hur man följa reglerna i intensivvården

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-18
Att vara innesluten i sjukhuset INTENSIVVÅRDSAVDELNING kan vara en stressig tid för en patient såväl som familjemedlemmar. Här är några tips för att göra det bästa av din vistelse, och hålla nere stress

Du behöver:. .
Tålamod
Fastställande.
Stamina.


1.
FOLLOWINGthe regler i ICU är viktigt eftersom de är lite annorlunda regler på en vanlig enhet. När du eller din anhöriga är antagen till intensivvårdsavdelningen du behöver för att utse en familj som grindvakt. Denna person kommer att vara kontaktperson och distribuera information till resten av familjemedlemmarna.

Sekretess är en allvarlig fråga på ett sjukhus och ingen information kommer att ges till obehöriga. Det är viktigt att du talar med i receptionen och lämnar dina kontaktuppgifter. De kommer sannolikt att be dig om ett kodord som kommer att placeras på diagrammet för att informera personalen om att du är en behörig person. Mer än en person kan tillåtas så länge de vet på förhand fastställda behörighetskod.
2.
Visitation hålls till ett minimum eftersom det finns så mycket aktivitet i intensivvårdsavdelning (ICU). Mottagning sker vanligtvis var sjätte timme. Detta betyder inte att du inte kan besöka din familjemedlem. Det betyder att du inte kan dra fördel av personalen, och du får inte komma i vägen när du besöker under ledig tid. Om du orsakar bekymmer alls du kommer inte att tillåtas igen tills etablerade besökstider.

Det är viktigt att överväga statusen för din familjemedlem när den begär tjänster från personalen. Om din familjemedlem är äldre eller medvetslös, eller ens halvt medvetna, du kanske vill informera personalen om att du eller någon annan familjemedlem kommer att kontrollera om patienten varje timme. Vänligen säg att du inte kommer i vägen, men du har rätt att kontrollera om din familjemedlem. Bara göra det kort och sedan lämna.

Om din familj är stor att du kommer att vilja inrätta en hemsökelse schema hos er för att hantera folkmassorna. Gör allt du kan för att göra livet enkelt för personalen. De kommer att tacka er för det och göra ditt liv lättare.
3.
Om du är en patient i en ICU Det kan vara skrämmande att hitta dig själv i ett rum med så många sjuka människor med något privatliv. Lita på din familj att ta hand om dig och ta hand om situationen. Du kommer inte att hållas i samband med intensivvård längre än nödvändigt för att stabilisera dig.

Ibland patienter under intensivvård få något som kallas ICU psykos. Verksamheten, buller och andra patienter som ropar i smärta i kombination med en förlust av tiden går ger den hallucinationer som kan vara ganska hemskt. Detta är en skrämmande men normal erfarenhet och familjen måste förstå hur man ska hantera det. Denna typ av reaktion kommer vanligen efter en längre vistelse på enheten. Inte mycket kan göras för att hjälpa till med ICU psykos. Det är mycket verkliga för patienten och nollställa. ICU psykos försvinner när du återvänder till ditt sjukhus rum och ändra din miljö.
4.
Få en förståelse för vad som väntade och följa reglerna under en vistelse i IVA kommer att hjälpa både familj och patienten under denna ansträngande tid. kommer

tips och varningar


 • Inga värdesaker eller personliga tillhörigheter tillåtas i Intensive Care Unit
 • Inga blommor kommer att tillåtas i Intensive Care Unit
 • Om din familjemedlem behöver ditt stöd än insistera på hourly besök. Bo kortfattat och ledighet. Personalen kommer vanligtvis emot dig.
 • Tveka inte att tala ut om du hittar något allvarligt är fel eller ovanligt med din famiy medlem.
 • Var artig mot personalen och alltid tacka dem för deras hjälp.
 • ICU psykos är skrämmande och mycket verklig


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man gör ekologisk barnmat

  Relaterade artiklar


 • Så för att lindra kolik i spädbarn
 • Hur man vet om en hormonell obalans som orsakar kramper
 • Hur man förbereder sig på våren enligt ayurveda
 • hur du tar bort fastnat kontaktlinser
 • hur man identifierar och återvinna plast
 • om blodgrupp
 • hur man använder vardagliga husgeråd
 • hur man kan förstå om du är försenad till din stelkrampsförstärkare skott
 • hur man ska leva till ålder 81 och förbli frisk
 • hur man blandar välling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com