bibehålla sunda blodtryck

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-07
Att upprätthålla en hälsosam blodtryck är viktig för den allmänna hälsan. En frisk blodtryck kan upprätthållas genom personliga beteenden samt receptbelagda läkemedel. Bibehålla en hälsosam blodtryck och förhindra eller reglera högt blodtryck kan minska risken för hjärtsjukdomar, stroke och andra kroniska sjukdomar. Det förbättrar också en persons livskvalitet

Betydelse

Enligt Centers for Disease Control, är högt blodtryck en riskfaktor för hjärtsjukdom och stroke, som är den första och tredje vanligaste dödsorsakerna i USA. Enligt National Institutes of Health, mer än två tredjedelar av amerikanerna under 65 år har högt blodtryck, och personer 55 år och äldre har en 90 procents chans att utveckla högt blodtryck under sin livstid.

Funktion

Friska blodtryck är nödvändigt för optimal funktion i cirkulationsorganen, mag-och neurologiska system i kroppen. Bibehålla en hälsosam blodtryck gör att hjärtat kan pumpa tillräckligt med blod i kroppen och hjärnan. Enligt National Institutes of Health, att upprätthålla en sund blodtryck kan minska risken att utveckla kronisk njursjukdom och blindhet som följd av högt blodtryck.

Funktioner

Att upprätthålla en hälsosam blodtryck kan göras genom att ändra personliga beteenden och genom att ta receptbelagda läkemedel som sänker högt blodtryck. Enligt National Institutes of Health, åtgärder som människor kan ta för att bibehålla en hälsosam blodtryck inkluderar regelbunden motion, äta en balanserad kost som har låg natriumhalt och koffein, begränsa alkoholkonsumtion och bibehålla en hälsosam vikt. Människor som behöver medicin för att upprätthålla en sund blodtryck bör ta sin medicin som ordinerats har regelbundna filmvisningar blodtryck, och se sin läkare för uppföljning.

Överväganden

Enligt Mayo Clinic, har de flesta människor inte några symtom när deras blodtryck inte på en hälsosam nivå. Att upprätthålla en hälsosam blodtrycket är viktigt för såväl barn som vuxna, som högt blodtryck hos barn kan leda till tidigare utvecklingen av hjärtsjukdomar. Gravida kvinnor kan löpa ökad risk att utveckla högt blodtryck på grund av de fysiska kraven för graviditet.

Fördelar

Att upprätthålla en hälsosam blodtryck kan ha andra positiva bieffekter. Enligt Mayo Clinic, regelbunden motion i kombination med en hälsosam kost kan minska risken för övervikt. Bibehålla en hälsosam blodtryck kan minska en persons medicinska kostnader för behandling av komplikationer som följer av högt blodtryck.

Missuppfattningar

Enligt American Association Sjuksköterskor, en person kan ha högt blodtryck i flera år och inte inser det. Afro-amerikaner är mindre troligt att kunna upprätthålla en hälsosam blodtryck, även med användning av mediciner, och är mindre benägna att vara medveten om den ökade risken. Människor som lever med höga halter av stress kan utveckla högt blodtryck som följd.

Varning

Enligt American Association Sjuksköterskor, gravida kvinnor som inte kan upprätthålla en hälsosam blodtryck riskerar njurskador, för tidig förlossning, och leverera ett barn med låg födelsevikt. Vissa kosttillskott, mediciner och mat kan motverka läkemedel som används för att bevara friska blodtryck eller kanske till och med öka blodtrycket.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man gör brösten växer

Relaterade artiklar


 • om äggledaroperation återföringar
 • gemensamma äktenskap problem
 • är födelseprocess klasser kallas Lamaze?
 • symptom på svår KOL
 • om testosteron hos kvinnor
 • hur man spola fettet borta
 • Hur får ett barn femtedel sjukdom?
 • saker att göra för att förhindra rynkor
 • hur man blir en certifierad undersköterska i Pennsylvania
 • hur man lever längre eller lägga år till ditt liv
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com