pediatriska sömnstörningar

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-22
Pediatric sömnstörningar påverkar barn i alla åldrar. De varierar i symtom och svårighetsgrad. Konsekvenserna av en sömnstörning hos barn kan innehålla en minskning av skolornas resultat, ångest, irritabilitet och beteendeproblem. Vissa barn växer ifrån problemet. Under tiden kan vissa sjukdomar behandlas och förändringar av sömn vanor kan också hjälpa

Typer

Det finns flera typer av pediatriska sömnstörningar. Många av de sjukdomar liknar problem vuxen sova. En av de mer vanliga sömnstörningar hos barn i alla åldrar, inklusive barn, är sömnapné. Sleep skräck är också relativt vanligt, särskilt hos små barn. Sömnen och sömnlöshet också påverkar barn.
Frekvensen av sömnstörningar varierar kraftigt. En del barn upplever sömnproblem ofta, andra kan bara ha ett enstaka problem.

Orsaker

Det finns en mängd orsaker till pediatrisk sömnstörningar, även om orsaken till alla sjukdomar är inte känt. I obstruktiv sömnapné, är barnets luftvägar delvis blockerade, ofta från stora tonsiller eller andra fysiska missbildningar. Den exakta orsaken till mardrömmar är inte känt, men vissa faktorer tycks bidra till sjukdom, såsom sömnbrist. Andra faktorer som kan bidra till barn sömnstörningar är dåliga sömnvanor, vissa mediciner, såsom steroider, och känslomässiga problem.

Symtom

Symptomen varierar kraftigt beroende på vad sjukdom barnet har. Till exempel innefattar symptom på sömnapné snarkning och korta perioder av andnöd. Äldre barn kan klaga på morgonen huvudvärk och sömnighet. Symtom på sömn skräck hör plötsligt extrem rädsla när du sover och att barnet har snabb andning och ökad hjärtfrekvens. Barn kan vakna skrikande och inte kommer ihåg händelsen.

Diagnos

Få ditt barn en komplett examen av läkare examen. Läkaren kan finna en strukturell missbildning, som kan orsaka ett hinder i luftvägarna. En sömn studie, som kallas polysomnogram, kan också genomföras. Sleep studier görs genom att övervaka barnets hjärna vågor, beteende, puls, andning, syrehalt och puls som barnet sover. Läkare tolka då undersökningen, som bidrar till att bekräfta en diagnos.

Behandling

Behandling fokuserar på särskilda sjukdom. Kirurgi kan rekommendera behandling av obstruktiv sömnapné. Några sömnstörningar har inte särskilda behandlingar, men vissa justeringar i barnets sömn schema kan hjälpa. Mardrömmar kan uppstå om ett barn är alltför trött, så en behandling är att barnet går till sängs lite tidigare och öka mängden sömn ett barn får.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om Ambien biverkningar

Relaterade artiklar


 • det mänskliga embryots utveckling?
 • Hur du tar en topp flödesavläsning
 • Hur man testar för premenopause
 • hur man undviker salmonella infektioner från husdjur
 • hur du anpassar endometrios behandling
 • När börjar bröst ömhet under graviditeten?
 • hur man ska hantera bedrest
 • vad är gerontologi?
 • hur man startar upp din dag fokuserade
 • kondom effektivitet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com