hur man bestämmer vilka förkylningsmedicin att köpa

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-25
Hur många gånger har du stått i apotek, sjuk och eländig, stirrar på en monstruös val av förkylning /influensa åtgärder? Du tittar på symtomen på varje låda och alla verkar säga samma saker.
Wonder inte mer! Denna artikel kommer att bryta ner de grundläggande ingredienser finns i de flesta OTC (over the counter) kallt läkemedel och berätta vad de är för så att du kan välja den mest sannolika att lindra dina symtom och få dig att må bättre.
not, bör du alltid fråga din läkare eller apotekspersonal att vara säker på medicineringen inte interagera med andra recept du kan ha. Rådgör med din läkare om symtom kvarstår mer än 4-5 dagar

Du behöver:. .
Här artikeln


1
Först måste du bestämma vilka. 2-3 symptom är värst. Till skillnad från den populära Nyquil kommersiella är ingen medicin kommer att behandla varje symtom. Detta är viktigt eftersom jag rekommendera att titta på de viktigaste ingredienserna i varje medicin och beloppen för varje per dos, snarare än de nyckelfraser på framsidan av boxen. Låt mig ge er ett exempel: Du har hosta och näsan är igång och kanske några andra saker, lite mest för hostan är att hålla dig på natten eller det är som bekymrar dig mest. Många typer av kall piller kommer att lista "kurer hosta" på lådan, men vid inspektion om deras ingredienser, kan de bara har en 10 mg dos av hosta suppressant kontra ett annat läkemedel som kan innehålla en 30 mg dos.
När du vet vad du ska leta efter, kan du hitta den medicin som bäst passar för att känna dig bättre.
2.
Dextrometorfan HBr är en hosta suppressant som kommer både i piller och flytande form. Det är ofta en viktig ingrediens i kallt kapslar. En minsta dos är 10 mg, men hosta sirap och Mucinex DM innehåller 30 mg, så om du har svår hosta, leta efter en medicin som innehåller den högsta dosen av dextrometorfan HBr möjligt.
Denna ingrediens finns också ensam i gel mössor som Tussin eller Robitussin mössor gel. Kapslarna är användbara för dagtid, som hostmedicin spolas bort som du dricker vätska eller prata och dessa gel mössor hjälpa undertrycka hosta upp till 8 timmar.
3.
Klorfeniramin maleate är ett antihistamin, som normalt används för att behandla allergiska symptom och de av förkylning. såsom kliande ögon, rinnande näsa, nysningar och hosta
I lekman villkor, den hjälper torka upp slem. 4mg är den genomsnittliga dosen. Det kan ibland orsaka dåsighet, men oftast inte så allvarlig som med Benadryl för de flesta.
4.
Fenylefrin HCl (normalt 5-10mg) ingår i receptfria läkemedel för befrielse från en täppt näsa, bihålor och öron. Det minskar svullnaden i näsan och öronen, vilket gör att "täppt huvudet" känslan försvinner.
Denna medicin liknar till nästa noterade en, kan det dock erhållas utan att gå till apoteket för att skriva ut .
5.
sista läkemedel som anges här är Pseudoephedrine HCl, genomsnittliga dosen 30 mg. Denna ingrediens är ofta förväxlas med andra droger, men det huvudsakliga funktion är att behandla näsa, öra och nästäppa. Det minskar också svullnad i näsan, liknande fenylefrin, men starkare, med vissa potentiella biverkningar, såsom ökad hjärtfrekvens, huvudvärk och yrsel. Personer med hjärtsjukdomar bör inte använda detta.
Du måste lägga fram ett körkort och logga ut denna medicin på apoteket, trots att det inte är ett recept. Denna förändring skedde när det konstaterades att denna ingrediens var vid olaglig användning av personer i samband med missbruk.
används rätt är det helt enkelt en effektiv lösning för clearing nästäppa. Det är ofta förbisedd eftersom den måste skrivas ut, men om du letar efter den på de verksamma beståndsdelarna delen av medicin låda eller kortet för att ta till apoteket, göra många receptfria läkemedel innehåller det.

Tips och varningar


 • Namn varumärke inte lika bättre medicin. I nästan alla fall de viktigaste ingredienserna är desamma i generiska och namn varumärke lådor.
 • personer med hjärtsjukdomar bör inte ta några OTC kall /sinus medicin utan att först rådgöra med sin läkare. Det finns vissa sådana som kan rekommenderas ett säkert sätt.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man eliminerar dålig lukt fot

  Relaterade artiklar


 • Hur fungerar en infektion startar?
 • Hur man använder en barnmatsvärmare
 • hur man sparar bränsle genom att sänka termostaten, men undvika hypotermi
 • Hur påverkar graviditet humör?
 • hur man hittar billiga linser på nätet
 • tidiga symptom på att vara gravid
 • hälsoriskerna med rökning
 • hur lätt graviditetsillamående under graviditeten
 • abstinenssymtom av alkohol
 • hur man får hårt med en penus pump
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com