hur påverkar fysisk aktivitet andningsfrekvens?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-27

fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet är rörelse och rörelse som gör den mänskliga kroppen att börja arbeta hårdare än vanligt. Men hjälper fysisk träning och aktivitet på en kontinuerlig basis en individ att bli mer stark och energisk. Kontinuerlig fysisk aktivitet gör också att en person skall kunna utöva längre utan att bli trött. Mängden fysisk aktivitet som en person behöver beror på en persons personliga lämplighet strävanden. Men för att förebygga skador, fysisk aktivitet bör utföras i en takt som lämpar sig för varje individ.

Fysisk aktivitet och andningsfrekvens

När en person utövar, är individens mat energibehov ökade, vilket resulterar i ett behov av mer syre och mat. Personens puls visar att individens puls också har gått upp på grund av växande i artärerna när ventriklarna pumpa blod från hjärtat. Personens hjärtfrekvens ökar och pumpar extra syre och mat i personens muskler. Den enskildes luftvägarna och andningen stiger också att få ytterligare syre och även släppa ut koldioxid.

Motion och mjölksyra

När människor utövar, inte bara deras puls och andning priser stiger, men mjölksyra halter syra också stiga . Mjölksyra kallas avfall och ett gift som monterar i en persons muskler, vilket resulterar i muskeltrötthet. Detta sker mer i idrottare och människor som är väl lämpligt. Den tid som krävs för en enskild puls och priser andning för att gå tillbaka till det normala kallas återhämtning tid, ju mer plats att en person är, desto mindre tid det tar för en människas puls och andning på att gå tillbaka till det normala . Människor som är mer fit också producerar mindre mjölksyra (giftiga avfall) vid utövandet av, och därför finns det mindre avfall att eliminera efter träningen. Fysisk aktivitet ökar volymen i lungorna, vilket möjliggör en person att ta in mer syre (bra luft). När mer syre tas in på grund av fysisk aktivitet, är syre levereras snabbare, vilket gör att avfall ämnen tas bort. Mat och syre är också levereras till musklerna i snabbare takt, att hjälpa pulsen ligga kvar på en lägre skattesats. Dessutom, när extra syre ut till musklerna, är mindre mjölksyra skapas. En person som har ett starkt hjärta och lungor och är lämplig kommer att få det krävs syre som krävs i mycket snabbare takt för att befria kroppen av avfall efter träningen.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:biverkningar av drogmissbruk

Relaterade artiklar


 • om projektil kräkningar
 • Hur att undvika onödiga medicinska tester på läkarmottagning eller sjukhus
 • Hur fungerar en PICC line arbete?
 • hur man kan sänka blodtrycket natrually
 • Hur effektiv är orto EVRA-plåster?
 • Hur man känner igen barnet öroninfektioner
 • hur man undviker kramp i benen under graviditeten
 • hur man vet vad styrka läsglasögon du behöver
 • hälsoskäl varför en kvinna skulle behöva en abort
 • hur man kan förebygga torr hud
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com