hur man sparar pengar på receptbelagda mediciner

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-13
Jag har arbetat i över 10 år i vårdsektorn industrin, 7 av dem som Certified Apotekstekniker. Jag har satt samman här en lista över många saker du kan göra för att hjälpa dig eller en familjemedlem spara mycket pengar på receptbelagda mediciner.
Dessa tips är användbara för personer med och utan recept försäkringsskydd. Många av dessa tips är särskilt användbara för seniorer, som vill undvika att falla i Medicare-D täckning lucka

Du behöver:. .
Pen
Papper.
Lista över aktuella läkemedel.
Telefonnummer för ditt lokala apotek.
Lite tid.


1.
Skaffa en anteckningsbok, penna och lista över dina aktuella mediciner.
2.

Följ stegen nedan för att spara pengar på dessa recept.
Detta kan innebära samtal till apoteket, läkarmottagningen, och försäkringsbolag. Numret för ditt försäkringsbolag är oftast placerad på baksidan av ditt recept försäkringskort, med rubriken "Medlemstjänster" eller "Kundtjänst".
3.
Uppföljning i ett några månader. Du är din bästa förespråkare för att få bra priser, det verkligen lönar sig att hålla koll på saker, och följ tipsen nedan varje gång du får en ny medicin.

Tips och varningar


 • har en advokat. Du behöver någon att ta ansvar och hålla koll på dina utgifter vård. Du är din bästa förespråkare, men ibland, när det gäller barn, eller äldre, är det bättre att ha en familjemedlem eller nära vän att vara en att följa dessa tips.
 • Stick med en klinik, och ett apotek. Om din ordinarie läkare har du att se en specialist, se din vanliga klinik får en lista över mediciner specialisten ordinerat. Att bo med ett apotek gör att apoteket har en komplett lista över dina mediciner, och är bättre på att förebygga interaktioner och dubbelarbete.
 • Använd Over-the-counter mediciner först. Om din läkare ordinerar du något för magsyra (Prilosec, Nexium, Prevacid, Protonix, Aciphex etc. ) fråga om du kan använda OTC Prilosec istället. Det handlar om 1 /5 av kostnaderna för receptbelagda versionen, och gör samma sak. Det finns massor av allergi mediciner som finns tillgängliga OTC också.
 • Använd generika när det är möjligt. Medicinskt, finns det ingen anledning varför de inte bör fungera. Vissa människor har biverkningar av en generisk, men kan ta andra bra. Det finns ungefär en bazillion företag som gör generiska läkemedel. Bara för att du hade en reaktion på ett läkemedel, genom ett företag, innebär inte att du kommer att reagera negativt på dem alla.
 • Om din läkare förskriver ett läkemedel varumärke (dvs. Lipitor) frågar om han är villig att prova en äldre (generiska) läkemedel först. Det finns ingen form av Lipitor för närvarande tillgängliga som en generisk just nu. Men det finns flera läkemedel i samma familj som gör samma sak som kanske fungerar lika bra! Du kan också kontakta ditt försäkringsbolag. De bör kunna berätta vilka läkemedel i den familjen kommer att ha den minsta samarbete betala, eller vilka som inte kommer att omfattas.
 • Om det inte finns någon generisk form tillgänglig, eller inget generiskt läkemedel i samma familj, finns det fortfarande flera sätt att spara pengar. Rådfråga din läkare om du kan få en högre dos, och skära tabletten i två halvor. (För exempel. Om du ska ta 50mg av Viagra, fråga om du kan få 100 mg tabletter, och skär dem på mitten. )
 • Ta reda på vem som gör droger du tar. Några stora varumärkesföretag är: Wyeth, Pfizer, Bristol-Meyers, Astra-Zenica, och Bayer. Du kan hitta kontaktuppgifter till dessa företag på webbplatser som Drugs. com eller så kan du bara Google dem. Om du inte har tillgång till en dator, ring apoteket. De kan ge dig namnet och numret av företaget. Ring /maila företaget, förklara att du tar deras produkt och är mycket nöjd med resultatet, men att det blir mycket dyrt. Många gånger de kommer att skicka kuponger och kort rabatt som du kan spara upp till $ 50 per fyllning. Detta gäller särskilt för specialvaror, som krämer och salvor, och diabetes leveranser. Din läkarmottagning eller apotek kan också ha viss rabatt kort tillgängliga för vissa mediciner, bara att fråga.
 • Ta reda på om ditt apotek har en "$ 4,00 lista" eller kommer att matcha priserna på dessa droger. Du kan hitta vilka läkemedel som på denna lista genom att gå till Wal-Marts apotek hemsida. Dessa är vanligtvis gemensamma, generiska läkemedel, som nu såldes för $ 4. 00 för en 30 dagars leverans!
 • Bli vän med ditt apotek tekniker! Det är de som går in all finansiell information i datorn. De kan berätta vilken medicin du kan få för $ 4,00, de kan berätta hur man får kuponger och rabatter, och hur du ringa ditt försäkringsbolag för att ta reda på vilka läkemedel du kommer att ha den minsta samarbete betala på.
 • Dessa tips är speciellt viktiga för seniorer, som vill hålla sig borta från Täckning Gap ("donut hål") av Medicare-D. De billigare dina droger är, desto mindre Medicare måste betala, desto långsammare kommer du till denna klyfta!


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man ska behandla kräkningar

  Relaterade artiklar


 • hur man använder ett solarium säkert
 • hur man kan samla navelsträngsblod
 • graviditet dilatation steg
 • hur man blir en spermadonator på en spermabank
 • fördelar och nackdelar med hårtransplantationer
 • om moderskapsförsäkring
 • hur man bromsa åldrandet och leva ett längre och friskare liv
 • hur att förstå hur D-vitaminnivåer påverkar hjärnans funktion hos äldre
 • olika typer av smärtstillande medel
 • hur man har en relativt smärtfri och positiv naturlig förlossning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com