hur man hanterar en Preemie i NICU

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-30
En Preemie (tidigt levererad spädbarn) anses allmänt ha levererats tidigare än 37 veckor. Med undantag för fall av multiplar, de flesta kvinnor inte planerar att behöva hantera en Preemie. Det kan vara skrämmande, men nedan är några åtgärder för att hjälpa dig igenom dessa utmanande tider

Du behöver:. .
Tålamod
Mod.
Bra attityd.
Hjälp.


1.
Om du upptäcker att det finns en chans att du kommer att leverera tidigt, be din sjukhus för en rundtur i NICU (neonatala intensiv Vård). Dessa kan vara mycket skrämmande plats om du inte vet vad som väntar. Och när du levererar, du har så många känslor och hormoner går det blir bäst att vara så förberedd som möjligt. Gravida kvinnor som är äldre än på 40 bör verkligen överväga detta, eftersom de har en högre risk för komplikationer.
2.
Många NICU enheter har olika rum där barnen hålls baserat på deras villkor eller stabilitet. Kontrollera med ditt sjukhus för att se vad de olika beteckningarna så att du förstår vad det innebär att vara i förskolan 1 vsPlantskola 5-eller vad deras villkor är
3
kanske den mest avgörande sak du kan göra som förälder under den tiden -. . Är att spendera tid med ditt barn. Beroende på ditt barns situation, kanske du inte kunna hålla dem direkt. Detta kan vara hjärtskärande men det är viktigt att du spenderar så mycket tid med din Preemie som du kan. De kommer att känna igen din röst och kommer att vända mot dig när du talar. Oroa dig inte-tillgång till en NICU är mycket begränsad och ingen kommer tro att du är galen för att sjunga eller prata med din lilla bebis. Ta också tid att lära sig om Preemie tillväxt milstolpar så att du kommer att kunna hålla jämna steg med utvecklingen.
4.
När du kan hålla din Preemie, praktik Kangaroo Care . Detta vilar barnet på bar hud. Detta är mycket lugnande till barnet och mamma också. Sjuksköterskorna i allmänhet kommer att låta dig ta del av så mycket vård som möjligt, utfodring, bad, blöjbyten, etc. De är experter på hantering människor som små din och ger underbara tips. Dra nytta av sina kunskaper. Neonatal omvårdnad lockar de mest hängivna proffs.
5.
Ask och sjuksköterskor kommer att utbilda dig som övervakar din bebis är på och vilka du bör vara oroliga. Var inte rädd för alla ljud, buzzers och ljus i NICU. Chansen är att din inte blir det enda barnet där inne. Bra NICU etikett dikterar att man är uppmärksam på bara din baby -. . Och det borde verkligen vara ditt fokus ändå
6
Slutligen, kom ihåg att lilla bebis är ditt även om det är i NICU för en tid och han /hon behöver sina föräldrar att vara stark. Älskar din baby och vara tacksam att de förmodligen precis där de måste vid den tiden, att få starka och friska nog att komma hem!

Tips och varningar


 • Om du kan, ta med en baby filt för att täcka inkubatorn. En mörk filt fungerar bäst som vanligt Dessa rum är mycket ljusa.
 • Kom in och läs för ditt barn, även Sports Illustrated, är bara ljudet av din röst tröst.
 • Take massor av bilder. Efter det lilla barnet växer lite, har du svårt att tro hur lite de var.
 • Följ alltid medicinska teamet råd om preemies och alla spädbarn.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man använder pepparmyntolja

  Relaterade artiklar


 • vad är glukos?
 • hur du tar bort fett från armbågarna och vapen
 • hur du hittar den bästa vaktmästare för seniorer
 • hur man överlistar aging hormon
 • hur du håller din hud ungdomlig
 • hur man hanterar ett flygplan öronvärk
 • hur man undviker kramp i benen under graviditeten
 • botemedel mot halsbränna
 • hur man handskas med förlusten av en älskad
 • tecken och symtom på en svampinfektion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com