fysiska effekter av alkoholmissbruk

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-01
Förutom en ökad risk för missbruk och beroende, alkoholmissbruk, som definieras som en "ohälsosam och farlig" vana att dricka alkohol, kan leda till ett antal fysikaliska effekter på kroppen. Varav de flesta kan vara ganska farligt för din hälsa. Allt eftersom tiden går, och alkoholmissbruk fortsätter, kan många av dessa frågor förvärras, till den grad för irreversibla effekter. Om du tror att du för närvarande missbrukar alkohol, ska du få hjälp omedelbart, eftersom det mest effektiva sättet att förbättra din hälsa är att fånga problemet tidigt.

Du behöver:.
barnmatsvärmare

effekten på hjärtat

Som person missbrukar alkohol i överskott, kommer han i allmänhet orsaka hans blodtryck att stiga. Denna ökning av blodtrycket kan så småningom att skada hjärtat, både i struktur och funktion. Eftersom det finns en sådan höjning, där blod är for genom venerna behöver hjärtat för att kompensera, i huvudsak arbeta övertid, vilket kommer att innebära påfrestningar på orgel. Denna sort kommer att skada hjärtat och kan leda till hjärtsvikt, hjärtinfarkt eller en stroke.

effekt på levern

Den mest uppenbara fysiska effekterna av alkoholmissbruk innebär levern. När någon missbrukar alkohol i levern huvudsakligen blir inflammerad. Denna inflammation kan manifestera andra fysiska problem, inklusive ihållande illamående och kräkningar, minskad aptit, magsmärtor och kramper, gulsot-liknande egenskaper till huden och ögonen, en förhöjd kroppstemperatur och ett förändrat sinnestillstånd, oftast ser ut som förvirring. Allt eftersom tiden går, kan detta leverinflammation utvecklas till skrumplever, som huvudsakligen är en ärrbildning i orgeln.

Digestive Effekter

Inte helt överraskande, kan det ständiga närvaron av alkohol i magen börjar irritera och hetsa dess foder. Detta kommer i slutändan hindra det sätt på vilket näringsämnen tas upp, skapa en potential för vitaminbrist och undernäring. Det kan också börja leda till en sårbildning i slemhinnan i magen, vilket kan orsaka smärta, obehag och en oförmåga att äta vissa livsmedel.

Neurologiska effekter

När en person dricker, upplevelser hon en förändring i hur hennes hjärna fungerar i princip, hindrar impulser nerv och det sätt på vilket signalsubstanser förmedla information. Alkoholmissbruk platser hjärnan i detta tillstånd kontinuerligt vilket kan skada hjärnan. Detta kommer att påverka hur någon tänker, talar och handlar.

Effekter på ben

Som med många former av missbruk, kan överdriven användning av alkohol börjar påverka dina ben. Mestadels har detta att göra med tätheten av dina ben. Med vanliga missbruk, kan dina ben börjar tunna, eftersom det är i allmänhet en brist på näring på grund av andra alkoholrelaterade hälsoproblem. När benen börjar tunt, det finns en större chans för raster och frakturer.

Andra problem

Även om ett antal av effekterna från alkoholmissbruk kan leda till hälsorisker, det finns andra frågor som kan poppa upp. Alkohol kan faktiskt påverka det sätt på vilket en människa kan utföra sexuellt, avslöjar sig som impotens. Kvinnor kan också börja uppleva en förändring i menstruation. Detta är mer ett resultat av andra komplikationer än en sann bieffekt av missbruk, men det är fortfarande ett problem.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om CRP blodprover

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska smärta från artros
 • hur man smyga motion i dig dag
 • biverkningar av Xanax på ofödda barn
 • hur man inte bota en baksmälla
 • hur man använder väktare larm 911 telefon
 • hur man gör en familj första förbandslåda
 • hur man säger hejdå till den döende
 • är könsval moralisk?
 • hur blodkärl funktion
 • hur man dra full nytta av kalla behandlingar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com