hur man kan övervinna shopping missbruk

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-01
Shopping missbruk kan vara ett enormt destruktiv kraft i en människas liv. Vissa människor tror inte att en person kan vara beroende av shopping, men tyvärr är shopping beroende av en verklig företeelse. Lyckligtvis, om du tror du kan vara beroende av shopping, finns det några saker du kan göra för att övervinna shopping missbruk

Du behöver:. .
En stark önskan att följa steg för att övervinna shopping Dessutom
.


1.
Var mycket uppmärksam på hur du mår när du handlar. Många människor (särskilt personer som lider av shopping beroende) tycker att de känner sig nästan "hög" när de handlar. Faktum är att för många personer med en shopping beroende, är de inte nödvändigtvis beroende av att förvärva mer och mer saker (som George Carlin berömda beskrivs människans tillgreppsbrott tendenser i en av sina komiska rutiner). Snarare är de beroende av känslan av upprymdhet ("hög") att de upplever under akten av shopping.
2.
Var uppmärksam på alla de sätt vårt samhälle firar shoppa och kunder (och gör lätt av shopping beroende). Till exempel finns det en mycket lätt, romantisk "chick lit" bok, nu en större film, starring brittisk komisk Isla Fisher (partnern i verkliga livet med tecknade Sacha Baron Cohen) heter "Confessions of a Shopaholic. "Denna historia presenterar manisk, överdriven shopping i en rolig," romantisk komedi "ljus. Det är allt gott och väl med undantag för det faktum att äkta shopaholics (eller människor beroende av shopping) vanligtvis inte har obegränsat hushållens budgetar, och de ofta går farligt i skuld som ett direkt resultat av deras ur vanor kontroll shopping. Även termen själv, "shopaholics", verkar göra mot bakgrund av shopping tillägg. Men problem med att inte ta shopping tillägg (och shopping missbrukare) är allvarligt att denna förnedrar människor som verkligen är beroende av shopping och desperat vill övervinna shopping beroende och få ut av skulden.
3.
Om du att du kan vara beroende av shopping rädsla, bygga upp din medvetenhet om din shopping drifter. När du upplever ett behov av att gå och handla (online eller offline), erkänna uppmana och göra en mental anteckning om det, men försök att inte ge efter för den. Tänka på annat du kan göra för att hindra dig från att ge efter för den kraftfulla lust att shoppa. Du kan motion, till exempel, eller gå en promenad, eller meditera, eller prata med en vän, eller ta en tur, eller ring din andra som kan hjälpa "prata ner dig" från ditt shopping begäret och få dig tillbaka på spår.
4.
Nästa gång du känner ett överväldigande behov av att shoppa, gå "shoppa i din egen garderob. " På så sätt, istället för att köpa ännu ett par jeans, kan du får en kraftfull visuell påminnelse om att du redan har en hel del av dem.
5.
Fundera på vad särskilda känslomässiga behöver du kanske försöker uppfylla med din shopping beroende. Beroendet är ofta sin grund i att försöka "fylla upp" eller mätta ett inre känsla av tomhet. Om du kan identifiera detta specifika emotionella behov, då du kan också ha möjlighet att identifiera andra, sundare sätt att uppfylla detta behov. Till exempel, om du har ett känslomässigt behov av att "känna samhörighet" och om shopping känns detta sätt försöka identifiera andra mindre destruktiva sätt att känna samhörighet med världen omkring dig (till exempel bidra med din tid, eller arbetar på en orsak som betydelse för dig) eller båda av dessa kan vara oerhört tillfredsställande på en känslomässig nivå.
6.
tal om garderober, kanske du vill ordna din på ett ordnat sätt ( såsom genom färgkodning) så att du kan komma åt saker lätt (istället för att köpa kopior av saker du redan har. ) Om du har alla dina svarta byxor eller vita blusar på ett ställe, kan du se att du verkligen inte behöver någon mer av ett visst objekt just nu.
7.
Värva den hjälp av andra människor för att övervinna shopping beroende. Berätta för din partner, dina föräldrar, dina vänner eller någon annan vem kan vara till hjälp. Låt dem veta att du tror att din shopping har fått ur händerna, att du faktiskt kan vara beroende av shopping, och du vill bryta sitt missbruk. Dina nära och kära kommer att stödja dig och hjälper dig att hålla på rätt spår för att uppnå dina mål.
8.
Om du gör en hel del av din shopping online, kommer du avsevärt begränsa den tid du tillbringar online, därigenom skära ut "betyder till slutet" ; av din shopping beroende. Om du måste spendera lite tid på datorn för arbete eller andra projekt, göra en insats bara att göra vad du behöver göra på datorn och sedan stängt av den. Om du inte litar på dig att stanna inom de parametrar du har angett för dig själv, ta hjälp av en nära anhörig (t. ex. din partner) för att hjälpa dig med detta. Be dem att checka in med dig regelbundet när du är online för att hjälpa till att övervaka dina online-aktiviteter och se till att du inte gör några onödiga online shopping. Shopping på nätet är en stor fördel för många människor, men för människor som försöker övervinna shopping missbruk, kan det vara en enorm och farlig frestelse.

Tips och varningar


 • Om du tror att du verkligen kan vara beroende av shopping, kommer du förmodligen vill prata med en terapeut om dina eventuella inköp utöver och sätt att tygla din destruktiva shopping beteenden. Det är möjligt att övervinna shoppa missbruk, men det tar tid och kraft, och ibland kräver en terapeutisk intervention.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man överlever sängliggande

  Relaterade artiklar


 • alla tidiga tecken på graviditet
 • Hur man vet om du är gravid: tecken och symtom på graviditet
 • Är det säkert att måla när du är gravid?
 • define stetoskop
 • hur man håller en familj aktiv i vinter
 • hur vård under graviditeten
 • Hur du tar hand om din hud
 • hur man bromsa åldrandet och leva ett längre och friskare liv
 • hur man älskar villkorslöst
 • betydelsen av prenatal vitaminer under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com