om äldre biträdas vård

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-23
Assisterad äldreomsorgen är huvudsakligen inriktad mot människor i särskilt boende, sjukhem eller fortsatt vård samhällen pensionering. Sådan vård finns också för de människor som lever självständigt, men som behöver hjälp med begränsad eller långvarig vård för vissa uppgifter. Stöd till seniorer kan vara allt från övervakning av förskrivna läkemedel till personlig omsorg av utbildad personal, som vanligtvis arbetar med hälsovård eller tjänsteleverantörer på äldres vägnar.

Historia

För många år var äldreomsorg vanligtvis syftar till de personer som behövde 24-timmars assistans. Men begreppet har utvecklats under de senaste 20 åren, eftersom alternativa åtgärder började erbjuda ett brett utbud av inställningar och tjänster. Dessa inkluderar hemma och out-of-the-home program. Organisationer har bildats för att hjälpa till att leda seniorer genom en korrekt kanaler för sina hälsoproblem. En sådan grupp, Konsumentverket Konsortiet hemtjänst (ccal), grundades 1995 som en nationell utbildning och opinionsbildning förening för stöd till vård av god kvalitet. Den innehåller information om resurser för äldre som behöver hjälp.

Typer

Definitionen av assisterad äldreomsorg varierar från stat till stat och kan inkludera termer som äldreboende, biträdd omsorg, personlig omvårdnad, styrelse och vård, vuxen fosterhem, pension residens, med stöd vård och bättre vård. Licensiering organen i varje stat brukar definiera den vård villkor och vad varje typ av omsorg behövs för de äldre.

Funktioner

hemtjänst anläggningar hjälpa till med sådana aktiviteter i det dagliga livet (ADL) som att äta, bad, påklädning, hushållning och ge mediciner. Vårdhem är utformade för äldre som inte kan ta hand om sig själva. Fortsatt vård pensionering samhällen är för dem som vill leva självständigt med ett brett utbud av tjänster. Självständigt boende stöd för människor som vill stanna i sina hem, men behöver vissa tjänster.

Fördelar

Målsättningen med äldre hjälp omsorg är att tillhandahålla en viss nivå av vård och service och samtidigt främja oberoende och värdighet för enskilda . De kostnader och negativa konsekvenser i hög grad minskat genom att hålla pensionärer från runt-runt hjälp så mycket som möjligt. Det finns mer än en miljon äldre vuxna med funktionshinder som bor i särskilt boende, utöver personer som bor i eget boende, men också behöver hjälp. Antalet förväntas stiga dramatiskt på grund av den åldrande befolkningen.

Överväganden

Seniorer själva, vårdgivare och anhöriga kan alla spela roller för att avgöra vilken typ av vård som behövs. Kostnad kan vara en nyckelfaktor. Ett långsiktigt omvårdnad programmet kan bli kostsamt, men också den mest kostnadseffektiva på lång sikt eftersom det kan ske någon ökning av månatliga betalningar. En billig Planen kan omfatta specifika belopp i vården, men ytterligare vård senare kan visa sig bli dyrt. Samråd med en finansiell planerare kan hjälpa till att fatta beslut om assisterad vård.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:gemensamma äktenskap problem

Relaterade artiklar


 • hur man hanterar epilepsi och bilkörning
 • hur man förbereder för en lyckad hysterestomy - förstå olika typer av anestesi
 • hur man tar sig säkert efter en översvämning
 • är bensoylperoxid säkert under graviditeten?
 • vad är DHT?
 • Så för att lindra kolik i spädbarn
 • hur man gör en hemmagjord ansiktsmask och uppnå friska, unga, asiatisk hy
 • hur man sparar pengar på receptbelagda mediciner
 • hur man talar med dina barn om sex
 • hur man kan minska din påverkan pt.
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com