hur man vet hur många veckor längs en graviditet

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-31
Upptäcker att du är gravid kan vara en spännande och skrämmande upplevelse.
Den första frågan du har kommer troligen vara, precis hur gravid är jag? Vanligtvis när man hör kvinnor svarar på denna fråga, svarar de med månader. Men läkarkåren hålla reda på graviditeter genom att räkna veckor tidigare din senaste menstruation. Även längden på graviditeter varierar kraftigt, kommer de flesta leverantörerna säger att ditt barn skall ankomma 40 veckor efter den första dagen av din senaste menstruation.

Du behöver:
Kalender
. Protokoll från den första dagen av din senaste menstruation.


1.
Minns den första dagen av din senaste menstruation eller LMP. Detta är den dag som du började blöda. Om du har oregelbunden mens eller inte föregripa en graviditet, kan du ha svårt att komma ihåg vilken dag er perioden började. Om du inte kan komma ihåg den exakta dagen, låt din leverantör vet. Detta är inte en anledning till oro. Han eller hon bara kan ta det faktum i beaktande vid beställning prov eller mäta din livmoder senare i graviditeten.
2.
Om du inte kan hämta den exakta dagen för din senaste menstruation, eller med låg smältpunkt, är det bra att använda ett ungefärligt datum bara för att fastställa hur långt gången din graviditet är av veckor. Datumet för din senaste menstruation kan hjälpa dig att bestämma din förfallodagen, vilket är 40 veckor efter LMP. Men kom ihåg, bara 5% av barn som föds på förfallodagen!
3.
Hitta dagen det är exakt en vecka efter den första dagen av din senaste menstruation med hjälp av en kalender. Den här dagen är du 1 vecka gravid.
4.
Numrera veckor efter den första dagen av din senaste menstruation. Till exempel, om den första dagen av din LMP var 1 november, skulle du vara 2 veckor gravid den 15 november. Du skulle vara 3 veckor gravid den 22 november och 4 veckor gravid den 29 november.
5.
Skriv ned numret för varje veckan i följd i kalendern. Fortsätt tills du kommer till 40 veckor. Detta är din förfallodagen.

Tips och varningar


 • Om du är osäker när du senast hade en period, tala med din vårdgivare. Han eller hon kan rekommendera en ultraljudsundersökning, ett test som använder ultraljud för att skapa en bild av barnet. Din operatör kan bedöma ungefär hur långt graviditeten är genom utvecklingen och storleken på embryot eller fostret. Denna metod är mest exakta tidigt i graviditeten.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man blir en ammande surrogatmamma

  Relaterade artiklar


 • Hur berätta om du har graviditet symptom
 • Hur man använder en utbredd maskin för nacksmärtor
 • hur man skapar en hemma plan brandstege
 • hur man väljer ett hem system vattenfiltrering
 • hur man ska behandla kroppen akne under graviditeten
 • hur man sluta bita på naglarna
 • Hur blodtryck testning arbete?
 • hur man kan förstå om det är säkert att stoppa en nysning
 • hur man kan förstå faran med nagellack
 • hur man ska behandla ditt barns gulsot
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com