preventivmetoder för kvinnor

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-26
Att veta vilka preventivmedel är rätt för dig, är det viktigt att förstå vad alternativen är och vad var och en innebär. Vissa metoder är för engångsbruk, och andra är mer permanent, men det är den enda metod som är 100 procent effektivt avhållsamhet. Spridningen av sexuellt överförbara sjukdomar och hiv kan inte förhindras med alla preventivmetoder, även om vissa erbjuda skydd. När du är osäker, tala med din läkare flera gånger tills du förstår alla dina alternativ

barriärmetoder

Barrier metoder används för att förhindra spermierna från att komma in i livmodern. Exempel på hals CAP, livmoderhalscancer sköld och mellangärde. Var och en av dessa former av preventivmedel måste användas varje gång du har samlag är, och varje bör användas med spermiedödande medel. Att använda, plats inne i slidan täcker livmoderhalsen, och lämna på plats för 6 till 8 timmar efter samlaget, men inte längre än 24 timmar för membranet och 48 timmar för livmoderhalscancer cap och cervikal sköld. Svarsfrekvenser för att förhindra graviditet är följande: diafragma, 84 till 94 procent, livmoderhalscancer cap, 84 till 91 procent (68 till 74 procent för dem som har redan haft ett barn), livmoderhalscancer chield, 85 procent.

Man kondomer är en annan billig barriärmetod, och de som görs med latex eller polyuretan erbjuda de mest skydd mot könssjukdomar och hiv. Andelen framgångsrika manliga kondom för att förhindra en graviditet är 84 till 98 procent. En kondom ska aldrig förvaras i plånboken eller någon annan plats som potentiellt kan orsaka att rippa eller gå sönder. Kondomer är tillverkade av polyuretan och har en framgång på 79 till 95 procent. De kan också skydda mot könssjukdomar och hiv.

Perorala antikonceptionsmedel

P-piller ofta kallas "p-piller. " De innehåller gulkroppshormon och östrogen. Tas dagligen förhindrar piller äggstockarna från att ge ut ett ägg, vilket förhindrar graviditet. Även från 95 till 99,9 procent framgångsrikt i att förhindra graviditet, skyddar p-piller inte mot könssjukdomar och hiv. Biverkningar kan inkludera blodproppar, högt blodtryck, och en ökad risk för hjärtsjukdom, särskilt i de som är över 35 år och rök. Andra biverkningar är lätta perioder, huvudvärk, illamående, yrsel, bröstsmärta, kalv smärta och andnöd. Tala med din läkare om du upplever något av dessa symtom.

En annan form av p-piller kallas mini-piller som bara innehåller gulkroppshormon. Det fungerar genom tjockare livmoderhalssekretet som håller spermierna bort från ägget och håller ett befruktat ägg från att fästa sig till livmoderslemhinnan. Mini-piller återfinns 92 99,9 procent effektivt är säkert för ammande mammor, och är ett bra alternativ till dem som inte kan ta östrogen.

spiral

spiral (spiral) är liten, plast och formad som ett "T. " Det sätts in i livmodern och innehåller progesteron, som tätnar livmoderhalsen. Det hindrar spermier från att nå ägget och förhindrar ett ägg från implantera sig in i livmoderslemhinnan. Det är 98 procent framgångsrik.

Depo-Provera

Även kallad "shot" Depo-Provera är ett tillskott av progesteron var 3 månader. Även om 97 procent framgångsrika i att förhindra graviditet, kommer skott skyddar inte mot könssjukdomar och hiv. Biverkningar är förlust av bentätheten med långvarig användning (2 år i följd) och en ökad risk för osteoporos med fortsatt användning.

Patch

Plåstret bärs på skinkorna, överkroppen eller nedre delen av buken. Den innehåller östrogen och gestagen som släpps ut i blodomloppet. Plåstret byts varje vecka, och inte slitna alls var fjärde vecka. Framgången är 98 till 99 procent, att plåstret inte skyddar mot könssjukdomar och HIV

Hormonella Vaginal Preventivmedel Ring

även kallat "NuvaRing," det innehåller östrogen och gestagen. . Det sätts in i slidan och slitna i 3 veckor, sedan tas bort för den fjärde veckan. En ny krans infogas sedan när din period är slut. NuvaRing är 98 till 99 procent effektivare.

Andra

Andra metoder för födelsekontroll för kvinnor är äggledaroperation och icke-kirurgisk sterilisering. Äggledaroperation är ett kirurgiskt ingrepp för dem som inte vill ha fler barn. Under operation, kommer kirurgen "slips rören" för att förhindra ägg från att nå livmodern. Äggledaroperation är 99 procent effektivare. Medicinsk sterilisering fungerar genom att sätta en fjäder-liknande anordning i varje äggledare. Ett material i fjädrarna irriterar äggledarna, att underlätta tillväxten av ärrvävnad. Efter 3 månader, träskor ärrvävnad röret. Medicinsk sterilisering är 98,9 procent effektiv.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man ska hjälpa ungdomar att sluta röka potten

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa över medicinera din förälder eller närstående
 • Hur utvecklas tendinit?
 • hur man förbereder kroppen för graviditet
 • hur man inte bota en baksmälla
 • om äggledaroperation återföringar
 • hur man städa ur medicinskåpet
 • hur falla-bevis ett badrum för seniorer
 • Hur hemtjänst arbete?
 • hur man älskar en alkoholist
 • hur man undviker onödiga medicinska tester
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com