Hur du tar ett blodtryck behandlingen manuellt

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-04
Med kvicksilver Blodtrycksmätare gradvis fasas ut, är den traditionella blodtrycksmätare finna sig alltmer ersatts av mer tekniskt kunniga maskiner. Även om Blodtrycksmätare nu finns i många olika digitala och elektroniska modeller, vilket gör blodtryck lättare att kontrollera, är den manuella metoden fortfarande krediteras med att ta en mer exakt tryck. Även om vissa människor föredrar att använda nyare instrument att själv blåsa upp och automatiskt minska trycket, många vårdpersonal fortsätta att ta blodtrycksmätningar manuellt. Men det tar praktiken att få förfarandet ner rätt

Du behöver:.
Blodtrycksmanschett och spårvidd
. Stetoskop.


1.
Be personen att sitta i en upprätt position med vänster arm utsträckt, handflatan uppåt och armen böjd bara en liten armbåge. Den övre armen ska placeras på samma nivå som hjärtat. Personen kan vara mer bekväm om armen stöds av ett armstöd eller vilande på ett bord. Fötterna ska vara platt på golvet.
2.
Se till att personen är lugn och avslappnad innan. Om du övervaka någons blodtryck regelbundet, tar det vid samma tid varje dag i samma arm. Tänk på att en persons blodtryck kan vara olika i varje arm, ibland med så mycket som 20 millimeter. Blodtrycket tenderar också att vara högre under morgontimmarna och lägre på kvällen.
3.
Stäng luftningsventilen på blodtrycksmätare genom att vrida den medurs. Med ärm rullade upp, linda uppblåsbara blodtrycksmanschett runt personens överarmen. Manschetten ska sitta och försedda jämnt, med nederkanten 1/2-tums ovanför armbågen. Det bör inte vändningar i den bifogade gummislangen.
4.
Lokalisera puls genom att trycka på pek-och långfingret på andra handen på insidan av armen precis ovanför personens armbåge veck. Med hörlurarna av stetoskopet i öronen, placera klockan på stetoskopet på huden nedanför manschetten. Kistan bit av stetoskopet bör vara rätt över armartären där signalen är starkast.
5.
börja pumpa den ihåliga gummi glödlampan bifogas blodtrycksmanschett tills du hör inget ljud kommer genom stetoskop. Blåsa upp manschetten genom att klämma och släppa luften lampan snabbt. När manschetten är hårt nog, kommer blodflödet i artären stopp. Den lastprofil Läs 30 40 mm mer än det antal personen vanligen systoliskt tryck. Om personen är normalt blodtryck är okänd, blåsa upp manschetten till 180 millimeter, men inte blåsa upp manschetten mer än nödvändigt.
6.
Vrid luftningsventilen långsamt i en moturs för att tömma manschetten och avlasta. Trycket bör börja falla på cirka 2 eller 3 mm per sekund.
7.
Lyssna noga för de första ljuden som blod flödar genom artären igen. Ljuden kan likna en knacka buller i början. Titta på behandlingen på mätaren. Detta är den personens systoliska trycket. När trycket i manschetten fortsätter att sjunka, låter du hör kommer att börja blekna tills de slutligen stopp. Kontrollera mätaren för det diastoliska trycket behandlingen. Låt någon luft kvar i manschetten.
8.
Ta persons blodtryck annan gång eller två för noggrannhet. Vänta ungefär fem minuter varje gång. Vissa människor kan behöva vänta ett par minuter längre mellan mätningarna tills blodflödet i armen återgår till det normala.

Tips och varningar


 • En manuell blodtrycksmätare och manschetten har en uppblåsbar manschetten med en gummi luft inflationen lampa fäst med en gummi-luftslang, en mätare med mått i millimeter, och en luftventil på inflationen glödlampan. En person bör använda alla dessa samma teknik vid egen mätning av blodtryck i hemmet.
 • fel storlek manschetten kan resultera i ett felaktigt blodtryck behandlingen, så att manschetten måste vara minst lika länge som bredast del av en persons överarm. En person bör inte äta, röka, motionera, eller ta några mediciner minst 30 minuter innan ett blodtryck kontroll.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:blindtarmsinflammation symptom under graviditet

  Relaterade artiklar


 • Definitionen av papillär lager
 • hur man ser yngre på 4 veckor
 • hur man avgör kolesterolnivåer
 • hur man kan utvidga amning
 • hur man kan förstå den dolda farorna med talkpuder
 • hur man skär ner på saltet
 • hur man åldras vackert
 • Hur sker underarmen tendinit?
 • hur du gör din bad het med cayeen peppar, eller kryddig ingefära
 • vad som orsakar gallsten?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com