hur man förbereder för ett vridbordsprov och vad som väntar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-19
Ett vridbordsprov vanligen används för att diagnostisera vissa hjärtsjukdomar. Det finns väldigt lite information om Tilt Tabell Tester på internet. Denna artikel är väldigt användbart för någon som kommer att ha eller funderar på att ha ett vridbordsprov
1
. . För att förbereda för provet läkaren kan informera dig att inte äta eller dricka på minst 4 timmar. Men om du har diabetes och tar medicin för det, kan din läkare ge särskilda instruktioner. Du kommer också att behöva berätta för din läkare om hjärtat mediciner före testet som ni kanske kommer behöva sluta ta dem en dag eller två innan handen. Det kommer att bli nödvändigt att vidta åtgärder för en någon att köra dig hem. Hela förfarandet kommer att förklaras och du kommer att underteckna ett medgivande. Be läkaren alla frågor du kan ha eller dela något problem.
2.
Före testet kommer du förmodligen har en intravenös infart i handen för vätskor eller saltlösning. Du kommer förmodligen bli ombedd att gå på toaletten på sista gång innan testet påbörjas och därefter kommer sedan att eskorteras in i rummet där testet kommer att göras. Bordet har en liten plattform i botten för att ni står (se bild ovan). Du kommer att stå på plattformen och flera begränsningar kommer att placeras på fötterna, mittsektionen och armar. Detta är för ditt skydd under provningen. Du kommer också ha elektroder, en blodtrycksmanschett och intravenös linje (IV) i armen.
3.
Under testet flera saker kommer att hända. Tabellen kommer att gå från en stående position till en om ställning. Du kommer att stanna i om position under några minuter (cirka 15 minuter). Då bordet höjs upp till stående och medicineringen kommer att distribueras via din IV. Du ska stanna i denna position i 45 minuter. Om du känner dig illamående, yr, en kall och fuktig känsla eller förnimmelse som du är på väg att svimma låta sköterska eller läkare vet. Få patienter passerar faktiskt ut eftersom tabellen sänks med om ståndpunkten snabb nog att undvika detta. Om du inte svimmar, kan det bli en andra del på prov där det är återkommande, men annat läkemedel administreras när tabellen är lyft till stående position igen.
4.
Efter provet kommer du att unhooked och kan rullas ut i rullstol att prata med läkare. Om test är "positiv" detta anses onormalt och medicinering kan komma att ges av din läkare. Om du hade en "positiv" test, kan du känna dig utmattad och eventuellt illamående. Det är därför det är en bra idé att ha någon köra dig hem.
5.
Detta är min kunskap av egen erfarenhet. När jag hade mitt test, jag hade en "positiv" resultat. Min läkare ordinerats hjärtmedicin och kompressionsstrumpor för att hålla blodcirkulationen i benen. Jag var också medveten om att motion hjälper med detta tillstånd. Mitt tillstånd kallas vasoval synkope och kommer förmodligen inte att försvinna när jag blir äldre. Jag har dock gjort mycket bättre eftersom testet och medicineringen

tips och varningar


 • . VARNING: Den här informationen är av egen erfarenhet. Din erfarenhet kan variera och denna artikel är endast en allmän översikt av processen att författaren gick igenom.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur ålder väl

  Relaterade artiklar


 • hur man förbereder för en prostata tentamen
 • hur man hålla sig nykter oavsett vad
 • hur man har ett barn utan pengar eller försäkring
 • hur man förbereder för ett vulkanutbrott
 • hur man städa ur medicinskåpet
 • hur man förbereder dig gå ner i vikt
 • hur man väljer en plan sjukförsäkring
 • betydelsen av prenatal vitaminer under graviditeten
 • behandla akne hos män
 • hur man kan samla navelsträngsblod
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com