om det diastoliska blodtrycket nummer

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-29
Blodtryck är den kraft som behövs för att driva blodet genom kroppen. Ett blodtryck behandlingen har två nummer, systoliskt och diastoliskt, och är representerad i en med en del med det systoliska som det högre antalet och det diastoliska som det lägre antalet

Hur mäts blodtrycket?

I läkarmottagningen, är blodtrycket mäts med blodtrycksmanschett och stetoskop. Manschetten radbryts runt överarmen, strax ovanför armbågen, och åt tills stoppar blodflödet. Då luften sakta släpps så att blodflödet. Det systoliska nummer är trycket i manschetten registrerar när blodet först börjar rinna. Det diastoliska nummer är punkt där manschetten inte längre registrerar tryck. Stetoskopet används för att lyssna på "lubb-Dupp" ljudet av blodflödet genom kärlen.

Vad är normalt blodtryck?

Normalt blodtryck är mellan 110 och 120 systoliskt och 70 och 80 diastoliskt. I allmänhet är en genomgång av 140 över 90 anses gränsen till vad som helst anses högre fullt utvecklad hypertoni.

Vad är diastoliskt tryck?

diastoliskt numret representerar trycket i kärlen när hjärtat slappnar av. När hjärtat slappnar av, är blod under mindre press, vilket är anledningen till detta antal är lägre än det systoliska trycket.

Vad gör en High Diastoliskt Antal Medel?

När vi ser på blodtryck, flesta människor uppmärksamma på systoliskt nummer, och de flesta fall av hypertoni innebär höga värden på den övre numret. Men ett högt diastoliskt nummer, med eller utan en högt systoliskt nummer kan även ange hypertoni.

Komplikationer av en hög Diastoliskt Antal

Diastoliskt tryck återspeglar den hastighet med vilken blodet återvänder till hjärtat. Om blodet tillbaka för snabbt, har hjärtfrekvensen att öka att hänga med. Detta skiljer sig från den tillfälliga höjningar som orsakats av träning eller stress. En ständigt ökande hjärtfrekvens kan leda till hjärtinfarkt, njursjukdom och stroke.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:idealvikt

Relaterade artiklar


 • hur man ger upp en vana
 • hur man får någon att prata utan att fråga dem en massa frågor
 • hur du tar bort en hänga spik
 • Hur vet man att en hög puls är ett allvarligt tecken
 • hur du hanterar din hunds vård och vaccinationer
 • hur man förbereder för en läkarundersökning
 • Hur du tar hand om dina fötter på vintern
 • ångest under graviditeten
 • hur man får över en sinus-infektion snabbt
 • om barnet förkylningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com