hur man kan hjälpa ADHD eleverna följa anvisningar

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-25
Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder (ADHD) kan vara ett försvagande tillstånd för barn. Det är särskilt svårt för barnet diagnosen ADHD för att prestera på kvaliteterna i det vanliga klassrummet. I synnerhet kan det vara mycket svårt för ADHD eleven att följa komplicerade, vaga vägbeskrivningar. Lärare och föräldrar måste se till att regler, konsekvenser, rutiner och anvisningar tydligt redovisas, anges, och förstås för barn med särskilda behov. Här är några steg att följa som kan hjälpa.

Du behöver:
Internet
. Webbläsare.


1.
ANVÄNDNING grafik. När du beskriver ett nytt koncept eller ge en hemläxa, visuella är en stor hjälp för barn med ADHD och särskilda behov. Det är lätt för muntlig kommunikation för att bli förvirrande, särskilt om det finns en hel del bakgrundsljud och störande moment i klassrummet. Visuell riktningar /demos hålla barnen mer fokuserad.
2.
DISPLAY klassrum /Hem Regler med konsekvenser. Utstationering klassrummet eller husets regler kan gå långt för att göra det tydligare för barnen med ADHD att vissa beteenden inte är acceptabla. Varje gång ADHD barn uppför sig illa eller bryter en regel, så för honom /henne fysiskt regellistan som en visuell påminnelse, och att även uppmärksamma barn i den pågående konsekvenserna.
3.
Ge ett instruktion åt gången. Istället för att läsa ut en lista av flera riktningar för en aktivitet eller ett uppdrag att ge ett eller två steg i taget så det är lättare för eleverna med ADHD att följa. På hemmaplan, bör sysslor också delas upp i enkla steg.
4.
Upprepa steg. Har barnet med ADHD särskilda behov upprepa anvisningarna tillbaka muntligen till lärare eller förälder som har gett dem innan de facto utför arbetsuppgifter. Detta kommer att säkerställa att barnet förstår dem och också kommer att ge möjlighet för honom att förstärka och minnas stegen bättre.
5.
FRAMHÅLLER RIKTNINGAR i kalkylblad. Arbetsblad för läxor eller klassrumsarbete kan ibland vara förvirrande att följa, särskilt när sidan är trångt. Försök att hålla en massa tomt utrymme på papperet uppdrag, och markera instruktioner i ljusa färger för att dra barnets uppmärksamhet åt dessa på framsidan.
6.
BELÖNINGAR för följande instruktioner korrekt. Belöningen är ett utmärkt sätt att förstärka goda beteenden, och väl följande regler och instruktioner. Men behandlar avstå från söta när de lämnar ut belöningar, som socker och choklad kan förvärra adhd skick. Dessutom kan små leksaker också orsaka distraktion om de inte hålls till slutet av en lektion. Några av de bästa belöningarna för dessa studenter är extra ståltryck tid, datortid, eller gratis speltid -. I stort sett allt där de kan ta sig ur sina stolar och flytta runt lite

tips och varningar


 • Försök att vara positiv för de speciella behov barnets skull och inte visa ilska och frustration om han har problem med vägbeskrivningar. Fråga istället ADHD barnet vad som kunde hjälpa honom eller henne att minnas dem.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man bestämmer vilka förkylningsmedicin att köpa





  Relaterade artiklar


 • hur man äter den brat kost
 • alkohol effekter på kvinnor
 • hur man håller dina barn från kvävning
 • kondom effektivitet
 • hur man får Chasteberry
 • tecken på blockerade äggledare
 • hur man gör skott mindre smärtsam
 • hur man kan förebygga torr hud
 • kan bantning orsaka oregelbunden mens?
 • hur man handskas med en lös tånagel




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com