naturliga botemedel för tonåring akne

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-27
Tonåren för med sig en mängd förändringar. Det är en tid att upptäcka sig själv, både mentalt och känslomässigt. En av de svåraste aspekterna av dessa år är den fysiska förändringar som sker. Kroppar börjar förändras på grund av uppkomsten av hormonproduktionen, och det är denna hormonella förändringar som orsakar överflödig olja som skall deponeras på körtlar och porer i ansiktet och andra delar av kroppen. Detta överflödig olja, tillsammans med bakterier, täpper till porerna, vilket resulterar i acne.

Tonåren är svårt nog, men att göra med akne tillsammans med de andra frågor kan leda till självkänsla frågor. Innan du söka dyra medicinska behandlingar, vet att det finns några naturliga metoder som kan utföras hemma för att både behandla och förebygga acne. Prova dessa behandlingar minst 24 timmars mellanrum, för att undvika irritera huden

Du behöver:.
Lemon
Bomullspinnar.
Gurka.
Ägg.
Muskot.
Mjölk.
Kanel.
Honey.
Tomat.
Vitlök.
Potatis.


1.
Skölj ansiktet med ljummet vatten och klappa den torr. Pressa saften ur en citron i en behållare. Doppa en bomullstuss i citronsaft och tillämpa den direkt till akne. (Om du täcker ett stort område, snarare än bara ett fåtal separat finnar, använda en bomullstuss. ) Lämna den på det drabbade området under 15 minuter. Skölj med varmt vatten. Klappa torrt. Applicera inte någon hudkräm eller andra aktuella salvor i minst 2 timmar.
2.
Tvätta en gurka också, för att avlägsna eventuella bekämpningsmedel och vax som fortfarande kan finnas på huden. Med huden på, hacka i bitar och lägg i en mixer. Du kan använda "hacka" eller "mos" inställningar. (Om du inte har en mixer kan du riv gurkan i fina strimlor. ) Skölj ansiktet med varmt vatten och klappa torrt. Täck ansiktet med gurka blandningen och låt verka i 25 minuter. Gurka används ofta i spa för att lugna huden inflammation i huden och i ögonen.
3.
Ta ett ägg, och separera vita från gulan. (Den gula har hög fetthalt och kan täppa porerna. ) Vispa upp de vita och tillämpa den på hela ansiktet som en mask. Lämna det på i 1 timme och skölj sedan med ljummet vatten. Om du vill, när ägget har torkat i ansiktet, kan du lämna den på natten. Kom bara ihåg att byta örngott på morgonen.
4.
Blanda 1 /4 kopp av muskot och 1 /2 kopp mjölk till en pasta. (Låt mjölken sitta en stund först, så det är i rumstemperatur. ) Applicera pastan till det drabbade området i 1 timme. Skölj med varmt vatten. Klappa ansiktet torrt.
5.
På kvällen före sänggåendet, tillsätt 1 msk. av kanel till 3 msk. av honung. Blanda till en pasta. Applicera blandningen på ditt ansikte och låt det sitta i 1 timme. Lämna den på natten medan du sover (Lägg en handduk över din örngott, och om långt hår, hålla den dras tillbaka). Försök att sova bara på rygg om möjligt. Tvätta bort det nästa morgon, med varmt vatten bara. Gör detta varje kväll i 14 dagar.
6.
Tvätta en färsk tomat och lägg i en mixer. Ställ in mixern till "hacka". (Om du hacka den för fin, kommer det att vara för bra för att hålla sig till ansiktet. ) Tillämpa hackad tomat i ansiktet och lämna den på i 45 minuter. Skölj med varmt vatten. För ett annat alternativ, tillsätt en halv gurka till tomat innan hackning. Tomater kan också läggas på ansiktet som skivor i stället för som en pasta.
7.
Skär en färsk vitlöksklyfta i hälften, eller krossas. Gnid in vitlök på drabbade områden flera gånger om dagen. Göra detta på en dag när du inte behöver gå ut på en lång sträcka av tid, så att vitlök saft kvar i ansiktet. Efter flera ansökningar under loppet av några timmar, skölj ansiktet med ljummet vatten och klappa torrt.
8.
Tvätta en ny potatis. Riv den i fina strimlor och lägg dem i ansiktet. Lämna dem på under 30 minuter. Potatis lindra smärta och inflammation i huden som orsakas av akne.

livsstilsförändringar


1.
få mycket motion, som är en av de bästa botemedel för akne. Medan det inte stimulera svettkörtlarna, det håller dem som arbetar för att förbli unclogged, förebygga akne flareups. Var noga med att skölja ansiktet efter ett tungt träningspass.
2.
Skär ner på koffeinhaltiga drycker såsom läsk, lattes och kaffe. Koffein stimulerar körtlar att producera sebum, och det är överproduktion av talg som täpper igen porerna och hårsäckar.
3.
Undvik socker och högförädlade livsmedel som höjer blodsockerhalten. Enligt en studie publicerad av Dr Loren Cordain, ökade blodsockerhalten orsakar huden att regenerera snabbare, vilket orsakar döda hudceller för att hålla ihop och täppa till porerna. De orsakar också en ökning av talgproduktionen, vilket täpper porerna och hårsäckar.
4.
Drick mycket vatten. Vatten återfuktar huden och motverkar inflammation, hålla den frisk och mjuk.
5.
Inte tvätta ansiktet för mycket. Gång på morgonen och en gång innan sängen är nog. Alltför många tvålar och kemikalier i ansiktet kan utlösa akne flareups.

tips och varningar


 • klappa alltid ansiktet torrt efter rengöring, som hård gnidning kan irritera huden och inflammera akne.
 • Undvik att använda en massa olika produkter på huden, speciellt mjukgörande och lotioner, eftersom de kan täppa till porerna och flareups trigger. Ge naturliga akne behandlingar tid att arbeta. Prova en behandling ett par gånger innan man går vidare till en annan. Vänta alltid minst 24 timmar innan du försöker en annan akne behandling.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:svampinfektion symptom

  Relaterade artiklar


 • hur du hittar den bästa endometrios självhjälp program
 • hur man äntligen sluta bita på naglarna
 • hur man hittar påminner om barn redskap och leksaker
 • om bröstvårtor
 • hur man desinficera ditt hem
 • hur man upptäcker Alzheimers i ett älskat en
 • hur man använder ett solarium säkert
 • hur man blir en bättre patient
 • Hur blodtryck testning arbete?
 • vad tester kan göras för att se blockerade äggledare?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com