ägglossning metoder och preventivmedel

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-04
Det finns många metoder för födelsekontroll, men det finns få metoder som inte kräver främmande hormoner som piller, patchar, ringar eller preventivmedel som membran och kondomer. Rytmen metoden är en av dessa metoder. Den bygger helt enkelt på att bestämma när ägglossningen sker och undvika samlag vid den tidpunkten

Du behöver:. .
Blodtrycksmanschett och spårvidd
Stetoskop.

Biologi

menstruationscykel av den typiska kvinnliga är 28 dagar lång. Dag ett är den dag då hennes börjar. Hos kvinnor med 28-dagars cykler, är ett ägg frigörs från en äggstock i dag 14 i processen för ägglossning. Mellan dag 14 och 17, ungefär, är en kvinna bördig. Kvinnor som önskar bli gravida att ha samlag under dessa dagar kommer att ha en god chans att bli gravid. Undvika samlag under dessa dagar är känd som rytm preventivmedel.

Funktioner

rytm-metoden normalt har en framgång på omkring 75 procent, vilket anses vara ganska låg så långt preventivmetoder är berörda. Framgången med rytmen metoden är starkt beroende av den kvinnliga veta hur länge hennes menstruationscykel är. Till exempel en kvinna med en menstruationscykel som är 26 dagar lång kan fortfarande använda rytm-metoden, men hon måste veta när hon har ägglossning för att det ska vara helt effektiv.

Överväganden

Spermier kan leva i kvinnliga reproduktionsorgan i två till tre dagar. Detta gör det viktigt att inte bara undvika att ha samlag på dag 14 i menstruationscykeln, men också undvika den för två till tre dagar före dag 14. Detta skapar ungefär en vecka där en kvinna bör undvika att ha samlag för att fullt skyddad mot graviditet.

Identifiering

En kvinnas kropp gör små förändringar under ägglossningen, och hon kan använda dessa som tecken om hon är i samklang med sin kropp. Till exempel basala kroppstemperaturen ökar något och hon kan märka ökad livmoderhalsen och äggstockarna kramper vid ägglossningen.

Andra alternativ

Eftersom samlag bör undvikas för nästan en hel vecka under varje månad om rytmen metoden används kan andra former av födelsekontroll användas under denna tid. Kondomer, membran, spermiedödande medel eller en kombination av några av dessa kan effektivt minska risken för graviditet när den används för samlag vid ägglossningen.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:läkemedel mot missbruk

Relaterade artiklar


 • Hur du tar en topp flödesavläsning
 • Fördelarna med in vitro fertilisering
 • Hur du tar hand om dina fötter på vintern
 • biverkningar av Xanax på ofödda barn
 • hur de kan utöva din hjärna och hålla det friska
 • om hem tarmsköljningar
 • Hur vet tecken på stroke
 • hur tonårsgraviditeter påverkar möjligheterna till arbete
 • idealvikt
 • hur man kan bli av "objudna" svampen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com