blindtarmsinflammation symptom under graviditet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-04
Blindtarmsinflammation symptom under graviditeten är särskilt oroande av flera skäl. Eftersom många av de klassiska symtomen på blindtarmsinflammation är också normalt symtom på graviditet, vilket gör en korrekt diagnos är svårt. Blindtarmsinflammation symptom under graviditeten också variera beroende på vilken trimestern patienten befinner sig i. En falsk diagnos innebär onödiga kirurgiska ingrepp, som kan vara skadlig för både moder och foster. Om blindtarmsinflammation lämnas obehandlad, men kan livshotande komplikationer utvecklas.

Du behöver:
blodtrycksmanschett och spårvidd
. Stetoskop.

Fakta

Bilagan är ett finger-liknande tub vävnad omkring 3 u00BD inches lång som sticker ut från kolon på nedre högra sidan av buken . Blindtarmsinflammation uppstår när tillägget blir inflammerad och fylld med infektion. Även blindtarmsinflammation är vanligare för personer i åldrarna på 10 och 30, kan det förekomma i alla åldrar och är inte ovanligt under graviditet.

Betydelse

Den normala rekommendationen till blindtarmsinflammation är operation --- kallas blindtarmsoperation--att ta bort tillägget. Eftersom en brusten blindtarm kan vara dödlig om blindtarmsinflammation utvecklas under graviditeten, en blindtarmsoperation utförs omedelbart. En blindtarmsoperation i allmänhet inte skadar fostret eller orsaka missfall, men det kan orsaka ökade stressen på graviditeten.

Tidiga symptom

Det första symtomet på blindtarmsinflammation är vanligtvis dov smärta eller obehag runt naveln området. Smärtan reser vanligen ner den högra sidan av buken och bosätter sig i området runt tillägget, vanligen i nedre högra delen av magen. Men i gravida kvinnor, kan placeringen av tillägget förflyttas uppåt från livmodern, kan så smärtan aldrig känt i nedre högra delen av magen. Om detta kramp smärta är närvarande, kan det vara felaktigt tillskrivas uteruskontraktioner, som är vanliga under graviditeten.

Andra symptom

Andra symptom på blindtarmsinflammation normalt visas efter den första smärtan. Dessa symtom är kräkningar, illamående, nedsatt aptit, subfebrilitet och svullen buk. Symptomen kan även omfatta förstoppning, eller oförmåga att passera gas och diarré. Områden där smärtan är närvarande kan ömma vid beröring. Vibrerande rörelser som att gå och hosta kan göra smärtan värre.

Varning

Eftersom blindtarmsinflammation är svårare att diagnostisera hos gravida kvinnor, bör alla buksmärtor upplevt under graviditet betraktas som ett tecken på blindtarmsinflammation. Blindtarmsinflammation kan bli allvarliga väldigt snabbt, och behandling är mycket enklare om tillägget har inte brustit. Om tillägget inte brista, kommer den smittsamma pus rinna ut i bukhålan. Detta kan orsaka en allvarlig inflammation av slemhinnor i kaviteten. Detta tillstånd, som kallas bukhinneinflammation, kan vara livshotande för både moder och foster om det inte behandlas snabbt och aggressivt.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:ägglossning metoder och preventivmedel

Relaterade artiklar


 • gör relaxer håret falla ut?
 • hur man kan spara från studie stam
 • hur man kan bota kolik
 • hur man sköter om en Preemie
 • om en vanlig förkylning
 • hur man slår kylan genom att klä i lager
 • hur ska trevligt när du känner dig arg
 • hur man bandage en sänkning
 • rensar upp blöjeksem naturligt
 • hur man förbereder dig gå ner i vikt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com