
19.
Spärrluft ditt hus. Kolla runt fönster och dörrar för alla förslag. Kanske anlita en professionell för att bedöma ditt hus. Försegla eventuella fläckar som kan leda till luft förlust.
20.
Ordentligt isolera ditt hem. Vindar är ofta förbisedd och under isolerade. Om en plats på vinden inte är isolerad, kommer det att skapa en kall fläck på taket som kommer att skapa ett flöde av varm luft till den platsen. Mer energi kommer att användas för att värma luften som kyls för snabbt.

Det är där du verkligen kan behöva anlita ett proffs. Om du verkligen vill se till att du är ordentligt isolerat och tätat, bör de ha en termisk avbildning enheten för att se var och hur allvarligt problemet är fläckar. Lite pengar nu kommer att spara mycket pengar på lång sikt.

Kolla del 2 och 3!


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man gör det mesta av din sjukhusvistelse

Relaterade artiklar


 • hur man hittar billiga linser på nätet
 • Hur demens framsteg?
 • hur man förstår varför acetylsalicylsyra är farligt för barn med feber
 • första tecken och symtom på graviditet
 • hur man gör barnmat hemma
 • hur avsluta en graviditet
 • hur man kan bryta smärtsamma vanor
 • hur du hittar den bästa manlig fertilitet självhjälp program
 • hur man överlever sängliggande
 • hur man undviker bakterier och förbli frisk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com