hur man väljer en plan sjukförsäkring

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-16
Sjukförsäkring är en nödvändig punkt för alla individer oavsett allmänna hälsa. Vid varje givet tillfälle vi som människor är mottagliga för skada eller sjukdom och bör tiden komma då vi är i stort behov av vård, borde man inte behöva ställas inför valet av lidande genom smärta och obehag eftersom vi inte kan betala notan för en resa till akuten eller brådskande vård. Men det är också viktigt att förstå att inte alla hälso planer fungerar på samma sätt

Du behöver:.
Tid för forskning.
En grundläggande förståelse av komponenter sjukförsäkring.
En sjukförsäkring mäklare att tala med och köpa försäkringar genom


1
Några försäkringsvillkor som du bör förstå:. .

Copay: En liten fast belopp som krävs av en hälso-försäkringsgivare som skall betalas av den försäkrade för varje öppenvården besök eller receptbelagda läkemedel. Copays skilja sig från beloppet politik och den vanligaste formen av copayment är för ett kontor besök till doktorn. Copayments gäller även för poliklinisk förfaranden som samma dag operationer, akuta besök rum, och som nämnts ovan, recept.

Självrisk: Det belopp som den försäkrade är ansvarig på varje förlust, skada, etc. innan ett försäkringsbolag kommer att betala. I grund och botten innebär det att du måste betala din självrisk ur fickan innan försäkringsbolaget kommer att täcka alla dina medicinska kostnader. När din självrisk är uppfyllt, dock kommer försäkringsbolaget att betala för dina medicinska behov baserat på en avtalad ränta.

HMO eller Health Maintenance Organization: En sjukförsäkring plan för en omfattande hälso-och sjukvården, förutbetalda av en enskild eller av ett företag för sina anställda som ger behandling, förebyggande vård och sjukhusvård till varje deltagande medlem i en central hälsocentral. HMO är ofta den vanligaste formen av hälso-plan eftersom de är så allomfattande. Några krav på HMO patienter att de besöker endast kontrakterade anläggningar för laborationer och specialister, och HMO patienter måste välja en primär vård läkare för mottagningsbesök

PPO eller Preferred Provider Organization. En sjukförsäkring plan där medlemmar får mer täckning om de väljer vårdgivare som godkänts av eller anslutna till planen. Postoperatörer erbjuda sjukvård till medlemmar på en avtalad "eller rabatterad ränta, och det är oftast en delad för hur mycket försäkringsbolaget betalar vshur mycket medlemmen kommer att betala. Exempelvis kan en PPO erbjuda en 60/40 split för öppenvården förfaranden där försäkringsbolaget kommer att betala för 60% av notan och patienten står för 40%. Postoperatörer erbjuder större flexibilitet för medlemmar eftersom det finns ett större utbud av faciliteter som medlemmarna kan besöka och medlemmar är inte skyldiga att deklarera ett primärvården läkare. Medlemmar som inte är nöjd med en läkare kan välja en annan läkare inifrån planen nätverk

avtalsbunden. Det är viktigt att förstå att en avtalsbunden är läkare eller anläggning som är kontrakterade med (eller som accepterar) din försäkring. Om du besöker en icke-avtalsbunden du kommer vara ansvarig för notan för dina tjänster.
2.
Tänk på din budget. Oavsett hur din situation är, måste du alltid ta hand om dina medicinska behov. Vid varje given punkt kan du vara inblandad i en bilolycka, skadas under arbetet runt huset, eller din hälsa kan ändras på grund av viktökning eller dålig kost. Se till att du alltid har någon form av hälso-täckning i händelse av olyckliga missöden.

Medan HMO planer är mycket omfattande de tenderar också att kosta mer. PPO planer tenderar att kosta mindre men har ofta en självrisk som måste uppfyllas. Tänk på att du får vad du betalar för och om en försäkring plan är billigt som kan bero på att dess täckning är minimal. Hur mycket har du råd att betala per månad? Jämför planer inom din prisklass.
3.
Vad är dina medicinska behov? Är du någon som behöver besöka läkare ofta? Eller någon som bara behöver en årlig fysisk och fyller på recept varje år? Om du bara besöka en läkare 3-4 gånger under ett kalenderår, skulle din bästa insats vara att hitta en hälso-plan som har en mycket låg självrisk eller ingen alls. Om du är någon som behöver besöka läkare mer regelbundet under loppet av ett år, anser en plan med en rimlig copay belopp och heltäckande tjänster. Med täta läkarbesök, ökar du också dina chanser att träffa din självrisk under ett kalenderår, vilket gör vården billigare i längden.
4.
Har du redan en läkare eller specialist du föredrar att se? Ta reda på vilka försäkringar som läkare eller kontoret är kontrakterad med, eftersom detta kan påverka vilken försäkringsgivare du väljer att gå med. Detta är särskilt viktigt om du väljer att gå med en HMO plan, som ni kommer högst sannolikt har att välja en PCP eller primärvårdsläkare. Om du är kräsen om din läkare, måste du ta reda på vilka HMO planer läkare är kontrakterade med och välja en plan som är en del av den medicinska gruppen.
5.
När du har en uppfattning om vilka flygbolag du vill gå med och vilken typ av plan du vill, göra några jämförelser. Det är också ett klokt val att tala med en försäkringsmäklare om vad du letar efter och hur mycket du är villig att betala. En bra försäkring mäklare kommer att kunna föreslå planer att erbjuda täckning du behöver till ett pris du har råd. De är också till hjälp med att besvara alla frågor du kan ha.
6.
5. Understand att en sjukförsäkring företag endast kommer att omfatta dig om du passerar ansökningsprocessen. Ansökan ger företaget en uppfattning om din medicinska historia, och alla redan existerande förhållanden du kan ha. Du måste vara ärlig med att fylla i din försäkring ansökan och beroende på den information du lämnar, kan försäkringsgivare begära kopior av din journal för ytterligare förtydligande. När du är godkänd, kommer du information från mobilleverantören och sjukförsäkringskort med posten. Var noga med att hålla ditt kort på dig hela tiden.

Tips och varningar


 • Det är inte en dålig idé att tala med en försäkringsmäklare. En bra försäkring mäklare kan svara på alla frågor du har och hjälpa föreslå planer passar dina behov och budget.
 • vara helt ärlig att lämna ut din medicinska historia på ett försäkringen. Medan dina premier kan tendera att vara högre med redan existerande tillstånd som diabetes eller hypertoni tryck, att inte lämna ut sådana info kan resultera i uppsägning av din täckning när ditt försäkringsbolag får reda på.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man blir lycklig

  Relaterade artiklar


 • saker att göra för att förhindra rynkor
 • hur man rengör en cool dimma luftfuktare
 • hur man kan minska biverkningarna av gestagen piller med mineraler för kvinnor med endometrios
 • hur man förstår barns växtvärk
 • hur man sparar pengar på sjukvård kostnad
 • hur man får frisk
 • oplanerad graviditet statistik
 • hur man somna
 • hur man börja träna efter att sluta röka
 • hur man undviker stress morgnar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com