om muntorrhet och uttorkning

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-28
Det finns många medicinska orsaker som attribut till muntorrhet och uttorkning. Vissa mediciner och sjukdomar kan ibland orsaka muntorrhet och uttorkning. Muntorrhet och uttorkning kan vara farligt för din hälsa om de lämnas obehandlade

Orsaker

muntorrhet och uttorkning kan orsakas av biverkningar av vissa mediciner. Andra orsaker till muntorrhet och uttorkning omfatta biverkningar av medicinska behandlingar (t. ex. kemoterapi), kräkningar, feber, diarré, förkylning, influensa och allergier. Vissa sjukdomar som Parkinsons och cystisk fibros kan orsaka muntorrhet och uttorkning. Brist på vätska kan också orsaka muntorrhet och uttorkning.

Symtom

Några symptom på muntorrhet är en klibbig känsla på tungan och i munnen. Andra symtom är konstant törst, torra och spruckna läppar och en Scratchy halsen. Svårare symtom är sår och nedskärningar på tungan och talsvårigheter. Yrsel, illamående, muskelkramper och brist på energi är vanliga symtom som förknippas med uttorkning.

Expert Insight

Enligt tandläkare kan muntorrhet ha orsakats av olika dentala frågor och kan också leda till kronisk dålig andedräkt (dålig andedräkt). Uttorkning kan vara ett symtom på en allvarligare sjukdom eller sjukdom och kan leda till ytterligare medicinska frågor. Om du upplever muntorrhet och uttorkning på regelbunden basis, bör du söka läkarvård.

Varning

Om du börjar uppleva muntorrhet och symtom uttorkning, du behöver dricka ljummet vatten och sitta i en sval, skuggig område (särskilt om de är utanför). Om du upplever muntorrhet symptom, den hjälper också till att suga på sockerfria karameller, såsom myntverk.

Förebyggande /Lösning

muntorrhet och uttorkning kan behandlas genom att dricka mycket vätska under dagen. Om du arbetar i extra torra eller varma förhållanden, bör du dricka mer vätska (mer än 8 glas vatten). Om muntorrhet och uttorkning lämnas obehandlade, kan du svimmar eller upplever illamående och kräkningar.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:fysiska effekter av alkohol

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en lämplig familj läkare
 • blindtarmsinflammation symptom hos barn
 • hur man observera dig själv om du är diabetiker
 • hur man arbetar nattskift få sömn och undvika sömnlöshet
 • hur man hittar orsakerna till sjukdomarna enligt ayurveda
 • om Revlon locktänger
 • hur man ansöker parfym måttligt
 • hur man kan minska din påverkan pt.
 • hur man rengör en Waterpik
 • första tecken och symtom på graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com