hur man kan förbättra lata öga eller amblyopi hos barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-26
Lazy Eye är ett tillstånd orsakat av en stor diskrepans i synskärpa på ena ögat över en annan och kan den olyckliga resultatet av korsade ögon, skelning, närsynthet, långsynthet eller astigmatism.

Lazy Eye är den ledande orsaken till synproblem hos barn och okorrigerad om kan leda till permanent (och okorrigerbara) synnedsättning. Däremot kan synstörningar även kallad amblyopi förbättras dramatiskt om det upptäcks tidigt, när hjärnan fortfarande kan lära sig att använda ögat genom terapi och lämplig utbildning.

Före operation eller andra dramatiska behandlingar, är patchning behandlingen vanligen försökt och i många fall är mycket framgångsrik. Här är några steg att följa för att korrigera eller förbättra Lazy Eye

Du behöver:.
Eye Patches
. Glasögon.
Tålamod.
Humor.
Tid.


1.
KÖP LEVERANS AV ÖGA fläckar. Det finns många tillgängliga stilar i ögat patchar för barn. Se till att de som du väljer kommer att rymmas under glasögonen. Det finns också patchar som passar över glasögonen, så kallade "framehuggers". Plåster finns i många attraktiva färger och en del även har bilder på pumpor, spindlar, eller ser ut som pirat fläckar. Alla dessa kommer att bidra till att göra lapp terapi drägligare för småbarn.
2.
Etablera DAGLIGEN lapp rutin. Vissa läkare kan rekommendera kontinuerlig patchning hela dagen, beroende på svårighetsgraden av amblyopi, men nyligen har det visat sig att lappa ett par timmar per dag kan vara tillräckligt. Om detta är fallet för ditt barn, bestämma vilken tid på dygnet kan vara bäst att göra ögat lapp behandling. Det är bäst att göra det när barnet är alert (inte trött).
3.
HJÄLP barn göra STÄNG arbete under lapp. Nära arbete kommer att öka effektiviteten i korrigeringsprocessen terapi och därigenom förbättra det drabbade, unpatched ögat. Ge intressanta målarböcker, arbetsböcker, läsa böcker, pussel och spel där barnet är skyldig att arbeta den lata ögat under lapp.
4.
Ta pauser. Om barnet är skyldig att bära plåstret för fyra, fem, eller fler timmar per dag, dela upp behandlingen i mindre sessioner. Så länge barnet inte nära arbete under dessa sessioner korrigeringsprocessen kommer att vara effektivt.
5.
Glasögon på heltid. Se till att även när barnet inte är lapp, bär hon föreskrivna glasögon. Glasögon ensamt kan inte vara så effektiva som glasögon med lapp terapi, men glasen göra bidra till att förbättra synen på Lazy Eye.
6.
Delta i regelbundna EYE checkups. Ta ditt barn till ögonläkare eller optiker regelbundet (var 6 veckor eller till och med först) för att kontrollera utvecklingen av lapp behandling. Om förbättring inte ses snabbt, en ökning lapp eller ens ögondroppar istället för lapp kan rekommenderas.

Tips och varningar


 • Enligt vision experter på minst en veckas lapp krävs för varje år barnets ålder, men resultaten varierar kraftigt.
 • Varje barn borde ha synundersökning på hennes ordinarie barnläkare kontor åtminstone fyra års ålder, om inte tre .


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man lever sparsamt under din sjukhusvistelse

  Relaterade artiklar


 • Hur sker ont i magen?
 • hur man gör en underbar helt naturliga scrub jordgubb fot hemma
 • Så för att lindra benkramper under graviditeten
 • Hur vet man att ringa doktorn för en feber
 • om colon irritabile efter graviditeten
 • hur man kan bota kolik
 • hur du får support för infertilitet
 • tecken och symtom på jäst infektioner
 • öka spermier
 • vad är en probiotisk diet?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com