diabetes hos småbarn

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-09
Att höja småbarn är en försöker erfarenhet som föräldrar konfrontera de fruktansvärda tvåor och undrar hur de kommer att överleva. Höja småbarn med diabetes är en ytterligare utmaning. som småbarn är för ung för att berätta sin mamma eller pappa att deras socker är låg. Föräldrarna måste lära sig skilja mellan en låg socker eller hög sockerhalt reaktion och ett emotionellt utbrott. Mest av allt de behöver för att långsamt lära sina barn att leva med diabetes

Du behöver:. .
Blodtrycksmätare stetoskop

Identification

Typ 1 diabetes uppstår när kroppen producerar inte insulin, som används för att omvandla socker till energi. Diagnostisera typ 1-diabetes hos småbarn är svårt eftersom det är mindre vanligt hos små barn än hos vuxna. Småbarn, också, kan inte kommunicera exakt hur de mår. Typ 2-diabetes är sällsynt hos småbarn om de inte är feta. Vid typ 2 diabetes producerar kroppen tillräckligt med insulin, men inte riktigt använda den.

Effekter

Tecken på diabetes hos småbarn är många. Det kan finnas en ökad törst och täta urinträngningar. De barn kan vara trötta och irriterade, liksom. Om barns aptit ökar, men det är viktminskning, finns det en möjlighet till diabetes. Andningen blir fruktig doft också. När läkaren diagnostiserar diabetes, kommer barn behöver övervakning av glukosnivåerna under dagen. Föräldrar kommer att administrera insulin skott och titta på barnens kost.

Target

Målet blodsockernivån för småbarn är högre än för äldre barn. Före måltid sockerarter bör vara mellan 110 till 220 mg /dl (milligram /deciliter). Försöker att hålla blodsockret alltför nära det normala är riskabelt med småbarn eftersom de inte kan känna igen symtomen på lågt blodsocker. Genom att hålla blodsockret mellan 110 och 220 mg /dl, är risken för svår hypoglykemi (lågt blodsocker) mindre troligt. Alltför många tillbud av allvarlig hypoglykemi kan leda till lärande nedskrivning senare i barnets liv. Eftersom ett barns matvanor kan vara kinkig, ju högre blodsocker är mer sannolikt att vara säker, om barn inte äter.

Strategier

Insulin skott och sticker fingret kommer att bli svårt för ett barn. Den förälder måste skapa en lugn inställning, så det finns ingen orsak till oro med barnet. Förbereda utrustningen i ett annat rum och utföra de uppgifter där barnet spelar är en bra idé. Den förälder måste vara snabba, lugnande och kärleksfull när det är över. Föräldrar måste också se till att barn har tre måltider och tre mellanmål om dagen. Om barnet är kinkig med att äta, det är klokt att inte bråka om den. Det bara orsakar ångest för barnet.

Skyltar

För att säkerställa att barn är friskt, det finns tecken att leta efter hos barnet. Om barnet har normal tillväxt och vinster vikt, är att ett gott tecken. Inga täta urinträngningar och törst är bra. En frisk barn kommer att vara energisk och har få låga förekomster blodsocker. Blodsocker avläsningar kommer inte vara mindre än 110 mg /dl eller om de ligger över 220 mg /dl, kommer den inte att under långa perioder.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:tecken och symtom på jäst infektioner

Relaterade artiklar


 • Hur slår håret grått?
 • hur du tar bort dolda bakterier
 • hur att förstå om erektil dysfunktion är ett tecken på mer allvarliga medicinska problem
 • hur man svälja piller med marshmallows
 • hur man hittar Anonyma Alkoholister möten
 • om testosteron hos kvinnor
 • hur de kan utöva under graviditeten
 • hur du får din röst tillbaka och behandla laryngit
 • hur man kan bli av en njursten
 • Hur sluta röka utan indragning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com