hur man kan öka intag av vitamin D utan medicinering

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-19
En nyligen American Academy of Pediatrics AAP) betänkande rekommenderas fördubbling av mängden D-vitamin 400 IE per dag från barndom till puberteten.

Friska ben beror på D-vitamin i tunntarmen att absorbera kalcium, som stelnar ben. D-vitamin brister kan leda till rakitis och dess vuxna versionen, osteomalaci. Rakitis försvagar och mjukar upp ben, leder till kortväxthet och skelettmissbildningar. Effekterna av engelska sjukan går ofta obemärkt tills senare i livet kräver vitamin D behandling och ibland operation. Långvarig brist på vitamin D leder till benskörhet, vilket är en förlust av bentäthet som är associerad med en ökning av frakturer. Medan det finns en brist på uppgifter om hur många barn är drabbade av rakitis eftersom det inte är en rapporteringsskyldighet sjukdom, nästan alla fall som undersöktes i senare studier förekomma hos ammade spädbarn som har mörk hud och får ingen D-vitamin.

Du behöver :
D-vitamintillskott, solljus


1
Multi vitamin intag bör inte ökas till upp ett barns intag av vitamin D. . . För mycket järn eller vitamin A i flera vitaminer kan resultera i farlig biverkningar. Och köper ett ytterligare tillägg är ett alternativ, finns det också en som är mer kostnadseffektiva.
2.
Annat sätt att få D-vitamin är att tillbringa 10 till 15 minuter i den stora utomhus solar sig i solens varma sken-utan solkräm. För de som har svårt att lirka två eller flera separata vitamin tabletter om dagen i ett barns mun (eller bara vill en anledning att få barnen att sluta titta på TV), experter är överens om att tusentals enheter av vitamin D kan erhållas genom att i solen med 10 minuter efter oskyddat solexponering för ett par dagar i veckan (för kaukasier i mitten av breddgrader i New York). D-vitamin absorption från solen beror på latitud, årstid, tid på dygnet, hudtyp och ålder, och mängden exponerad hud. Mörkare hud har en skyddande effekt mot solen och även stör D-vitamin absorption, vilket kräver de med mörk hud för att vistas i solen lite längre. Överdosering av vitamin D är inte ett problem i solen, eftersom UV-strålar bryter ner eventuella överskott som produceras.
3.
Komplettering i alla åldrar är mycket viktigt eftersom få livsmedel i genomsnitt barns kost innehåller D-vitamin, som finns i gröna grönsaker, berikade mjölk och apelsinjuice, lax, tonfisk och mindre önskvärda fiskleverolja och sardiner. Med många dryck finns i överflöd, kommer de flesta barn och ungdomar konsumerar inte de nödvändiga fyra 8 oz. koppar berikade mjölk i en dag för att få sitt D-vitamin fylla. Den AAP rekommenderar att alla icke-ammade spädbarn och äldre barn som konsumerar mindre än en liter per dag av berikade mjölkprodukter eller metod bör få 400 IE per dag komplement.

Tips och varningar


 • Det finns många goda skäl att se till att dina barn får tillräckligt av sina vitaminer. "D-vitamin i 21: a århundradet är E-vitamin av 20-talet, säger Frank Greer, MD, FAAP, ordförande för AAP Utskott för Näring och medförfattare till studien. Medan studier visar att lämpliga mängder av D-vitamin kan minska risken för benskörhet, montering forskning visar att den också kan bidra till att minska högt blodtryck, förebygga infektioner och bekämpa autoimmuna sjukdomar, såsom multipel skleros, reumatoid artrit, cancer och diabetes.
 • Kontakta din vårdgivare om lämplig dosering som vissa hälsotillstånd, såsom lever-eller njursjukdom, kan motivera en ökad mängd vitamin D utöver de föreslagna riktlinjerna.
 • medan experter har ställt säkerhet tak av 2. 000 IE vitamin D per dag för barn och vuxna, toxiska effekter av en överbelastning är sällsynta. Överdrivet intag kan leda till ökad förkalkning av ben, njursten, förkalkning av mjuk vävnad, huvudvärk, svaghet, illamående, kräkningar och förstoppning.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man undviker 3 gemensamma bantning misstag

  Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla sura uppstötningar hos småbarn
 • hur man desinficera efter influensa har besökt
 • Hur sluta röka inga om ands eller rumpor
 • Fakta om de medicinska riskerna med stress
 • När börjar bröst ömhet under graviditeten?
 • Hur man känner igen sura uppstötningar hos barn
 • hur man inse vad som verkligen är viktigt i livet
 • motordrivna rullstolar säkerhet
 • hur man har en relativt smärtfri och positiv naturlig förlossning
 • funktion i ryggmärgen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com