behandla feber blåsor

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-03

Du behöver:
blodtrycksmanschett och spårvidd
. Stetoskop.

Inledning

feberblåsor är smärtsamma sår som bildas på utsidan av munnen, främst runt läppar, haka, kinder och näsborrar. Orsakas av herpes simplex virus HV1 kan dessa sår vara både smärtsamt och pinsamt. Feber blåsor är mycket smittsam under ett utbrott, och är lätt sprids genom beröring, speciellt kyssar. Om de inte behandlas, både vätske bakterieslemmet, och avgivande av den ömma kan orsaka utbrott att sprida sig till andra delar av kroppen, och till andra människor. Men det finns ingen aktuell bota, kan en feber blister utbrott finnas genom några enkla behandlingsalternativ.

Aktuell

lokal applicering av en creme eller gel på det drabbade området är en möjlig behandlingsmetod. Aktuell Denavir är ett läkemedel som direkt tillämpas på feber blister. Ingredienserna i den Denavir bidra till att både minska den tid du upplever ett utbrott, liksom hjälper till att förhindra feberblåsor från att gå in Virusutsöndringen. Virusutsöndringen är det sätt på vilket de flesta feberblåsor sprids genom att kasta sin yttersta skiktet så att det kan landa på en annan värd.

Oral

Oral behandlingar är ett annat alternativ vid behandling av feber blåsor. Den vanligaste orala behandlingen för blåsor är aciklovir. Acyclovir verkar genom att dramatiskt förkorta loppet av en feber blister utbrott. Det gör detta genom att begränsa mängden Virusutsöndringen, samt hjälper till att läka det öppna blåsor. Däremot behandlar den inte smärta i samband med feber blåsor.

Bekämpande Therapy

För de som ofta får utbrott av feber blåsor, kan undertryckande behandling vara ett alternativ för att stoppa utbrott innan de uppstår. I dämpning terapi droger som famciklovir och Valacyclovir tas dagligen för att hjälpa undertrycka herpesviruset från att kunna producera feber blåsor.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:vanliga missuppfattningar om dyslexi

Relaterade artiklar


 • hur man bandage en sänkning
 • hur man kan förebygga barnfetma - en kontrollerad
 • Hur hemtjänst arbete?
 • hur man ska behandla akne på rygg och axlar
 • Hur du tar ut kontaktlinser med spik
 • som magnetiska bäddmadrass är bäst?
 • hur bli ditt hem av loppor, termiter, löss och kackerlackor
 • dig att sluta munkavle under halsen kulturer
 • hur man hittar information om naturläkemedel mot spermier
 • hur man loggar blodtryck
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com