effekter av drogmissbruk på ett nyfött barn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-08
Enligt March of Dimes, en regering undersökning 2005 visade att nästan 4 procent av alla gravida kvinnor använt en olaglig drog under graviditeten. Dessa läkemedel inkluderar marijuana, kokain, metamfetamin, heroin och ecstasy. Samma undersökning visade att de flesta kvinnor som använde dessa droger också drack alkohol, rökte cigaretter och deltagit i andra aktiviteter som också kan orsaka problem med ett nyfött barn. På grund av detta, några av effekterna på en nyfödd är svårt att finna en viss vana. Men alla de ovan nämnda vanor utgör ett hot mot både den nyfödda och mamman.

Marijuana

Kvinnor som röker marijuana medan de är gravida är mer benägna att ha låg födelsevikt, för tidig barn. . Dessa villkor kan både leda till försenad utveckling och andningsproblem. Ett annat hinder dessa barn ansikte är abstinenssymtom i nästan en vecka efter födseln. Den vanligaste långsiktiga effekt på dessa barn är att de kan ha en kortare uppmärksam än ett barn inte utsätts för läkemedlet. Dessa problem är vanligare hos kvinnor som röker mer än sex gånger per vecka.

Kokain

Kokain har mycket allvarliga effekter på ett foster. Urinvägarna problem, stroke, hjärtinfarkt och hjärnskador är alla möjliga effekter som kokain kan ha på en nyfödd. Barnet kan ha lindriga abstinensbesvär för de första tre till fyra dagar efter födseln, men dessa är oftast lätt att hanteras av sjuksköterskorna på sjukhuset. Missfall är också vanligt hos gravida kokainmissbrukare. Dessutom kan ett barn ansikte beteendestörningar och inlärningssvårigheter senare i livet som en följd av hennes mors kokain under graviditeten med henne.

Heroin

Gravida kvinnor som använder heroin har oftast allvarliga komplikationer. Prematura barn är mycket vanligt att kvinnor som använder denna drog. Hälften av barn till heroinister är mycket små och underutvecklade när deras egentliga varat beaktas. Risken för fosterdöd ökar. När föddes, kommer barnet upplever svåra utsättningssymtom, inklusive diarré, kramper, darrningar, feber, kräkningar och kontinuerlig gråta. Heroinberoende barn är mer benägna att dö av plötslig spädbarnsdöd. Kvinnor som är beroende av heroin borde försöka hitta en metadonbehandling centrum om de är gravida. Medan barnet fortfarande kan drabbas av indragning, är det övergripande läget för dessa barn bättre än de vars mödrar fortsätter att använda heroin.

Narkotikaupplysning

droger som PCP, Special K, Angel Dust och metamfetamin alla få allvarliga konsekvenser för en nyfödd. Med alla dessa droger, finns en ökad risk i fosterskador. Medfött hjärtfel är den vanligaste. Klumpfot och andra nonlife-defekter som hotar är också möjliga. Läpp-käk-gomspalt är ganska vanligt. Tidig födsel är också vanligt, vilket ytterligare komplicerar den nyföddes första månaderna i livet.

Förebyggande /Lösning

Kvinnor som använder någon narkotika bör söka vård så fort de tror att graviditet är en möjlighet. I vissa fall kan läkaren rekommendera att kvinnan sakta avvänja sig från droger, för att inte chocka fostret, vilket kan orsaka fosterdöd. I varje fall bör kvinnan 100-procentigt ärliga mot personal på sjukhuset när hon ger barnet. Detta ger sjuksköterskor, läkare och stödpersonal en chans att förbereda för de komplikationer barnet kan uppleva, och det ger också barnet den bästa möjligheten till att leva ett normalt liv.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:magnesiumbrist

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla svängningar premenopause humör
 • hur man kan förhindra fall i hemmet
 • hur man kan förebygga torr hud
 • Hur sluta röka utan att bli galen
 • bästa oplanerad graviditet råd
 • hur man kan bli av hicka
 • om andningsfrekvensen
 • hur man undviker onödiga medicinska tester
 • om bröst muskelknutor
 • vad är pediatrisk radiologi?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com