hälsofördelar av att sova

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-06
Alla typer av bra saker hända med din kropp och själ medan du slummer. Sömn tillhandahåller reparations-och föryngring. Brist på sömn, å andra sidan (ja, vi pratar om dig folk som skryter om bara sover fyra timmar per natt), kan vara skadligt för din hälsa

kontrollera vikten

Den riktigt goda nyheten är att om du får tillräckligt med sömn, minst sju timmar per natt kan du styra din vikt och kan även gå ner i vikt. Vem skulle ha trott det var en av de förmåner av sömn? Enligt Longevity. about. com har forskningen konstaterat att de som inte får tillräckligt med sömn är benägna att gå upp i vikt. Detta sker eftersom otillräcklig sömn har en effekt på hormoner, leptin och ghrenlin, som reglerar vår aptit. Om du inte sover tillräckligt, kan dessa hormoner gå lite över styr och få dig att äta mer. Om du får tillräckligt mycket vila, dessa hormoner förbli i balans.

Get Smarter

Om din chef fångar du sover vid skrivbordet, berätta för honom att din katt tupplur gör dig smartare, mer produktiv, mindre stressad, och kunna fungera på en högre nivå. I vissa länder är eftermiddagslur eller siesta, standard, i Amerika, om du tupplur, du betraktas som en mes. Men tog president John F. Kennedy alltid en tupplur, och ingen kommer att anklaga honom för att vara en mes. De som tupplur har en lägre risk för att falla för hjärtsjukdom, enligt Longevity. about. com, som citerar en studie på 24. 000 grekiska vuxna. Sömn är en tonic för våra kroppar. Vi kan ta igen och föryngra medan vi snooze, samt släppa vår oro genom drömmar.

Reparation våra kroppar

kroppen går in reparera läge när vi sover. Protein genereras när du sover, och protein behövs för att reparera de saker våra kroppar har utsatts för under dagen. Enligt Longevity. about. com, proteinmolekyler är grunden för celler, och dessa friska celler är nödvändiga för att fastställa vad skador vi har lidit av stress och exponering för toxiner under våra vakna timmar. Dessutom steg den mänskliga tillväxthormon (HGH) upp produktionen medan vi sover och reparationer vävnad och muskulös skador. Eftersom det inte finns några andra distraktioner, kan full fokus läggas på att återställa våra kroppar och sinnen till en hälsosam balans, så att vi är utvilade och i god form när de vaknar.

Bo Beautiful

Din mamma och mormor inte skojade när de sa åt dig att få din skönhetssömn. Sömn är reparativ. Alla typer av rejuvenatory processer pågår samtidigt som vi får vår stänga ögon. Celler regenerera och reparera vävnader som har skadats av ultraviolett strålning. Detta bidrar till att förebygga rynkor och för att minska de mörka ringar under ögonen. Dina tänder är friskare om du får sju eller åtta timmars sömn per natt. Inte få tillräckligt med sömn påskyndar åldrandet, att kunskap är tillräckliga för att övertyga dig att få tillräckliga mängder av vila.

hantera stressen

Om du är stressad, försök att somna. Enligt Campaignforbettersleep. com, hjälper sover du släppa stress och hålla det på en nivå som du kan hantera. Om du är sömnbrist, du kommer inte att effektivt hantera din stress. När du sover, kortisol nivåer i kroppen droppe, hjälpa att avvärja sjukdomar såsom ångest. Om du stannar betonade i flera dagar och månader i sträck, kan det bidra till en hel rad otäcka resultat, bland annat stroke och hjärtsjukdomar.

Resultat av sömnbrist

Du vet säkert redan hur du känner när du har ju inte kommit tillräckligt med sömn. Men om du behöver en påminnelse, gör sömnbrist oss cranky och irriterad. Våra hjärnor är grötig, och vi saknar fokus och koncentration. Vår reaktionstid kan vara avstängd, vilket kan vara farligt om du arbetar i ett yrke där du inte har råd att vara trög. Du kan även uppleva oförklarlig fysisk smärta, enligt Articlealley. com. Så sätt igång --- sover alla bekymmer borta.

Varning

Om du eller någon nära dig misstänker att du sover för mycket, kan detta vara ett tecken på depression eller kroniskt trötthetssyndrom. Diskutera detta med din läkare. Det finns en skillnad mellan att få tillräckligt med sömn och överdrift.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om åsar i naglar

Relaterade artiklar


 • vad är framgång i AA?
 • hur man kan utveckla sunda matvanor hos barn
 • hur kan utöva utan att spendera pengar
 • gör första hjälpen kit för hemmet
 • hur man kan förebygga simmare öra
 • äggdonator och nackdelar
 • hur lätt snitt smärta efter ett kejsarsnitt
 • hur man vet mer om ayurvedisk barnomsorg
 • hur ta reda på erinras jordnötsprodukter
 • Hur du tar kontroll över din egen hälsa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com