effekter av narkotikamissbruk bland ungdomar

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-09
Enligt National Institute on Drug Abuse, är tonåring narkotikamissbruk på uppgång. Sin studie visade 2007 att 41,8 procent av high school hade försökt marijuana, hade 72,2 procent prövat på alkohol, hade 15,4 procent missbrukat receptbelagda läkemedel, hade 3 procent prövat metamfetamin, hade 1,5 procent provat heroin och 7,8 procent använt kokain. Även om många tonåringar prova dessa skadliga droger endast en gång, kan effekten av drogen själv följa dessa ungdomar för resten av livet

Criminal

En av de snabbaste sätten för en ung människa använder droger eller missbruk kommer att påverka hans liv är genom de straffrättsliga följderna i samband med narkotikamissbruk. Lagen gör inte undantag för tonåring narkotikamissbrukare. Även om en tonåring inte fångas använda droger, som lever en drog-fyllda liv kan leda till många andra kriminella problem, inklusive gäng aktivitet och narkotikarelaterade brott. Några tonåringar tur att sälja för att stödja deras vanor. Narkotikamissbruk kan också tvinga en tonåring att delta i kriminell verksamhet såsom stöld att få pengar för att köpa narkotika. Studier har visat att bruket av narkotika automatiskt höjer chanserna för att en tonåring kommer att begå ett brott. I själva verket fann Bureau of Justice Statistics att nästan två tredjedelar av släppt fängelse interner var att använda droger inom 4 till 6 månader innan de begick sina brott.

Utbildning

Enligt en undersökning från 2005 av U. S. Census Bureau, avhopp från skolan varierade enligt stat från 5 procent till nästan 11 procent av alla gymnasieelever. Även om inte alla high school dropouts gör det på grund av narkotikaberoende, kan droger vara en dominerande faktor. När en tonåring har blivit beroende av en drog, vare sig det är alkohol eller meth eller marijuana, hennes drogmissbruk kan ha företräde framför alla andra aktiviteter i hennes liv. Detta gäller särskilt om den unga kommer från en splittrad familj som kanske inte känner till eller vård, att deras barn är skolka. Som missbruk stärker, kan det vara svårt för tonåringen att fungera samtidigt som hög. Även om hon inte går i skolan, hon kan vara störande eller bara inte kan lära sig på grund av påverkan av droger i hennes kropp. Detta kan leda till antingen frivilligt avlägsnande från skolan genom att släppa ut eller utvisning från skolan av utvisning. Narkotikamissbruk kan också tillåta brottslig verksamhet för att sprida på skolans egendom.

Familj

En narkotikaberoende ungdomar kan ganska ofta gå igenom en fullständig förändring i karaktär på grund av hans hjälp. En gång-friendly som är svår att leva med. Många tonåriga narkotikamissbrukare bli trotsig mot auktoriteter, inklusive sina egna föräldrar. De kan också vända sig till liggande och även stjäla från sina familjer för att stödja deras vanor. Detta kan lätt leda till en mängd problem i hemmet, även helt dela isär familjerelationer.

Hälsa

En av de mest förödande effekterna av en ung narkotikamissbruk är de hälsoproblem som följer med narkotikamissbruk. Även i små doser, kan både olagliga och lagliga droger har allvarliga effekter på en tonåring, från tidig debut av leverproblem till hjärtstillestånd. Emellertid kommer de farligaste hälsoeffekter med en överdos, vilket i många fall leder till döden. Tonåringar är särskilt utsatta för överdoser, eftersom narkotikamissbruk ofta blir en tävling bland yngre användare. Detta konkurrenskraftig atmosfär gäller särskilt med berusningsdrickande.

Kostnader

För varje tonåring beroende, finns det en ökad pris för vård och läkemedelsbehandling. Med den genomsnittliga behandlingsprogrammet kostar tusentals dollar per månad, och mycket av det lagförslag som omfattas av program sjukvård, är kostnaden för missbruk svindlande. Tonåring narkotika bidrar också till andra avlopp på hälsovård och finansiella systemet. Dessa inkluderar en ökad risk för att smittas av sexuellt överförbara sjukdomar, ökad risk för narkotikarelaterade bilolyckor och en ökning av narkotikarelaterade brott.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Hur man testar blodtrycket

Relaterade artiklar


 • Hur sluta röka
 • hur man ska behandla sinus infektioner hemma
 • Hur utvecklas ett inåtväxande spik?
 • hur man undviker influensa
 • hur man odlar dina bröst utan medicin
 • Vatten & hälsofördelar
 • biverkningar av olika typer av preventivmedel
 • om CRP blodprover
 • är graviditet ett befintligt skick för försäkring?
 • Hur uppstår slem produktion?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com