impotens rättsmedel

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-22
Förr i tiden var impotens ofta en mans noga bevarad hemlighet, ett tabubelagt ämne bland alla men de honom närmast. Idag är ämnet mer ute i det fria, och fler män känner sig bekväma intagningen till frågan. Dock är impotens fortfarande hårt på en människas självkänsla och kan även innebära onödiga påfrestningar på sin romantiska relation. Lyckligtvis finns det några rättsmedel

Identification

Impotens, eller erektil dysfunktion, är oförmågan att få eller upprätthålla en erektion tillräckligt länge för att genomföra en sexuell handling. Det kan påverka en människa i alla åldrar men är vanligast hos män över 65 år, enligt FamilyDoctor.

Missuppfattningar

Det är en missuppfattning att en incidens av erektion svårigheter innebär att en man är impotent. En man diagnostiseras som impotent endast om han har problem att få och behålla en erektion mer än bara ibland. En läkare brukar diagnoser en man med impotens efter att ha frågat honom relevanta frågor, att utföra en fysisk undersökning och ta blod-och urinprov för att utesluta andra tillstånd.

Mediciner

Medicinering är ett rättsmedel för att hantera impotens. Enligt Mayo Clinic, sildenafil (Viagra), tadalafil (Cialis) och vardenafil (Levitra) används för att behandla sjukdomen. Dessa mediciner mål kväveoxid (en kemikalie som ansvarar för att lätta på penis muskler), vilket gör den mer effektiv. Detta har till verkan att öka blodflödet i penis och leder till en erektion när mannen stimuleras.

Hormoner

Prostaglandin E (alprostadil) används även som en behandling för impotens. Detta läkemedel är den syntetiska formen av ett hormon som kallas prostaglandin E. Det hjälper genom att lätta på penis muskler och möjliggör för ökat blodflöde, vilket kan hjälpa en man uppnå och bibehålla en erektion. Detta läkemedel kan injiceras i penis eller anges i spetsen som en mycket liten stolpiller. Testosteron-substitutionsbehandling kan användas, samtidigt som man enligt de Mayo Clinic kan det hjälpa bara ett litet antal drabbade män.

Andra rättsmedel

Penispumpar får användas för att orsaka blod att flytta in i penis, skapa en erektion. Då är en speciell ring placeras på penisroten för att hålla den upprätt tillräckligt länge för att slutföra en sexuell handling.
Kirurgi kan användas för att klara hinder (som orsakas av skador) som kan blockera blodflödet till penis. Alternativt kan implantatet placeras i penis, vilket gör en man för att uppnå en erektion genom att antingen blåsa en enhet eller av att ha särskilda pinnbultarna som håller penis kontinuerligt i en upprätt tillstånd.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man avgör kolesterolnivåer

Relaterade artiklar


 • produkter för äldre
 • hur man kan hantera en allvarlig sjukdom
 • hur du skyddar ditt barn från effekterna vaccin sida
 • Hur får man en graviditet kalender
 • hur man ska leva till ålder 81 och förbli frisk
 • vad är pediatrisk radiologi?
 • hur man hanterar morgonandedräkt
 • Hur man förbereder sig och hantera den död av en nära person
 • om graviditet förfallodagar
 • Hur sker underarmen tendinit?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com