hur man ska hjälpa ungdomar att sluta röka potten

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-26
Det är definitivt på listan över föräldrarnas mardrömmar-du ta reda på din tonårige son eller dotter har rökt på. För många vuxna kan prata med barnen om droger vara en skrämmande sak. Detta är dock en hälsofråga, och du måste arbeta med din tonåring att hjälpa dem sluta. Om du har tur, kan det vara att hon är bara provat det en eller två gånger, vilket kommer att göra det lättare. På nedsidan, om hon rökt på regelbundet, kanske du har ditt arbete att göra för dig. Det viktigaste här är att få henne att man vill sluta röka den.

Du behöver:
Lemon
. Bomullspinnar.
Gurka.
Ägg.
Muskot.
Mjölk.
Kanel.
Honey.
Tomat.
Vitlök.
Potatis.


1.
Ta reda på varför din tonåring är rökning det. Det finns några ungar som röker det bara på ett rekreationsområde grund-trots allt är potten lätt att få och det är billigt. Din son eller dotter kan ha varit på en fest, drog någon ut ett gemensamt, och han bestämde sig för att delta i. I så fall är användning enbart på grund av möjlighet, det är mer av en social verksamhet än något annat. Men om din tonåring är röka gräs eftersom det gör honom att må bättre om sig själv eller som en copingstrategi, måste du att bli mer engagerade. I detta fall är familjeterapi värt att titta in, eftersom tonåringens marijuana användning kan vara ett symptom på ett större problem.
2.
Påminn din tonåring att potten är olagligt. Låt dig inte luras att tro bara "dåliga barn" röker hasch-det jocks och studenter ära göra det också, så se till att påpeka att ett gripande rekord kommer att påverka henne under en lång tid framöver. Även om det inte fungerar på alla barn, det finns massor av tonåringar där ute som vet att en drog byst kan förstöra deras chanser till college stipendier. Inte bara det, många skolor har atletisk behörighetskrav, och en student som är fångad röka marijuana kan kyssa henne high school idrottskarriären adjö.
3.
Diskutera hälsorisker med din tonåring. Medan det fortfarande finns vissa frågetecken om beroendeframkallande egenskaper marijuana, vet man att rökning ett gemensamt kan göra så mycket skada på lungorna som fyra vanliga cigaretter. Pulmonell problem kan utveckla, och människor har även fått lungcancer från rökning potten. Förutom att vara dåligt för lungorna, kan röka gräs moln ditt omdöme och påverka din förmåga att fatta bra beslut.
4.
Gör klart att du inte godkänna. Detta är mycket viktigt. Om din tonåring är röka gräs, och det är mot reglerna i hushållet, måste det finnas konsekvenser. Skrik inte och skrik, närma sig detta lugnt och tryggt. Många föräldrar tycker att det mest effektiva sättet att hantera potten använda är att helt enkelt börja återkalla privilegier. Det bästa en att börja med är det körkort. Ta bort ditt barns körkort, och säga till honom, "Jag är ledsen, jag kan inte låta dig köra eftersom rökning potten kan fördröja din reaktionstid, och detta är en säkerhetsfråga. " I andra fall begränsar tonåringens tillgång till extern verksamhet kan vara effektivt. Förbjuder henne att gå till parter kan bidra till att minska sin rökning potten, helt enkelt därför att hon inte kommer att vara runt vänner som är rökt på med henne.
5.
Tänk professionell hjälp. Om du har försökt prata med din tonåring, resonemang med honom, och ta bort privilegier, och han är fortfarande bli hög, måste du få ingripande. Börja med din husläkare och be om hjälp. Låt din läkare vet att ditt barn behöver hjälp. I vissa fall kan en öppenvårdsbehandling program rekommenderas.

Tips och varningar


 • Lyckligtvis majoriteten av tonåringar som röker hasch inte går vidare till tyngre droger . Men om du börjar lägga märke till personlighetsförändringar eller fientligt beteende, få medicinsk intervention för din tonåring omedelbart. Det finns företag som kommer att utföra drogtester på din tonåring på föräldrarnas begäran. Om du tror att detta är nödvändigt, be din läkare om en lista över lokala laboratorier som utför denna tjänst.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man övning med smärta i nedre ryggen

  Relaterade artiklar


 • hur till vända 50 graciöst
 • hur man kan hantera abstinensbesvär
 • hur man somna
 • hur man undviker att fånga en förkylning
 • hur du väljer rätt tampongen för dina behov
 • vad män bör veta om klimakteriet
 • hur man använder datum för befruktning för att beräkna förfallodagar
 • hur man äter hälsosam mat och spara pengar hemma
 • hur man väljer atletiska promenadskor
 • hur du förkorta din menstruationscykel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com