hur man återhämta sig från en kejsarsnitt eller C-sektionen

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-16
Med tanke på framstegen inom modern vetenskap och medicin det verkar fler kvinnor än någonsin har haft c-avsnitt. Följ stegen nedan i samband med den information som ges av din läkare att återhämta sig försiktigt från en C-sektionen

Du behöver:.
Någon att hjälpa
Steril kuddar.
Comfy säng eller soffa.
Mycket bekväma kläder.


1.
Försök inte göra för mycket för tidigt oavsett hur bra du känner dig mindre än en vecka efter min c-avsnitt jag kändes bra nog att med min man till affären eller så jag tänkte. Efter att ha vandrat runt i ca 10 mintues Jag trodde att min rygg var sönder. Smärtan var värre än någon arbetsmarknaden har jag upplevt (har jag två under bältet).

Din rygg muskler och magen muskler är som den fysiska Ying Yang på din kropp. De balanserar varandra. Så om man är ur smäll det kommer att orsaka störningar i den andra. Denna dysfunktion varningar sig ofta till att du förresten av smärta. Med min magmuskler skärs Detta orsakade en allvarlig obalans i min core musklerna vilket resulterar i extrema ryggsmärtor.
2.
Håll dessa sömmar, suturer, klammer eller Steri remsor ren och torr! Detta är oerhört viktigt för att hålla din operation infektioner gratis. Det är en bra idé att hålla sterila kuddar till hands för att hålla din webbplats torr. Se till att du följer din vårdgivare instruktioner om att ta hand om ditt sår.
3.
Walk. Ja, jag vet i steg ett jag gav dig en skräckhistoria men det var inte därför jag gick. Det var därför jag gick för mycket och sätt att fasta. Det är viktigt att du går några gånger om dagen för att påskynda återhämtningen (om inte annat som din vårdgivare). Se till att du går för endast korta perioder och se till att du går långsamt! Tillåt dig att successivt öka både hastighet och tid. Ha inte bråttom det.
4.
Tillåt folk att hjälpa dig. Oavsett hur bra du känner eller tror att du känner dig, du kommer förmodligen snabbt slits ut. Du hade bara en större operation och troligen en uppsjö av droger och samtidigt ha sådan kirurgi. Det kommer att ta mer än en dag eller två för dessa läkemedel att lämna ditt system och för kroppen att börja läka.
5.
Bär löst, bekväma kläder som sätter i press på midsection . Det är inte tid att vara en diva om att klä! Bomull är ett bra tyg för kläder vid denna tid som det är sval och torr. Du måste också se vad du bär skapar någon friktion på ditt sår.
6.
Försök att äta bra. Du kanske inte vill äta mycket alls men det är mycket viktigt att du äter bra för att påskynda din återhämtning. Försök att äta flera små måltider per dag istället för tre stora. Detta hjälper dig att din energi hela dagen.
7.
Vila mycket. Sömn läker kroppen.

tips och varningar


 • Det är perfekt ok att skämma bort dig själv och förutom att bli uppassad lite om möjligt.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man beräknar ett BMI

  Relaterade artiklar


 • hur man kan förstå hälsoriskerna med skallighet
 • hur man ska leva till 100
 • hur man bestämmer om du ska träffa en läkare
 • biverkningar av drogmissbruk
 • hur man kan förstå tre medicinska tillstånd som kan orsaka glömska
 • hur man vet vad styrka läsglasögon du behöver
 • Hur sluta röka på egen hand
 • hur man kan minska förlossningssmärta med andningsteknik
 • om laser hårborttagning
 • hur man förstår vad som orsakar kalla händer och fingrar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com