Hur du väljer dina gynekolog

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-24
Denna artikel utforskar ett antal saker du kan göra för att säkerställa att gynekolog du väljer kommer att vara bra för dina behov

Du behöver:.
Block med papper, Internet, Telefon

.
1.
Styrelsen Certifiering
gynekolog Du bör välja Board Certified eller ombord på stödberättigade av American College of Obstetrik gynekologer (ACOG), http://www. acog . org /. Detta är i allmänhet krävs av sjukhus och medicinsk försäkringsbolag ansvar, och frånvaron av denna certifiering är oroväckande. .
2
Försäkring Typ
Detta är ofta den största Avgörande påverkar patientens val-de flesta patienter är begränsade i valet OB /GYNs som omfattas av deras försäkring på grundval av kostnaden överväganden. Fördelen med att välja en gynekolog i din plan är att dina sjukvårdskostnader är i allmänhet mycket lägre än om du går "ur nätverket" (välja en läkare som inte är kontrakterade läkare med ditt försäkringsbolag). När du väljer en plan är det en god idé att först kontrollera att det finns ett stort antal alternativ för både primärvården och gynekolog specialiteter. Med tanke på den förteckning över OB /GYNs erbjuds av din plan, kan du då se de andra parametrarna som beskrivs nedan för att begränsa ditt val och förhoppningsvis hitta en bra gynekolog!

Ibland kanske du inte har ett val att välja din försäkring. Till exempel kan din arbetsgivare ge din hälsa plan. Om du upptäcker att du är missnöjd med planen i detta fall är det en bra idé att tala med din arbetsgivare eller personalavdelningen och låt dem veta varför du är missnöjd med planen. Om tillräckligt många klagar, är det möjligt din arbetsgivare kommer släppa en lågpresterande plan.

Om du upptäcker att det finns en stor gynekolog i ditt område och han /hon inte är på din försäkring, finns det fortfarande alternativ du kan överväga. Kontrollera först att se om du har en Point of Service Plan (POS)-dessa typer av planer kan låta dig gå "ur nätverket", men du kommer troligen att behöva betala en högre copay eller "kostnad aktie" (andel av betalningen betala av tjänsten)-du bör kontrollera med din plan för att bestämma reglerna. Om du inte har en POS plan, kan du välja ändå se din favorit gynekolog "ur nätverket". Det här alternativet kanske inte är alltför dyrt som man kan fråga om din gynekolog ger en Cash rabatterat pris. Om du bara ser din gynekolog en gång om året för din årliga testet då kostnaden för denna metod kan vara mindre än ett par hundra dollar för den årliga besök. Du bör fortfarande behålla din befintliga försäkring i fall du behöver mer omfattande vård. Ett annat alternativ är att köpa en generellt billigare "katastrofala" täckning plan, som endast omfattar dig i händelse av stora medicinska kostnader. De pengar som sparas på en sådan plan kan ofta mer än väl din gynekolog kontanter besök. Plan val är ett mycket personligt val och bör bero på många faktorer (inklusive personliga hälsa)-kontakta din specialist sjukförsäkring om dina alternativ
3
Word of Mouth
. . Ett av de vanligaste sätten folk väljer sina gynekolog är genom remiss från en betrodd vän, släkting eller affärspartner. Detta kan vara ett utmärkt sätt att välja en läkare eftersom du kan lita på erfarenheter från någon du litar på. Denna metod förutsätter att om din betrodd källa hade en stor upplevelse, kommer du också att ha en liknande stor upplevelse. Detta får eller inte får arbeta beroende på hur liknande du är din pålitlig källa (personlighet och även tjänster /procedurer som krävs). Det är alltid en bra idé att använda några av de andra metoderna nedan, eftersom enbart förlita sig på denna metod kan förbise viktiga aspekter-till exempel läkare filosofi, typer av operationer /rutiner som utförs ofta, och teknisk expertis (se nedan).
4.
Läkare Remiss
Ett annat sätt kan du hitta din gynekolog är att vara som ställts av annan läkare. Detta kan vara bra eller inte så stor, beroende på många faktorer, bland annat: antalet OB /GYNs begränsas av plan där den remitterande läkaren har tillgång till, remitterande läkare kunskap om OB /GYNs i området, svågerpolitik, etc. Det är bäst när det refereras av en läkare till en gynekolog för att också använda en del av de andra metoderna diskuteras för att validera remiss.
5.
din egen instinkt
En av de bästa metoder för att utvärdera en gynekolog är att komma in för ett besök. Har kontorspersonal behandla dig väl? Är du att känna sig hemma? Är läkaren vänlig? Har examen verkar professionell? Har gynekolog ställa dina frågor till din tillfredsställelse? Har gynekolog tillbringa en lämplig tid (ej rusade) med dig? Har kontorsmiljö verkar aktuell (datorer, moderna ultraljud, etc. )? Hade du en bra erfarenhet? Om du svarar ja på de flesta av dessa frågor, då har du förmodligen hittat en bra gynekolog. Det är dock alltid bra att kontrollera gynekolog: s medicinska styrelse historia att se till att det inte finns några medicinska disciplinära problem (enligt nedan).
6.
Medicinalstyrelsen Historia Sök
flesta stater har en webbplats där du kan kontrollera disciplinära åtgärder vidtas mot läkaren genom att staten Medicinalstyrelsen. Informationen kan inkludera men är inte begränsad till information om disciplinära åtgärder av styrelsen, disciplinära åtgärder av en medicinsk styrelse en annan stat eller federal myndighet, om en läkare har dömts för en förseelse eller brott, sjukhus disciplinära åtgärder, felbehandling domar, skiljedomar och bosättningar, Detta är en stor resurs eftersom ingen av de andra metoder att välja en gynekolog kan avslöja denna typ av information. En sökning avslöjande stora mängder av disciplinära åtgärder bör höja anledning till oro. Sökningen bör också bekräfta att de gynekolog: s licens är aktuell.

Delstaten Kalifornien Medicinalstyrelsen sökning kan hittas på länken under Resurser nedan.
7.

teknik som används
Ett snabbt sätt att se om en gynekolog praxis är "state-of-the-art" är att fråga: Har praktiken använder elektroniska journaler? Även om de flesta OB /GYNs närvarande inte använder elektroniska journaler, de som visar att de är progressiva. Elektroniska journaler ger många fördelar-framför allt förbättringar av kvaliteten på vården. Det är viktigt att notera att det finns många bra OB /GYNs som för närvarande är beroende av papperssjökort (eftersom kostnaden för elektroniska journaler kan vara oöverkomliga-särskilt för små praxis). Men gynekolog praxis på framkanten av läkemedel använda elektroniska journaler.

Mer avancerade gynekolog praxis kan ha "state-of-the-art utrustning" som bentätheten skannrar ( http://www. thefitscan. com /), urodynamiska utrustning, Halo bröst-pap maskiner (www. neomatrix. com) och LUMA kolposkopi utrustning (www. spectrascience. com).
8.
typer av Operationer /Förfarande framförd
Det är en bra idé att fråga om vilka typer av förfaranden och operationer läkaren utför. Till exempel, om du är gravid eller funderar på att ha en baby, frågat om läkarens andelen induktioner och C-profiler kan ge dig en uppfattning om dina chanser att få en C-avsnitt. Vissa OB /GYNs är mycket mer öppna för naturliga metoder, såsom vår praxis tillvägagångssätt Hypnobirthing: http://www. encinitasobgyn. com /files /Download /Hypno. wmv
Genom att använda naturliga metoder under graviditet och begränsa induktioner till mestadels sådana som är medicinskt nödvändiga, oddsen för C-avsnitt släpp.

Ett annat exempel är användandet av avancerade kirurgiska ingrepp, såsom total laparoskopisk hysterektomi och vaginala lyftsele kirurgi. Dessa typer av förfaranden tyder på en hög nivå av färdighet. Återigen bör detta inte vara den enda faktorn som avgör dina val av gynekolog utan ett komplement för att hjälpa dig att göra ditt beslut.
9.
Läkare Filosofi
Detta är en kritisk faktor i valet av en gynekolog eftersom den kommer att forma hela din upplevelse på praktik. Om du är intresserad av särskilda typer av medicin, som bioidentiska hormonersättningsbehandling eller andra naturliga metoder för klimakteriet, så ska du se till att den läkare du väljer stöder detta. Andra populära områden av intresse naturlig graviditet (inklusive hypnobirthing), stöd till alternativa vårdpersonal (som akupunktörer och kiropraktorer), och minsta möjliga ingrepp.
10.
Läkare personlighetsstörning
Du kan bedöma personligheten hos din läkare om din första tid genom att ställa massor av frågor. Om du är gravid, kommer du att se din läkare ofta under en lång tid så du vill vara säker på din läkare du känner dig bekväm. Det är också trevligt om praxis har mer än en läkare så att du kan rotera mellan läkare (fråga om de sinne) och välja den som bäst passar din personlighet. Detta är också trevligt om du skulle behöva genomgå en operation eller om du är gravid, eftersom det är mer troligt att du kommer att tas om hand av en av de metoder läkare som du redan har träffat kontra en oväntad backup (e. g. hospitalist).
11.
Internet Sök
Detta är en bra metod för att lokalisera OB /GYNs i ditt område. Undvik dock att det chattrum, bloggar och online recensioner, eftersom de i sig kan vara opålitliga. Gör en översyn av praxis webbplats och kontrollera att OB /GYNs är Board Certified. Dessutom bör webbplatsen efter bilder av läkare och deras meritförteckningar (t. ex. där de gick till läkarlinjen, medicinsk hemvist, och det år avslutat sina medicinska program). Dessutom bör webbplatsen visa vilka sjukhus läkarna är anslutna.
12.
Man vs kvinnlig läkare
Detta är en personlig preferens. Om du vill ha en kvinnlig gynekolog och du är gravid, se till att hela gruppen kan stödja detta önskemål. Till exempel, om du är gravid, och du vill ha en hona att ge dig, är det viktigt att alla OB /GYNs i din grupp är kvinnor eller så kan du ha en manlig läkare som har jour för gruppen levererar din baby. Detta gäller även om en assistent behövs för en GYN förfarande och du föredrar att ha en kvinnlig läkare.
13.
Medical Research
Läkare som utför forskning och har "state of the art" utrustning visar att de är i framkant av medicin. Detta kan också vara ett stort plus för patienter som kan ha nytta av denna nya kliniska prövningar och andra ledande teknik. Alltid välkommen att ringa presumtiva metoder och fråga dem om de bedriver någon pågående forskningsprojekt.
14.
Talade språk
Detta kan vara viktigt om engelska inte är ditt modersmål . Välkommen att ringa kontoret du är intresserad av och fråga om läkaren /s talar ytterligare språk. Språk kan också vara en indikation på vilken läkare du kan vara kulturellt mer bekväm med också.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man använder livet lärdomar som lärts ut under tv-serien "intervention"

Relaterade artiklar


 • hur du ger din tonåring självkänsla hjälp
 • hur du älskar din partner deprimerad
 • Hur man vet om en sänkning eller sår behov stygn
 • hur man kommunicerar med din läkare
 • hur man ska hantera ditt barns ont ben: växtvärk
 • nedre buksmärta
 • Hur man vet om du är i klimakteriet
 • Hur vet tecken på stroke
 • effekter på hjärnan efter rökning
 • De vanligaste orsakerna till trötthet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com