hur man kan minska smärtan av avvänjning från amning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-16
När du är redo att börja vänja ditt barn från bröstet till flaskan eller fast föda är det viktigt att du gör övergången så smidig som möjligt-både för dig och ditt barn. Ibland kan smärta vid avvänjning hända-liknande den smärta som du kanske känner från ditt barns sugning. Nedan hittar du några värdefulla tips som hjälper dig att minska smärtan när du vänja ditt ammar barnet
1.
Börja långsamt. Vanligtvis kommer mammorna vet när det är dags att börja avvänjningen barnet, eftersom han eller hon kommer att ge tecken på att tiden är inne. När du börjar är det viktigt att starta processen långsamt. Genom att gå igenom i små steg, kommer du att undvika mjölkstockning samt risker som gren från att-såsom infektion. Självklart, ibland är det nödvändigt att stanna plötsligt-som i en medicinsk orsak. Om detta händer, helt enkelt pumpa precis tillräckligt för att befria dig själv och se till att du inte blir överfyllda. Du kommer att börja naturligtvis göra mindre mjölk, även när bara pumpa denna lilla mängd.
2.
Prova kålblad. För att hjälpa dig att sluta mjölkproduktionen, lämnar kyla kål i kylen och bära dem i din bh hela dagen. Detta kommer faktiskt att stoppa mjölken så se till att du är redo att sluta amma-eftersom detta inte bör göras för att helt enkelt minska utbudet. Byt ut bladen när de börjar vissna med nya kyld sådana. Detta kommer att hjälpa till att lindra smärtan också. Ren, gnuggade oraffinerat sheasmör på brösten kommer att befria torrhet och kan hjälpa vissa med inflammation. En typisk inflammation läkemedel kan också minska smärtan.
3.
Minska utfodringar och använda kallt förpackningar. Som ni avvänja gradvis, kan du minska matningarna med en varje dag tills ditt barn är avvanda helt. Genom att göra det här sättet kommer du att minska mängden smärta du känner och det borde göra övergången så smidig som möjligt.
4.
Prova en sval dusch. Ta svala duschar och försöka att inte röra dina bröst-eftersom detta kommer att stimulera mjölkproduktionen. Dessa duschar kan lindra svullnad, men du bör vara noga med att täcka dem med en mjuk trasa innan de tillämpas. Om du väljer att använda p-piller, kommer detta att hjälpa dig att stoppa mjölkproduktionen.
5.
Prova smärtstillande. Använd en vanlig smärta reducering som Alvedon eller Tylenol att återuppleva en del av smärtan. När du slutar att amma så småningom, så småningom både smärta och mjölken utbudet kommer att vara borta och du känner för din gamla jag igen.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur ska tidlösa

Relaterade artiklar


 • är graviditet ett befintligt skick för försäkring?
 • hur påverkar nikotin i kroppen?
 • hur man identifierar ett piller
 • hur man startar en grupp förlust stöd
 • knäled information
 • hur man gör brösten växer
 • hur man förstår vad som orsakar oönskad hårväxt hos kvinnor
 • hur man kan hjälpa med spädbarn gas
 • När ska gå till en fertilitetsklinik
 • Vad betyder blod i pall?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com