hur man övning med smärta i nedre ryggen

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-25
Miljoner amerikaner lider av låg ryggsmärta som hindrar dem från att göra saker som de gillar. Ländryggsmärta kan också hämma en karriär. För dem vars arbete är mestadels fysiskt, smärta i nedre ryggen gränser rörelseomfång och förhindrar arbetstagare från att kunna lyfta tunga föremål och gå om sina dagliga liv. För dem vars arbete livet består av mestadels stillasittande, som att sitta framför en dator eller på möten, kan dessa långa timmar av sammanträdet vara ren tortyr. Motion har visat sig bidra till att förebygga och lindra smärta i nedre ryggen, men det måste inledas försiktigt och med sunt förnuft i syfte att förhindra ytterligare skador.
1.
Inte alla ryggsmärtor är den samma. Vissa ryggont är bara i musklerna (t. ex. stukningar eller stammar). Andra ryggsmärtor orsakas av skador på ryggraden eller diskar mellan kotorna. Andra orsaker till ryggsmärtor är neurologiska, som ligger i ryggmärgen själv. Innan du försöker att lösa dina ryggproblem, bör du tala med din läkare om vad som är orsaken (er) i din smärta. Vissa smärta kan vara tillfälligt och när det läker, kan du arbeta på sätt att förhindra framtida skador.
2.
Utarbeta en plan. Prata med en professionell lämplighet som en personlig tränare. Många gym anställa personliga tränare på sin personal och samråd med dessa yrkesmän kan omfattas som en del av ditt gym medlemskap. Om du föredrar, eller om din läkare rekommenderar en sjukgymnast för ryggen behandling, prata med honom eller henne om motion regim som är bäst för dig.
Om du föredrar att träna hemma, University of Michigan Health System hemsida erbjuder ett antal calisthenics som kan göras hemma för att hjälpa till att stärka din rygg. Enligt University of Michigan, promenader, cykling och simning är alla bra övningar för personer med smärta i ländryggen. Styrka och aerob träning på maskiner är också acceptabelt så länge du inte överdriver.
3.
Ner i vikt. Fetma är en boven i nedre delen av ryggen. Ju mer vikt du bär runt i ditt mitt, desto mer påfrestningar det sätter på ryggen. Gå ner i vikt är en av de bästa sakerna som individ kan göra för att förebygga ryggsmärta. När du har identifierat övningar från ovan som du kan göra, bör du försöka att träna minst 30 minuter, 3 gånger i veckan. Även arbetet nya vanor i din dagliga rutin att bränna mer kalorier. Använd trapporna istället för hissen. Parkera bilen lite längre bak på parkeringen, om möjligt, eller cykla till arbetet några dagar.
4.
Bygg styrka. Lyfta vikter är ett utmärkt sätt att bygga styrka. Kom bara ihåg att tala med din läkare och se till att ryggen är klar för lyftning innan du gör för mycket. Börja med lätta vikter. De flesta experter rekommenderar att för bygga styrka du göra 3 set av 10 repetitioner av varje motion och sakta öka mängden vikt du lyfter över tiden. Var alltid noga med att använda rätt lyftteknik.
5.
Bygg vidare på dina framsteg. När du ser vinster i styrka och viktminskning-hålla den. Värva en vän att vara din träningspartner, och du är mer benägna att hålla fast vid det ditt träningsprogram
6.
Ändra din kost. Detta kommer att hjälpa dig gå ner i vikt snabbare. Kom ihåg att ditt sätt att gå ner i vikt är att bränna mer kalorier än du tar i. Du bör sträva efter att minska godis, fett raffinerade kolhydrater och överskott alkohol. Du bör också äta mer magert kött såsom fjäderfä eller magert nötkött.

Tips och varningar


 • alltid rådfråga din läkare innan du börjar ett träningsprogram, speciellt Om du har ett medicinskt tillstånd, såsom högt blodtryck, ryggvärk, eller om du har drabbats av en skada eller hjärtattack. Vid lyft vikter, se till att använda korrekt lyftteknik. Felaktig lyft är en av de främsta orsakerna till ryggskador. University of Michigan rekommenderar att du förstaLy undvika övningar som kräver snabba, studsande rörelser eller hög intensitet sporter som fotboll


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:förstoppning och potträning

  Relaterade artiklar


 • hur man ger en fantastisk massage
 • om borrelia hos barn
 • Hur man vet om du är gravid: tecken och symtom på graviditet
 • hur man njuta av träningen utomhus på vintern
 • hur man kan bli av hicka
 • allergiska symtom hos barn
 • om baby fett
 • när får symtom på graviditet börja?
 • om andningsfrekvensen
 • hur man kan slå endometrios 08 - hur det orsakar oregelbunden menstruation
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com