typer av läkare för kvinnor

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-24
Kvinnor har särskilda överväganden som kan kräva medicinsk vård av en läkare som specialiserat sig på olika kvinnors hälsa frågor. Den här artikeln sammanfattar flera typer av läkarna för kvinnor samt faktorer att tänka på när man försöker hitta en läkare i någon typ av situation

obstetrik

En förlossningsläkare är en läkare som vårdar och behandlar gravida kvinnor. Inte bara ger de prenatal och postnatal vård, de är också utbildade för att leverera spädbarn genom vaginal eller kejsarsnitt (kirurgiska) metoder. Förlossningsläkare regleras av styrelsen för obstetrik och gynekologi (gynekolog). Alla förlossningsläkare också gynekologer, men det omvända är inte sant.

Gynekologi

Gynekologer är specialiserade på gynekologiska frågor. Wikipedia definierar detta som en "kirurgisk specialitet som behandlar hälsa hos det kvinnliga reproduktiva systemet (livmoder, vagina och äggstockar). Bokstavligen, utanför medicin betyder det" vetenskapen om kvinnor. "Läkare som inte är OB /GYNs och är bara GYNs inte handlar med graviditet och förlossning.

Fertilitet

Kvinnor kan ha fertilitetsproblem när de försöker bli gravida barn. Därför har en sub-specialitet är till för att lösa detta ärendet. Enligt en nationell undersökning av Family Growth, i USA ensam, 6,1 miljoner kvinnor har en nedsatt förmåga att få barn, har 9. 200 tusen kvinnor använde fertilitet tjänster och för närvarande 9. 300. 000 kvinnor använder fertilitet tjänster. Fertilitet läkare bedöma en kvinnas hälsa för att avgöra om det finns några fysiologiska eller psykologiska hinder för befruktning och försöka övervinna dem. Ofta fertilitet läkare ordinera fertilitet droger, och utföra in vitro-förfaranden och diagnostiska tester för att behandla sina patienter.

Women's Health

Många specialitet center fokuserar på olika kvinnors hälsa frågor som hormonbehandling, åldrande, osteoporos och gynekolog vård. Vissa plastikkirurger är experter på bröstrekonstruktion och genital rekonstruktion. Det finns också nationella kampanjer, events, verktyg och utbildning som centrum specifikt på kvinnors hälsa. För att hitta om evenemang och leverantörer som fokuserar på kvinnors hälsa går till U. S. Institutionen för kulturgeografi och hälso-och sjukvård, kvinnors hälsa avsnitt.
Trots att många sjukdomstillstånd har unika överväganden kvinnor, kanske du inte alltid att kunna hitta en specialist som arbetar bara med kvinnor, men du bör kunna hitta en kvinna utövare.

Överväganden

recension din försäkring planera noggrant för att identifiera in-network läkare. Många försäkringsbolag kommer även "best practice" läkare som har utmärkta medicinska resultat och utbildning. Ofta ett försäkringsbolag kräver en patient skall remitteras till en specialist efter ett besök på din primärvården läkare. Se till att förstå reglerna för just din hälsa plan innan de söker vård specialitet. Tänk på det kan också utgöra en högre samarbete lön. Oavsett om du har försäkring är det viktigt att välja en läkare som bäst passar dina behov. För att hitta en som passar dina personliga förutsättningar kolla in den här Web MD.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur att linda ett knä med ett ess bandage

Relaterade artiklar


 • hur du beställer laboratorieundersökningar online: kolesterol, STD testning, sköldkörtel test och mer
 • om Medicare krav
 • hur du hanterar din hunds vård och vaccinationer
 • hur du håller din familj influensa-fri
 • hur man känner igen symptom på våld i hemmet
 • Hur en form blodpropp?
 • hur man ska förstå människans utveckling
 • utvecklingen av ett barn
 • hur man avfyrar en dålig läkare
 • hur man använder en ergonomisk snöskyffel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com